Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[KONKURS] Photo Mode 04 - Festiwal prędkości w Goodwood

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [KONKURS] Photo Mode 04 - Festiwal prędkości w Goodwood

Zamieszczone przez Kamil
    Mamy. Może runda ludziom nie przypadła do gustu?

Temat: Festiwal prędkości w Goodwood
    Samochody: Tylko drogowe

Myślę, że wszystko jasne.

Wybaczcie, że wybieram drugi raz z rzędu nie oddając nikomu tego przywileju ale taka okazja może mi się długo nie powtórzyć <mrgreen>

Termin nadsyłania prac: Sobota, 8 marca, godzina 16:00
    Termin głosowania: Czwartek, 13 marca, godzina 19:00
    Regulamin: konkursy-photo-mode-gt6/photo-mode-gt6-t8241.html
    1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
    http://www.autogaleria.pl

Re: Photo Mode 04 - Festiwal prędkości w Goodwood

Po weekendowym zamieszaniu (przepraszam, nie będę więcej pić na Dzień Kobiet... ) odpalamy konkurs drugi raz:

Przyznajemy 3, 2 i 1 punkt. Zapraszam do głosowania, licząc na lepszy odzew niż przy poprzedniej edycji.

Czekamy do czwartku 13.03 do godziny 19:00.
    1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Re: Photo Mode 04 - Festiwal prędkości w Goodwood

No to może ja zacznę:

Nr 2 - 3 punkty: doskonała współpraca światła z delikatnymi liniami Audi na tle symbolu festiwalu. Dla mnie wzorzec.
      Nr 3 - 2 punkty: całą robotę robi F40 z dobrze ukazaną prędkością.
      EDIT:
      Nr 1 - 1 punkt

A teraz skomentuje resztę. 1 samo w sobie jest dobrym zdjęciem, dobrze skadrowanym, ale jest nudne. Tak jak z Golfem, każdy wie, że jest dobry, nikt go nie lubi, wszyscy nim jeżdżą.
      5 jest jak Laguna. Ładna, dobrze wyposażona, zawsze nie działa.
      6 próbuję być w klasie premium, dokładnie jak Insignia. Stylistyką może i jest, ale duchem wciąż jest oplem.
      7 powinna dostać 3 punkty za pójście na przekór wszystkiego. Z dużego próbowano zrobić małe. Niestety efektem końcowym jest Dacia Sandero. Tylko James May może ją lubić.

Komentarz

Re: [KONKURS] Photo Mode 04 - Festiwal prędkości w Goodwood

03 - 3pkt. Kadr, kolorystyka, tło i samochód... Wszystko to ze sobą zgrywa się idealnie. Nie miałem problemu z wyborem najlepszego zdjęcia <okok>
        05 - 2pkt. Co tu dużo mówić, oryginalna fotka. I ta marchewka w Lambo <mrgreen>
        06 - 1pkt. Ciekawa kolorystyka i dobrze ukazana prędkość, choć zdjęcie samo w sobie proste.
        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

4 - 3 pkt
          2 - 2 pkt
          1 - 1 pkt

Komentarz

Zdjęcie 5 - 3pkt.
            Zdjęcie 1 - 2pkt.
            Zdjęcie 3 - 1pkt.

Komentarz

02 - 3 pkt: moje wrażenia co do tej fotki idealnie ujął Maciako (a fotograf ma bardzo pomysłową głowę i idealne oko )
              05 - 2 pkt: przyznaję, że ta fotka przyciągnęła moją uwagę jako pierwsza, ma coś w sobie co nie pozwala się oderwać
              06 - 1 pkt: gra kolorów i cieni no i to ujęcie, ciemny pędzący samochód, za nim jasność, a z tyłu i z przodu ciemność, też gratuluję oka fotografowi

Komentarz

Panowie, niestety ze smutkiem muszę ogłosić, że zdjęcie nr 04 zostaje zdyskwalifikowane z naszego konkursu. Powód? Wcześniejsza publikacja zdjęcia w swojej galerii:
                gt6-photo-mode/adamwsb-t8167-30.html

Regulamin starałem się napisać prosto - obowiązują tu przede wszystkim dwa punkty:

6. Zdjęcie przed zakończeniem konkursu nie może być wcześniej opublikowane na forum.
                9. Każde zdjęcie biorące udział w konkursie NIE BĘDZIE PODPISANE - autorzy zostaną ujawnieni dopiero po zakończeniu głosowania.

