Bo życie zaczyna sie po 3 biegu...
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Nic na siłę , lewy pas , gaz i płynę ...... A-Spec- 30 lvl B-Spec- 31 lvl
Zdjęcia może nowe i są ale czy lepsze... No cóż dynamika jest, pomysł jakiś też chyba jest ale kadry i ujęcia to ciągle to samo, patrząc na twoje fotki miewam wrażenie że to te same zdjęcia tylko inne samochody i inne trasy. Żeby zrobić ładne driftowe fotki potrzeba ciekawego pomysłu na ujęcie i złapanie kadru, nawet moje driftowe fotki zbyt wybitne nie są bo ciężko wymyślić coś nowego co zaskoczyło by kogoś w tym rodzaju zdjęć.
WTF W każdym razie na początek radzę fotografować zwykłe wyścigi lub po prostu spokojną jazdę samochodem żeby dobrze wyczuć aparat i poznać jego możliwości, w końcu załapiesz jakie fotki ci się podobają i jakie najciekawiej wychodzą :wink:
Dokładnie sesje drift to najtrudniejsze sesje do pstryknięcia. Zwłaszcza jeśli zdjęć jest sporo a kiedy są np. trzy zdjęcia to nie ma szans aby się któreś powtórzyło. W twojej sesji widzę monotonie. Jeśli chcesz się wybić z driftem to będzie na prawdę ciężko, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. Po za tym nie widzę poprawy auto na full otwartym zdjęciu wydaje mi się rozmazane. Spróbuj zrobić sesję bez driftu lub z dwoma fotkami o tematyce poślizgów. Wymyślaj ciekawe kadry, eksperymentuj, oglądaj jakieś programy motoryzacyjne (niekiedy pokazują samochody w ujęciach, które w GT5 wyglądają po prostu bosko).
Dziwnie z tą ostrością u Ciebie. Albo auto jest wyostrzone tam gdzie nie powinno być albo w ogóle w jakimś dziwnym miejscu na trasie dobierasz ostrość a auto rozmazane Ćwicz dalej, pooglądaj jak inni robią zdjęcia i jak to u nich wygląda.
Mam wrażenie, że pstrykasz raz zdjęcie i wrzucasz takie jakie wyszło. Tu masz tą przewagę nad rzeczywistością, że jedno ujęcie możesz walić na milion sposobów. Trenuj!
Zauważ też siniak, że u mnie nie ma sztucznych postów mimo, że piszę u innych, oni też mi na początku pomagali, teraz też mi pomagają. Ty natomiast tego nie rozumiesz bo nie masz swojej własnej galerii a jeśli już masz to jej nie rozwijasz.
Spokojnie nie mówiłem o twoich postach, ale na pewno takowe w galeriach zauważyłeś. A swoją galerię mam (sam mi nawet komenta wrzuciłeś nie tak dawno )
Chciałem tylko zwrócić uwagę, że nie jest to zasada a jedynie życzenie. W końcu po to się tu lansujemy fotkami
Pozdrawiam i może jak zechcesz coś mi odpisać to wal na PW żeby tu offtopu nie robić
Tak jak już koledzy pisali - Twój największy problem to ustawienie właściwej ostrości na samochodzie, który w większości przypadków jest po prostu rozmazany. Do tego dochodzą problemy z kadrowaniem (nie ucinaj auta na fotkach!), ale jako że jesteś początkujący liczę, że kolejna sesja będzie lepsza od poprzedniej.
Komentarz