Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[KONKURS] Photo Mode 01 - Ulubione auto na ulubionym torze

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [KONKURS] Photo Mode 01 - Ulubione auto na ulubionym torze

Witam wszystkich!

Zgodnie z zapowiedzią startujemy w pierwszym konkursie "Zdjęcie tygodnia" (no chyba, że ktoś ma lepszy pomysł na nazwę). Tematem jest prosty i dający duże pole do popisu:

Ulubione auto na ulubionym torze

Czy to standard, czy to premium - nie ważne. Pokaż nam, gdzie ścigasz się najchętniej i jakim samochodem. Pole do popisu jest, wystartować może każdy, kto przeczyta regulamin, spełni i zaakceptuje jego warunki.

Przypominam regulamin:
    gt6-photo-mode/dyskusje-photo-mode-6-t8201.html

Terminy
    Myślę, że termin wysyłania do mnie zdjęć możemy ustalić na środę 29.01, godzina 23:59. Po tym terminie ruszymy z głosowaniem, a w niedzielę 02.02 podsumujemy głosy i ogłosimy zwycięzcę.

Na wszelkie pytania odpowiada organizator, ewentualnie admin i moderatorzy. Najlepiej je zadawać we wcześniej podlinkowanym temacie.

P.S. Pamiętajcie o tym, że to debiut - nie wszystko na "dzień dobry" może być dopięte na ostatni guzik. Mimo wszystko mam nadzieję, że wszystko jest jasne, a regulamin prosty i zaakceptowany.
    1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
    http://www.autogaleria.pl

Re: [KONKURS] Zdjęcie tygodnia nr 01

Chciałbym podziękować za udział i znacznie lepszą frekwencję niż miało to miejsce w przypadku konkursu GT5.

Mam nadzieję, że wszyscy otrzymali informacje zwrotne o przyjęciu do konkursu (ostatnie potwierdzenia wysłałem kilka minut temu) - jeśli ktoś z Was jednak nie dostał takiej wiadomości, bardzo proszę o przypomnienie się, ewentualnie ze zdjęciem konkursowym w załączniku. Jutro (dziś tj. 30.01) wieczorem startujemy z ankietą.
    1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Mamy więc komplet, zapraszam zatem do głosowania na najlepsze zdjęcia w pierwszym konkursie Photo Mode GT6:

Przypominam o zasadzie głosowania - każdy wybiera trzy zdjęcia i przyznaje im 3, 2 oraz 1 punkt. Mile widziane uzasadnienie. Można skomentować wszystkie zdjęcia.

Regulamin:
      10. Głosowanie odbędzie się na forum na zasadzie punktowania w poście trzech zdjęć - 3 punkty, 2 punkty, 1 punkt. Mile widziane uzasadnienie wyboru. Dopuszcza się także możliwość skomentowania wszystkich konkursowych zdjęć. Po zakończeniu punkty zostaną podsumowane i ogłoszeni zwycięzcy.
      11. Głosujemy na najlepsze zdjęcie, nie na autora.
      12. Nie głosujemy na siebie.
      13. Jeśli domyślimy się kto jest autorem zdjęcia, proszę zachować tę uwagę dla siebie, w innym wypadku użytkownik zostanie ukaranym banem na czas głosowania.
      14. Jeśli się okaże, że wysłane zdjęcie JEST KOPIĄ lub WŁASNOŚCIĄ innego użytkownika (z naszego forum bądź innego), użytkownik będzie ukarany banem.
      15. Osoba, która wygra dany konkurs, wybiera temat do następnego lub może zrobić to organizator.
      16. Nad prawidłowym przebiegiem konkursu będą czuwać organizator, administratorzy oraz moderatorzy forum. Łamanie regulaminu przez biorących udział w konkursie oraz głosujących będzie karalne.

W niedzielę wieczorem podsumujemy głosy.
      1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

02 - 3 pkt - najbardziej wyraźne i ładne połączenie auta z otoczeniem <brawo>
        07 - 2 pkt - ładnie ale zabrakło dynamiki <okok>
        05 - 1 pkt - bardzo fajne ale przesunąłbym auto lekko do tyłu i gdzie jest numer boczny

Komentarz

2. 3punkty- trzeba przyznac ze to po prostu najladniejsze zdjecie w zestawie

7. 2punkty- co prawda nie powala dynamika ani szczegolnym kadrem ale to NSX

6. 1punkt- zasluguje na dwa punkty ale musicie mi wybaczyc, NSX blizszy sercu. Jednak zasluguje na wyroznienie, inny niz wszystkie kadr a takze kolorystyka

Komentarz

Pierwsze co zrobiłem to przeleciałem przez zdjęcia szybko by sprawdzić, które najbardziej mi utkwi po przysłowiowym rzucie oka. I bez wahania wskazałem na zdjęcie

Nr. 6. Nie wiem czy tu został użyty jakiś filtr ale ma wrażenie, że tak. Jakby zdjęcie to zostało pozbawione kolorów co idealnie tu wygląda bo białemu autu to i tak nie zaszkodziło, a cała reszta wygląda na taką jakby 'brudną' co świetnie oddaje klimat miasta.

Drugie miejsce zdjęcie

Nr.2 Samochód, będący motywem przewodnim tych zdjęć, jest wyostrzony na pierwszym planie kadru, a tor pozostający ładnie gdzieś tam w tle uzupełnia to zdjęcie. Troszkę zabrakło dynamiki.

