Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Setup] Ferrari F40

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Setup] Ferrari F40

Postanowiłem skopiować post Quelxesa z wątku "Pytania i odpowiedzi GT6", żeby nie uciekło, bo na pewno przyda się też innym

Zamieszczone przez Quelxes
    Kto gra na G25?
    Kto ma w garażu Ferrari F40 ?

Nie wiem czy ze mną jest coś nie tak ale już chciałem tą grę w smieci wyrzucić.

Dlaczego, podczas gdy w GT5 nieźle dawałem sobie radę tym autem, tutaj nie mogę nawet na prostej nim ujechać bo przy byle drgnieciu kierownicą robi mi bączki. Pomijam fakt ze przełożenia tego auta nie pozwalają mu praktycznie się rozpędzić.
    Przejechałem się tym F40 i faktycznie trochę morderca ale postanowiłem troszkę przy nim podłubać.

Dokupiłem tylko konfigurowalne zawieszenie i konfigurowalny dyfer. Reszta standard, opony ST.

Wyjechałem na Silverstone National Circuit (bo ma przyjemną kombinację różnych zakrętów i nie jest długi) z postanowieniem złagodzenia F40 tak by dało się nią przejechać kilka(naście) okrążeń bez stresu. Set nie jest najszybszy bo stabilność jest okupiona lekką nadsterownością ale na długi wyścig w sam raz. nie spędziłem też dużo czasu nad nim bo mi się nie chciało więc pewnie dało by się jeszcze w nim trochę podłubać.

Set był robiony pod wszystkie ustawienia wyłączone (ABS też)

Hamulce: 6 / 5 - ale tu jak kto lubi
    Wysokość: 55 / 55
    Sztywność: 8,8 / 17,9
    Sprężanie: 4 / 4
    Rozprężanie 6 / 6
    Stabilizator: 5 / 3
    Kąt: 2,3 / 1,7
    Zbieżność: -0,15 / 0,20

Moment początkowy: 40
    Przepustnica: 28
    Hamulec: 45

Mi się na nich jeździ przyjemnie i bezpiecznie.

Nie mam G25, ale moja kiera używa tego samego profilu w GT6 (tyle, że mam ją ustawioną na 720* zamiast na 900*)
Pracuję...
X