Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

NIGHT RIDERS: Pogaduchy o klubie NR i nie tylko

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: NIGHT RIDERS - Pogaduchy o klubie NR i nie tylko

Kurde, no ciekawe o co tu chodzi
    Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

A moze chodzi o moment, w ktorym sie wymienia olej? Moze w grze ten element nie jest na stale przypisany do auta tylko procentowo do mocy i jesli wymienimy olej przy 600KM to da nam wiecej niz jesli wymienimy olej przed tuningiem np. przy 400KM? Moze stad te rozbieznosci?

Komentarz

Ja wymieniłem olej od razu po zakupie przed innymi modyfikacjami i wyszło mi idealnie jak wowa pisał, Quel może spróbuj tak samo jeszcze raz
        wowa w wytycznych odnośnie tuningu auta pewna pomyłeczka zaszła gdyż nie wiadomo dokładnie co kupić: w grze nie ma sprzęgła wyścigowego ani koła
        zamachowego jest tylko sprzęgło jedno i dwu tarczowe a koło sportowe i półwyścigowe. Co kupić?

Komentarz

Pewnie te lepsze kupujesz. A co do mocy auta i wagi to u mnie wszystko sie zgadza. Quel jak chcesz to mogę ci podeslac Moj egzemplarz Italii
          Zapraszam tutaj.

Komentarz

wowa w wytycznych odnośnie tuningu auta pewna pomyłeczka zaszła gdyż nie wiadomo dokładnie co kupić: w grze nie ma sprzęgła wyścigowego ani koła
            zamachowego jest tylko sprzęgło jedno i dwu tarczowe a koło sportowe i półwyścigowe. Co kupić?
            sorki, przepraszam za malo precyzyjne okreslenia, kupujemy sprzeglo dwu tarczowe a kolo polwyscigowe.

a co do konfiguracji to wlasnie jeszcze raz sprawdzilem i tak to wychodzi:

Kupno ferrari = 554KM, 1485kg, 553PO
            Wymiana oleju = 582KM, 1485kg, 561PO
            Wymiana pozostałych czesci: LCD, szprzeglo, kolo zamachowe, zawieszenie, skrzynia, rozpórka = 582KM, 1485kg, 561PO – czyli bez zmian
            Redukcja masy etap – 1 =582KM, 1366kg, 568PO
            Dokladamy balasty 4kg = 582KM, 1370kg, 568PO
            Zakladamy ECU = 601KM, 1370kg, 572PO
            Redukcja mocy 0,1% = 600KM, 1370kg, 572PO

wiec powinno być ok

ps. Quelxes wyslalem do ciebie ferrari wykonane w tej specyfikacji daj znac czy dotarlo do ciebie po modyfikacjach czy seryjne, bo jeszcze konkretnie modzonego nigdy nie wysylalem i nie wiem czy takie tez dochodzi.
            http://www.mygranturismo.net/24822 - garaż

Zapraszamy chętnych do jazdy online w GT5 do klubu NIGHT RIDERS !

Komentarz

mlokos i Patras, tak sobie przemyślałem czy zmiana oleju po tuningu miała by wpływ na ilość koni mechanicznych i owszem miała by...

19 KM - tyle daje nam ECU

5% z 19 KM = 0.95 (zaokrąglając 1 KM)

1 KM - tyle by mi dała wymiana po wymianie ECU zamiast przed wymianą

593 KM zamiast 592 KM, hehe - po sporym tuningu ta wartość mogła by być o wiele większa oczywiście

Oczywiście tak nie jest bo ta wartość jest obliczana od wartości KM auta salonowego

Komentarz

Po pierwsze, dzięki wowa za Ferrarkę, niestety już ci ją odpisałem - szczegóły poniżej.

Odebrałem twój samochód niestuningowany (teraz już wiemy, że przesłanie samochodu przywraca go do stanu z salonu - dobrze wiedzieć - jeśli ktoś zamontował coś czego nie da się wymontować przesłanie i odesłanie załatwi sprawę)

Więc twoje Ferrari miało po odebraniu 574 KM
                Sprawdziłem ECU i było zamontowane standardowe
                Sprawdziłem czy mogę wymienić olej ale okazało się, że nie więc 574 KM już po wymianie oleju
                Zamontowałem nowe ECU
                i okazało się, że mam 592 KM czyli dokładnie tyle ile w Ferrari kupionym przeze mnie

574 KM po wymianie oleju - oznacza to, że nowy model tego Ferrari ma 547 KM w mojej wersji gry w porównaniu do 554 KM w waszej wersji gry

Komentarz

Mi wyszło dokładnie tak jak wowa rozpisał. Identyk. Ale...
                  Wmeldowałem się do salonu, wybieram 458, patrzę na dane... 574KM.
                  Hmm... Kupiłem. Wpadam do garażu, znów wybieram Italię, zerkam na dane - 554KM.
                  HĘ?!?!
                  "Wsiadam do fury", lecę na zmianę oleju - wynik po zmianie: 582KM i 561PO...
                  Reszta tuningu przebiegła bez szwanku.
                  ...
                  A może mam tak cholernie daleko z salonu do domu :mrgreen:

Komentarz

Quelxes wiec dorzuc moze stożek abys mial te 600KM, bo nie moze byc tak ze bedziesz jechal slabszym autem choc moze przy twoich umiejetnosciach to powinienes miec mniej KM aby walka byla wyrownana
                    http://www.mygranturismo.net/24822 - garaż

Zapraszamy chętnych do jazdy online w GT5 do klubu NIGHT RIDERS !

Komentarz

Odbiegając od tematu, to trochę martwi mnie lista teamów, jak na razie trzy są gotowe z czego jeden bez nazwy a reszta co? Lepiej żeby się panowie szybko ogarnęli, do wyścigu już wiele nie zostało.

Komentarz

Team 3 uzupełnił nazwę i kolor felg - samochody dostarczyliśmy już na Monzę i jak dobrze pójdzie, to dzisiaj odbędą się pierwsze testy - wszystko zależy jak się mechanicy uwiną. Wszystko przez to, że jedno z naszych Ferrari ma problemy z mocą... cóż to jednak włoskie, a nie japońskie samochody

Komentarz

Panowie co to jest ta "rozporka" w modyfikacjach do Ferrari??

Komentarz

Z tego co pamiętam to chyba usztywnienie zawieszenia

Komentarz

mlokos, to jest... rozpórka na kielichy przód+tył. Wchodzisz w modyfikacje nadwozia/podwozia i masz w górnym prawym rogu "Zwiększenie sztywnośći" za 20,000Cr :wink:

Komentarz

Dzieki za podpowiedz. Zastanawiam sie tylko kto wymyslil takie okreslenie?

Komentarz

Pracuję...
                                X