Niestety moje oko laika miało poważny problem wskazać zdjęcie, które miało zająć 3 miejsce. Nie żartuję. Nie chciałem się specjalnie kierować krajobrazem, który mi się podoba (bo ładne góry) albo fajnie wyglądającym autem, bo nie o to chodzi. Tu spędziłem najwięcej czasu przyglądając się wszystkim zdjęciom i o dziwo wybrałem zdjęcie, które na początku było bardzo na nie, czyli

Nr. 1. Gdy pierwszy raz na nie spojrzałem to miałem wrażenie, że za dużo na nim światła, że aż w oczy razi. Jednak im dłużej się mu przyglądałem zacząłem w nim dostrzegać to coś. Mam takie małe wrażenie, że ten Red Bull jest troszkę zbyt wyrazisty przy silnym rozmyciu całego otoczenia, ale zdjęcie jak najbardziej udane.

Nr. 6 - 3 pkt
            Nr. 2 - 2 pkt
            Nr. 1 - 1 pkt

Disclaimer Na fotografii się raczej nie znam i przy wyborze zdjęć kierowałem się własnymi odczuciami względem tego co te zdjęcia reprezentują. Reklamacji nie uwzględniam

Komentarz

05 - 3 pkt. Zdjęcie bardzo przypadło mi do gustu. Piękny samochód i piękny krajobraz.
              07 - 2 pkt. Proste, przejrzyste zdjęcie.
              06 - 1 pkt. Ma to coś, ale filtr trochę schrzanił sprawę.

Komentarz

01 - 3 pkt. - piękne ujęcie, fantastyczne rozmycie asfaltu i wyraźny bolid pozornie nie pasujący do tła.

05 - 2 pkt. - nie tak ładne jak RB na Suzuce, ale fajny kontrast czerni fury z bielą gór.

02 - 1 pkt. - trochę brakuje dynamiki. Ogień z rury dodałby mocy, a tak brakuje tego czegoś.

Mój kanał

Komentarz

No to teraz czas na mnie. Między trzema zdjęciami na które zagłosuję miałem naprawdę niemały dylemat któremu dać ile punktów. Reszta szczerze mówiąc nie przypadła mi do gustu.
                  06 - 3pkt. Filtr jak już Quelxes wyżej wspomniał fajnie oddaje klimat miasta. Auto mogłoby być pod trochę mniejszym kątem ale nawet z tym IMO jest to najlepsze zdjęcie w zestawieniu.
                  07 - 2pkt. Lubię takie kadry ale zabrakło trochę dynamiki, tu to wygląda jakby NSX ledwo się toczył. Ale i tak jest <okok>
                  02 - 1pkt. Ferrari w centrum kadru, w tle malownicze Ascari jak mniemam, ładnie to wyszło.
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

05. 3 ptk. - Proste ujęcie, dynamiczne, uchwycone w znakomitym momencie - jak z obrazka. Brawo
                    06. 2 ptk. - Fajne z nutką dynamiki, zrobione z dobrym miejscu z dobrym kadrem foto.
                    07. 1 ptk. - Tutaj miałem największą trudność z wyborem. Do końca zwlekałem, przyglądałem się zdjęciom pozostałym w puli, lecz wybór padł na NSX-a. Urzekło mnie prostotą i po prostu mi się podoba, cóż dużo mówić ;]

Swoją drogą źle się czuję, nie głosując na 288GTO, ale te zdjęcie mogło być o wieleee lepsze.
                    GT5 - 100%
                    GT6 - 100%
                    GTS - 100%
                    GT7 - 100%

Komentarz

Czy organizator może głosować, wiedząc kto jest autorem zdjęć, czy nie bardzo? <rotfl>
                      1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Jeżeli zagłosujesz na mnie to proszę bardzo <mrgreen>
                        GT5 - 100%
                        GT6 - 100%
                        GTS - 100%
                        GT7 - 100%

Komentarz

Nr 05 - trzy punkty za ogólną prostą kompozycję i wysoką estetykę oraz stonowaną kolorystykę.
                          Nr 06 - dwa punkty za odważny pomysł z filtrem.
                          Nr 07 - jeden punkt za oryginalny kadr.

A teraz skomentuję pozostałe:
                          01 - kolorystyka w ogóle mi się nie widzi, za ostre światło, ale kadr fajnie oddaję prędkość.
                          02 - widać szumy, przepalone niebo i w ogóle wali cyganem.
                          03 - ble
                          04 - fajne jak masz 13 lat.

Aby być maksymalnie subiektywnym, starałem się ocenić same zdjęcia, nie zwracając uwagi na dobór samochodów i otoczenia, aczkolwiek trudno to robić przy otwartej tematyce.

Komentarz

Zamieszczone przez Dj Brabus
                            Czy organizator może głosować, wiedząc kto jest autorem zdjęć, czy nie bardzo? <rotfl>
                            Nie bardzo

Komentarz

Na początku chciałem pochwalić Grzegorza za profesjonalną organizację konkursu.

Co do zdjęć, moje typy:
                              3 punkty - zdjęcie 05 - fajnie uchwycony Lotus i poczucie prędkości, elegancko wyszło także tło.
                              2 punkty - zdjęcie 02 - Ferrarynka ładnie się prezentuje, aczkolwiek temu zdjęciu czegoś brakuje, sam nie wiem wiem czego...
                              1 punkt - tutaj zastanawiałem się pomiędzy 01 albo 06 i wygrywa... - 06. Fajne zdjęcie, filtr pasuje mi to otoczenia i do samochodu, a dokładniej do jego koloru.

Komentarz

Pracuję...
                              X