wszystko fajne ale teraz nie wiem co oceniac zdjecia czy photoshopa
Z tego co zauważyłem, kolega Bullet zawsze artystycznie podchodził do focenia w GT I wychodziło mu to nadzwyczaj dobrze ( galeria w GT5 ). Sam sporo się nasiedziałem nad swoimi pracami i wiem, że sprawia to masę frajdy i dla oglądającego i dla przerabiającego właśnie ( ahhh ta wyobraźnia ) Wiadomo, że nie każdemu "taka" obróbka podchodzi ( chociaż fanów Bullet ma sporo ), ale to KADRY dopełniają całości.
I to one w połączeniu z bajkowym wręcz klimatem sprawiają, że przyjemnie się je ogląda
Z tego co zauważyłem, kolega Bullet zawsze artystycznie podchodził do focenia w GT I wychodziło mu to nadzwyczaj dobrze ( galeria w GT5 ). Sam sporo się nasiedziałem nad swoimi pracami i wiem, że sprawia to masę frajdy i dla oglądającego i dla przerabiającego właśnie ( ahhh ta wyobraźnia ) Wiadomo, że nie każdemu "taka" obróbka podchodzi ( chociaż fanów Bullet ma sporo ), ale to KADRY dopełniają całości.
I to one w połączeniu z bajkowym wręcz klimatem sprawiają, że przyjemnie się je ogląda
Sorki z male Off Topic ale dobrze by bylo jakby kazdy wstawial orginalne foty z gry + te po przerobkach bo szczerze powiem czasami staje na glowie zeby zrobic dobre foto a ktos moze zrobic byle jakie foto, obrobi je w Photoshopie czy innym cudactwie i zdjecie nadaje sie na plakat, dlatego tez trudno oceniac orginalne fotki vs fotki po obrobkach bo to prawie niemozliwe :/
Ale niestety teraz tak już jest. Nawet w fotografii KAŻDE zdjęcie jest potem obrabiane w shopie bądź innym programie i dawno już zakończyły się wojny, czy zdjęcie po obróbce to jeszcze fotografia, czy już grafika.
Tym bardziej w wypadku tak syntetycznego źródła jak render z gry, często bez obróbki ujęcie wygląda jak... po prostu ujęcie z gry.
Oczywiście dobrze jest nie przesadzać, ale to już zawsze pozostaje w gestii i wrażliwości autora - nam pozostaje potem tylko ganić za zbyt mocną obróbkę bądź chwalić za bardzo fajne "zdjęcie".
Można wydzielić osobny dział - obróbkowy - gdzie kto by chciał, mógłby pokazywać zdjęcia przed/po, ale robić tak za każdym razem, na siłę, to nie ma sensu.
Oceniamy całość, bo jak to mawiają: z gówna bata nie ukręcisz.
A styl i podejście Pociska do obróbki mi się bardzo podoba, zwłaszcza te kontrasty zimnych i ciepłych kolorów. Milion pomysłów na sekundę i ani chwili zawahania przed ich realizacją, tak jednym zdaniem mogę Cię podsumować.
Nawet nie wiem jak zacząć... nie będę Was znowu przepraszać, bo to już robi się nudne.
W każdym razie, to jest mój kolejny powrót.
Przy tej okazji chciałem powiedzieć, że faktycznie uwielbiam stosować przy swoich zdjęciach różne filtry, maski itd. Ale to wszystko po to, aby każde zdjęcie miało swój charakter i styl. To pewnie przez tą chęć "niepowtarzalności" moich prac każę Wam czekać na nie tak długo.
Nie przeciągając już, oto rozgrzewka: "OLD FAITHFUL"
Dajcie znać jak bardzo przyrdzewiał mój obiektyw...
"If you can dream it, you can do it" - Enzo Ferrari
Komentarz