Ja wiem, że to może przez przypadek i tak dalej, ale niestety musimy pilnować się regulaminu - bawimy się anonimowo i autorzy ujawniani są dopiero po zakończeniu głosowania. Dlatego przykro mi.

A wszystkich głosujących, którzy zawarli głosy na fotkę 04 autorstwa adamawsb (Angello, Maciako) proszę albo o edycję swoich postów albo o jeszcze raz wpisanie swoich typów.
                1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Dj Brabus troszkę to Twoja wina z tym zamieszaniem, bo najważniejsze informacje są rozsypane w kilku postach
                  Takie informacje jak termin nadsyłania prac i termin zakończenia głosowania powinny być w pierwszym poście i to jeszcze pogrubionym lub kolorowym tekstem

Zamieszczone przez Dj Brabus
                  Czekamy do czwartku 13.03 do godziny 19:00.
                  Ale z czym czekamy <fiufiu>

Zamieszczone przez Dj Brabus
                  Termin: Sobota, 8 marca, godzina 16:00
                  Termin czego

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
                    Dj Brabus troszkę to Twoja wina z tym zamieszaniem
                    To nie oznacza że można łamać regulamin.
                    GT5 - 100%
                    GT6 - 100%
                    GTS - 100%
                    GT7 - 100%

Komentarz

Nie wydaje mi się żeby adamwsb zrobił to celowo

Komentarz

Bo nie zrobił tego celowo - to od początku wiedziałem, a potwierdził to sam adamwsb w swoim temacie:

Zamieszczone przez adamwsb
                        ahhh cholera :/ sory kurde, wrzucalem foty na szybko bo sie spieszylem :/ ukarajcie mnie jak tam trzeba, nawet nie doczytalem kiedy jest deadline konkursu...
                        Teraz pytanie, czy moja decyzja była słuszna dyskwalifikując jego pracę (skoro już znamy jej autora)?

Odnośnie bałaganu - może i regulamin był w dyskusji (już jest w nowym temacie, tak dla porządku), ale przez trzy edycje każdy z uczestników dostosował się do zasad i problemu nie było. A zatem - problemów z "czytelnością" jakby nie było.

Druga sprawa z "rozrzuconymi terminami" - wydawało mi się, że każdy czyta ostatni post (tutaj najważniejszy: ten, który dałem ze zdjęciami i wpisałem termin głosowania). Może źle mi się wydawało... Jeśli tak, proszę wytłumaczcie, co było źle. Od razu mówię, że poprawiłem w pierwszym poście i dopisałem informację o ważnych terminach.
                        1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Postąpiłeś słusznie i niech tak już będzie ale żeby uniknąć takich wpadek umieszczaj te najważniejsze informacje w pierwszym poście nad zgłoszonymi zdjęciami.

Użyj większej czcionki, różowego koloru, pogrubienia, pochylenia, itp. wtedy nikt się nie wykręci sianem

Komentarz

Decyzja słuszna, wiadomo, nie zrobił tego celowo ale regulamin to regulamin. Nic się nie stało i do zobaczenia w następnej rundzie
                            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                            GranTurismo 5 99%
                            GranTurismo 6 100%

Komentarz

sory za zamieszanie heh nastepnym razem poswiece wiecej czasu wrzucaniu zdjec tam gdzie powinny byc i kiedy kara mysle ze sluszna i w 100% ja przyjmuje. Jeszcze raz sorki za chaos

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Pracuję...
                              X