Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Różnice mniejsze lub większe między GT5 a GT6

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Różnice mniejsze lub wiÄ™ksze miÄ™dzy GT5 a GT6

Wydaje mi się, że taki wątek będzie dość ciekawy. Piszcie tutaj, jakie różnice wychwyciliście względem GT5.

- grafika - choć wielkiego skoku niema, to wystarczająco poprawiona, aby zauważyć różnicę na pierwszy rzut oka
    - samochody standard mają światła krótkie/długie.
    - w Photo Mode można robić zdjęcia autom standard, a nawet dwóm autom jednocześnie.
    - model zniszczeń choć dalej nie jest zbytnio zaawansowany, to obić samochód można teraz zdecydowanie łatwiej. Po byle stuknięciu już są widoczne uszkodzenia
    - posiadając kierownicę G25 przy zmianie skrzyni biegów na tą w pełni konfigurowalną, nie można już używać sprzęgła i działa tylko sekwencja/manetki, gdzie w GT5 można było sobie przełączać z poziomu kierownicy jak się chciało.
    - na wielu trasach jadąc z widokiem z kokpitu gra ma zauważalnie niższy framerate, niż poprzedniczka, co jest spowodowane zapewne poprawioną grafiką.
    - auta szybciej się brudzą po częstszym zjeżdżaniu z trasy na pobocza i dźwięk też w tym momencie jest ulepszony - słychać kamienie walące o nadkola.
    - dźwięk silnika po zmianie wydechu zmienia się po wyjściu z wyścigu i ponownym wejściu. Gdy zmienisz wydech w opcjach tuż przed wyścigiem, dźwięk pozostanie taki jaki był na poprzednim wydechu.

Na pewno jest tego więcej. Jak ktoś z Was zauważył coś, to niech pisze..

Re: Różnice mniejsze lub większe między GT5 a GT6

Ja osobiście tylko śmigam na widoku z kokpitu i też zauważyłem niższy framerate, ale jest on tylko zauważalny podczas wciśniętego gazu lub podczas jazdy po nierównej nawierzchni.. ogólnie jak jedziesz np: na wprost bez przyspieszania wszystko jest ok.. trochę to denerwuje, ale można się przyzwyczaić. Nie wiem czy czasem nie jest to zrobione specjalnie. Podobna sytuacja również była w GT5.

Komentarz

Dobrą zmianą jest to, że można wrzucić wsteczny nie wciskając trójkąta (domyślnie). Jak ktoś gra na manualu można zmieniając biegi w dół przełączyć na wsteczny.
      I may be slow but I'm still ahead of you.
      Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

W GT6 przesadzili z prędkościami maks. W piątce seryjna F40 osiąga na prostej max 320 km/h (poprawnie), a w szóstce bez problemu na płaskim odcinku Route X 360 km/h co już jest grubą przesadą. Poza tym brak speed testu i zniszczeń mechanicznych w arcade.

Komentarz

Za to blacha się jakby ładniej gniecie.

Mój kanał

Komentarz

Zamieszczone przez charger
            W GT6 przesadzili z prędkościami maks. W piątce seryjna F40 osiąga na prostej max 320 km/h (poprawnie), a w szóstce bez problemu na płaskim odcinku Route X 360 km/h co już jest grubą przesadą. Poza tym brak speed testu i zniszczeń mechanicznych w arcade.

Faktycznie. Specjalnie kupiłem F40, żeby się przekonać. Porównałem z prawdziwymi autami na YouTube, dane techniczne i potem spróbowałem w grze...Ale lipa.. Miało być realnie.. Focus ST też dziwne ma te przełożenia. Aż nie chce mi się wierzyć, żeby prawdziwy Focus po wrzuceniu 5 biegu tak zamulał, że nie ma siły nabierać prędkości..

Komentarz

Ja zauważyłem że przeciwnicy komputerowi zachowują się dziwnie podczas hamowania:

Pewnego razu jak jechałem za Fiatem 500 to stanął dęba co najmniej 2 razy wyżej - porażka
              Aaa... i jeszcze taka mała różniczka względem GT5 - jak się mija linię mety to gostek macha flagą w szachy

Komentarz

Przebijam

Mój kanał

Komentarz

U mnie przeciwnik w Alfie Mito podobnie stanÄ…Å‚ co ten Lancer, niestety nie mam fotki

Komentarz

To co wy wypisujecie to są błędy i niedoróbki. Widać bardzo się spieszyli z premierą i pojawiają się kwiatki,np. w zawodach N/A ścigamy się z Shelby Series 1 Super Charged :-)

Komentarz

Ciekawą różnicą jest to, że jak dołącza się do wyścigu on-line jako widz, to mamy do wyboru różne widoki (z kabiny, z maski etc.). W GT5 tego nie było.
                      Następna różnica to jazda bez ABSu, bardzo trudno jest zablokować tylne koła nawet przy balansie hamulców domyślnie 5/5 (pamiętacie jak w GT5 potrafiło bokiem postawić we zakręcie?) Pachnie mi to niedoróbką.
                      Chyba że fizyka i realizm został aż tak poprawione, że gra uwzględnia korektor siły hamowania który jest przecież stosowany w każdym prawdziwym aucie bez ABSu.

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                        To co wy wypisujecie to są błędy i niedoróbki. Widać bardzo się spieszyli z premierą i pojawiają się kwiatki,np. w zawodach N/A ścigamy się z Shelby Series 1 Super Charged :-)
                        To jest nic. W Amerykańskich Muscle Carach startują 2 Tesle i Fisker Karma

Komentarz

PracujÄ™...
                        X