Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT6 - Aktualizacje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT6 - Aktualizacje

Zamieszczone przez Campo
    od czasów GT5, kiedy trzeba było glitchować, aby w trybie photo mode móc zrobić zdjęcia autom wewnątrz - teraz się nie da (przynajmniej jeszcze nikt na to nie wpadł), a jadąc ze środka auta i tak wiele poza kierownicą i wskaźnikami nie widać - więc po co tyle pracy włożono w modelowanie szczegółowo wnętrz aut?
    Da się i już dawno na to wpadli:
    gt6-photo-mode/dj-brabus-t8151-30.html
    Nie tylko ja mam takie zdjęcia w swojej galerii - na YT jest nawet tutorial jak to zrobić w GT6.

Zamieszczone przez Campo
    Ronda w trybie fotografii - pięknie wygląda, mnóstwo budynków, szczegółów, robi wrażenie, tylko co z tego, skoro auto i kamerę można ustawić w trzech miejscach?
    Ale auto możesz przesuwać przecież, po całej dostępnej lokalizacji.
    1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
    http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Nawet ja umiem fotografować w środku choć nie w każdej furze dobrze mi to idzie. A co do aktualizacji, to ten Kaz to hojny jest, dzisiaj wyszła kolejna aktualizacja. Tylko szkoda, że naprawiła jeden błąd i nic nowego nie dodała.

Komentarz

Zdjęcia przez szybkę? Miałem na myśli "wejście" z kamerą do środka auta.

Komentarz

Ja wiem o co Ci chodziło, bo sam to widziałem jak tam fajnie było można posiedzieć i się porozglądać i tez nie kumam, czemu tak prostej rzeczy nie ma w GT6. Bo szczerze mówiąc, niektóre samochody, które mi się podobały kupiłem, ale czasami wnętrze było dla mnie nie do przyjęcia (kwestia gustu, a czasem idiotyczna kamera, która psuła zabawę z jazdy) i tego mi brakuje w salonie, by móc wsiąść i obejrzeć też jak w środku fura wygląda. Tryb arcade ma tylko kilka samochodów, jeszcze inne można zobaczyć na licencjach czy wyścigach, gdzie dostajesz od razu samochód, ale nie wszystkie tak sprawdzisz. Więc taka opcja faktycznie powinna być.

Komentarz

Zamieszczone przez fox2190
            Ja wiem o co Ci chodziło, bo sam to widziałem jak tam fajnie było można posiedzieć i się porozglądać
            Przecież GT5 też nie oferowało takiej możliwości. Polega to wciąż na tej samej metodzie - na "wjechaniu" z aparatem do auta.
            1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Serio? To gdzie ja to widziałem, bo wiem, że było to GT. Może to było GT HD? Bo pamiętam jak kolega pokazywał mi wnętrze chyba Ferrari. Może był to prolog piątki? Sam już nie wiem.

Komentarz

A nie mówisz czasem o prezentacji aut w Forzie 5?

Przykład na moim samochodzie:
                http://www.youtube.com/watch?v=jqrnboOIMBU
                1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Nie, to nie była Forza, to było Gran Turismo. Cóż jak go spotkam, to go zapytam, poza tym było to dobre kilka lat temu, więc nie może być to Forza 5.

Komentarz

No i w końcu dodali 3D... szkoda, że jak już cała gra ukończona i już nie ma w co jeździć. Cóż, sprawdziłem sobie jak wygląda i jak się jeździ w 3D i jest bardzo dobrze, chyba lepiej niż w GT5. Trzeba czekać i mieć nadzieję, że dodadzą do gry Endurancy bo jak nie to równie dobrze mogli tego 3D nie dodawać :/

Komentarz

A jak rzeczywiste wrażenia z jazdy w 3D? Więcej bajer, czy lepiej pozwala ocenić odległość do zakrętu, od innych aut na trasie?

Komentarz

Zamieszczone przez Campo
                        A jak rzeczywiste wrażenia z jazdy w 3D? Więcej bajer, czy lepiej pozwala ocenić odległość do zakrętu, od innych aut na trasie?
                        Dla mnie to ciągle bajer. No chyba, że mój LG sobie z tym nie radzi. Po jakiejś godzinie mój mózg ma dość wyświetlania 3d jeżeli chodzi o gry. W filmach się lepiej spisuje.
                        I may be slow but I'm still ahead of you.
                        Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Nie wiem jak 3D wygląda w wypadku grania na TV (większy obraz). Ja mam konsole podłączoną pod monitor (BenQ XL2420TX), pod który podpięty jest tez PC (Nvidia 3D Vision 2) i we wszystko co się tylko da gram w 3D (Diablo 3, WoW, FPSy, SWToR, Simy, i Gran Turismo na PS3) i dla mnie wrażenia z gry są po prostu lepsze. Dla mnie odbiór samej gry jak i immersja w świat gry są lepsze właśnie w 3D.

Z drugiej strony wrażenia z korzystania z 3D są rzeczą indywidualną. Niektórzy 3D nie postrzegają (w sensie w grach, filmach, a nie w realu ), u innych powoduje mdłości albo bóle głowy, ludzie z wadą wzroku mogą widzieć zniekształcenia (moja zona), ja mogę siedzieć godzinami i mi to w ogolę nie przeszkadza.

Trzecia rzecz to rodzaj 3D - active shutter albo passive - to tez ma wpływ na odbiór.

No i po czwarte jakość sprzętu tez ma tu znaczenie - ten BenQ to w tej chwili obok Asus VG278 najlepszy monitor pod 3D do gier i jedyne wspierające 3D Lightboost. Monitory z technologia G-SYNC zostały dopiero zapowiedziane.

Jak chcesz więcej się dowiedzieć o 3D i poczytać opinie innych polecam http://3dvision-blog.com/

Komentarz

Zamieszczone przez Quelxes
                            Nie wiem jak 3D wygląda w wypadku grania na TV (większy obraz). Ja mam konsole podłączoną pod monitor (BenQ XL2420TX), pod który podpięty jest tez PC (Nvidia 3D Vision 2)
                            Jak odpalasz gry konsolowe w 3D na tym monitorze? Bo mam model BenQ XL2720t i opcja 3D w gran turismo 6 jest niedostępna, tak samo jak zablokowane jest 120hz przez HDMI.
                            I may be slow but I'm still ahead of you.
                            Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Musiałbyś mieć BenQ XL2720tX - TX ma wbudowany IR emitter, a model T nie ma. Tylko monitory z wbudowanym IR emitterem mogą wyświetlać 3D z PS3.

Zdaje się ze 27" nie maja modelu TX, tylko 24" (zdaje się )

Co do 120Hz przez HDMI - działa tylko w wypadku 3D i wtedy wyświetla 60Hz na każde oko. Bez 3D HDMI ma 60Hz, wiec tu tez osiągalne tylko z modelem TX.

Nie wiem jak jest z dostępnością TX w Polsce (mieszkam w UK) bo generalnie nie jest dostępny w Europie. Ja mój kupiłem na overclockers.co.uk przy czym oni sprowadzają je z USA.

Komentarz

Na BenQ RL2240H też niestety mam niedostępne.
                                GT5 - 100%
                                GT6 - 100%
                                GTS - 100%
                                GT7 - 100%

Komentarz

Pracuję...
                                X