Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Akademia GT 2014

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Akademia GT 2014

To są oczywiście moje spekulacje. W poprzednich akademiach GT zawsze ostatnim samochodem jakim się jechało był Nissan 370Z ze spojlerem i trochę większą mocą niż podstawowa 370Z.

O taki: http://www.gran-turismo.com/images/c/i1jKPkLnkOfw4.jpg

Obstawiam, że w kolejnej rundzie pojedziemy tym: http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2013/ ... 5te1rm.jpg

A na 1000% będzie coś z tego: http://i1216.photobucket.com/albums/dd3 ... tacars.jpg
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Jeśli tak mówisz, to zapewne masz rację. Ja nie uczestniczyłem zupełnie w poprzednich edycjach GT Academy ze względu na to, że nie posiadałem konsoli, ani kierownicy. Jednak postanowiłem w pewnym momencie wyżej wymienione rzeczy kupić no i jestem, próbuję i gram. Będzie ciekawie w kolejnych rundach, jutro kolejna.

Komentarz

Stockowa 370Z na Apricot Hill. Doboru autorskiego toru trochę nie rozumiem, ale pewnie chodzi o wykazanie się kontrolą auta RWD w szybkich zakrętach. Próba jednak bardzo fajna i chyba trudniejsza od poprzedniej. Żeby powalczyć o dobry czas, w niektórych zakrętach świadomie trzeba wpuścił tył w lekki uślizg, jednocześnie uważać na wyjściu na niespodziewaną nadsterowność. Z złotem kłopotu nie miałem, jednak parę okrążeń musiałem zrobić, aby wstrzelić się w tor.

Komentarz

Jak na razie mam problem z zejściem do 1.35,xxx. Zobaczymy jak pójdzie jutro i w kolejnych dniach.

Komentarz

Porozsyłałem zaproszenia do osób, których nie miałem na liście znajomych PSN. Ci co nie odebrali niech to zrobią i wtedy dopiszę brakujące osoby do listy wyników.

Na razie udało mi się zrobić czas: 1:35,754 ,ale tracę masę czasu na szykanie pod koniec, więc można spodziewać się poprawek wkrótce

Zaktualizowałem też czasy z rundy 2.

Komentarz

Zaakceptowałem zaproszenie. Powiedz mi, jeżeli oczywiście możesz i nie jest to tajemnica - jak udaje Ci się przejeżdżać tak dobrze pierwszy sektor toru? Pierwszy zakręt to nie problem, ale później ja osobiście nie mogę wyczuć zachowania tego Nissana i tracę cholernie dużo czasu na tym, aby pojechać idealną linią, a to i tak się nie udaje.

Komentarz

Ciężko powiedzieć jak przejechać ale należy zacząć od tego, żeby wyłączyć całkowicie kontrolę trakcji, która jest ustawiona w domyśle na 7.
                Ogólnie zasada jest taka, żeby lekko operować gazem w tych długich łukach zaraz za pierwszym podwójnym zakrętem, tak aby samochód szedł lekko bokiem na granicy przyczepności. Hamować trzeba późno praktycznie w każdym zakręcie, poza tym podwójnym pierwszym zakręcie tam trzeba hamować stopniowo i raz lekko odpuszczać hamowanie a raz hebel w podłogę. Nawrót po tej długiej prostej, hamować zaraz po przekroczeniu tabliczki 100m i końcowy etap hamowania można wspomagać się ręcznym naciskając pulsacyjne, pomaga to postawić samochód lekko bokiem do idealnego wyjścia z zakrętu. Dalej to mi trochę nie idzie i tracę, ale ten zakręt przed szykaną to trzeba również opóźnić do oporu hamowanie, najlepiej zaraz po tym jak się tarka z prawej kończy i próbować na granicy przyczepności i odpowiedniej sile hamowania trzymać się jak najbliżej lewej strony przy słupkach, żeby potem na dużej prędkości trafić między słupki na szykanie. Ogólnie ten etap mi nie wychodzi, ale jak podejrzałem replay'e topowych wyników to wiem jak mam jechać. Ale zobaczyć to a zrobić to 2 różne rzeczy. Ostatni zakręt standardowo na pełnej prędkości trzeba przejechać i nie hamować do niego.

Komentarz

Co do kontroli trakcji oczywiście ją wyłączam i choćby miała pomagać (a przeszkadza), to ja za nią serdecznie dziękuję. Największym problemem dla mnie jest właśnie pierwszy sektor. W teorii wiem o co chodzi, ale tak jak już wcześniej pisałem nie wiem dlaczego nie mogę wyczuć tego samochodu w tej sekcji. Po pierwszym sektorze jest już w miarę okej. No, zobaczymy - może uda mi się jeszcze poprawić troszkę czas. Oby Tobie też się udało poprawić tą szykanę przed końcem.

Komentarz

Wczoraj wieczorem wpadło 1:36,760 w rundzie drugiej (pad)
                    W pierwszym sektorze idzie mi całkiem nieźle, ale po nawrocie jest już mi ciężej, zwłaszcza na tej słynnej szykanie...
                    Mój pad jest na wykończeniu, ale będę próbował dalej

Powodzenia Panowie

Komentarz

Dzięki i wzajemnie. No ja sobie ogarnąłem pierwszy sektor, wiem już mniej więcej jak zachowuje się tam samochód, ale tworzy się problem po nawrocie tak jak kolega PloTek_1 mówi.

Komentarz

No ładnie, ładnie. Mi się udało dziś poprawić drugi sektor tak jak mówiłem, że wiem gdzie tracę i zrobiłem 1:35,540 i sam się zdziwiłem, że aż o 0,2 poprawiłem poprzedni czas

Tutaj mój przejazd: https://www.youtube.com/watch?v=fAp6wpOpZZw

Jak widać nie udał mi się ostatni zakręt. Będę próbował jeszcze zejść na 1:35,4xx, ale będzie ciężko.

Komentarz

Wow, gratulacje. Bardzo dobry przejazd. No oby Ci się jeszcze udało to poprawić, życzę Ci tego. Ja sam będę próbował coś zrobić ze swoim czasem, zrobiłem sobie przerwę i może na świeżo będzie lepiej zrobić lepszy czas.

Komentarz

Hej, postanowiłem też spróbować i może mnie dopiszecie
                            W rundzie pierwszej, Leaf'em udało mi się uzyskać czas 1:05,095 na padzie.
                            Druga runda to póki co srebro- 1:39,042, ale się nie poddaję, cały czas próbuję wykręcić czas na złoto.

EDIT:
                            Czas drugiej rundy poprawiony! 1:37;713

Komentarz

Dopisałem do listy. Jak będę przy konsoli wyślę zapki i zaktualizuję czasy: gt6-turnieje-online/akademia-gt-2014-forumowe-zestawienie-czasow-t8270.html

Komentarz

Dobra Pany biore się za GT6 powoli i może coś powalczę a Akademii, lae po takiej przerwie nie wróżę sobie sukcesu jakiegoś. Trzeba będzie poprzeglądać wątek o GT6 i podziałać.
                                Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                                B Spec - 40 level
                                60 x Gold
                                http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Pracuję...
                                X