Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Zdjęcia] Ranker

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Zdjęcia] Ranker

Witam was wszystkich na początku może się przedstawię, na imię mam Kamil, lat trochę się nazbierało, foty strzelam dopiero od tygodnia i ciągle trenuję. Mam nadzieję, że wam się spodobają. Swoich zdjęć nie mam zamiaru przerabiać, chcę pokazać prawdziwie dobre zdjęcia bez żadnych przeróbek, fotomontaży itp.

To jest dopiero sesja na rozgrzewkę, jutro czy pojutrze postaram się pstryknąć coś specjalnego.

Re: [Zdjęcia] Ranker

Widać że zaczynasz, to można poznać po kadrach choć w tej kwestii niech wypowie się ktoś bardziej obeznany odemnie. Z tej sesji najlepsza jest fotka nr.10. Ogólnikiem cała sesyjka może być :wink:
    Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Witamy nowego fotografa
      Jak na początek to tragedii nie ma nie bój się oddalić bardziej aparatu od auta, staraj się nie umieszczać samochodu na każdym zdjęciu w środkowej jego części. Popatrz jak inni robią zdjęcia, potrenuj trochę, powykrzywjaj aparat i jeżeli czegoś nie wiesz to pytaj
      Czekam na następne zdjęcia i nie zniechęcaj się

Komentarz

Mazda przypadła mi do gustu Słuchaj się Rafa, wie co mówi
        Zapraszam tutaj.

Komentarz

Mazda całkiem niezła, ale widać potencjał powodzenia
          A-Spec- 40 lvl
          B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Na zdjęciach jest ostrość, jest ruch, kadry nie są ucięte, więc co najmniej połowa sukcesu w kieszeni. A teraz trzeba wymyślić coś, co nas porwie.
            1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
            http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Zamieszczone przez Dj Brabus
              Na zdjęciach jest ostrość, jest ruch, kadry nie są ucięte, więc co najmniej połowa sukcesu w kieszeni. A teraz trzeba wymyślić coś, co nas porwie.
              Myślę i myślę i tak coś wymyśliłem postanowiłem pstryknąć mojego Civica. Codziennie pstrykam po jakieś dwie, trzy nieduże sesje a potem wybieram tą najlepszą, teraz ogólnie rzecz biorąc ćwiczę i ćwiczę ale wiadomo, że szybko sukces nie przyjdzie bo czasu na GT jest raczej mało lecz jeśli znajdzie się trochę czasu to może zrobię coś co was porwie Fotki z Jaguarem są jeszcze stare natomiast z Civiciem świeże w piątek będzie rywalizacja pomiędzy arcyrywalami czyli najprawdopodobniej Subarką P.P '07 lub '10 a Lancerem Evo X więc myślę, że będzie na co popatrzeć. Pojedynek na pewno oklepany wśród fotografów lecz postaram się zrobić coś specjalnego i niepowtarzalnego w tej sesji czego nie zrobiłem w innych (nie mówię o przeróbkach ani o innych tego typu). Po prostu wypróbuję kilka kadrów, które skradłem tobie DJ i RafDesowi i parę swoichh, na które wpadłem oglądając wasze galerie.

Dzięki za komentarze i zapraszam ponownie ja też postaram się was odwiedzić gdzieś tak jutro w godzinach popołudniowych.

Komentarz

Fotki ciekawe, ale dawaj więcej tła/krajobrazu, bo samochód (moim zdaniem oczywiście) za bardzo przytłacza, nie wiem czy to dobre słowo, ale mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi
                Zapraszam tutaj.

Komentarz

Zamieszczone przez snoop
                  Fotki ciekawe, ale dawaj więcej tła/krajobrazu, bo samochód (moim zdaniem oczywiście) za bardzo przytłacza, nie wiem czy to dobre słowo, ale mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi
                  Tak rozumiem. Oddalać bardziej obiektyw od samochodu tak żeby uchwycić więcej górskiej przyjemności, rozumiem. Jutro zrobię jakąś sesję tylko wpierw pokombinuję coś bo te zdjęcia mi się ostatnio rozmazują a w ustawieniach się nie bawiłem... Jutro postaram się zrobić coś bardzo ładnego i coś co by wyglądało jak pocztówka

Komentarz

Dokładnie o to mi chodziło Co do ustawień polecam dać "panoramowanie" na 3 a f na jak największą wartość (np. 1/60 zamiast np. 1/8000). Widać, że foty coraz lepsze i tak trzymać
                    Zapraszam tutaj.

Komentarz

Pierwsza fotka Hondy jest dobra
                      A-Spec- 40 lvl
                      B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Mnie najbardziej podoba się Jaguar w kameleonie. Honda - raz, że faktycznie kadry nieco zbyt ciasne, to dwa - robione w cieniu i wyszły ciemne. Więcej słońca prosimy!
                        1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
                        http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Dziękuje za komentarze a najbardziej chciałbym podziękować snoopowi oraz RafDesowi. Snoopowi za podanie mi świetnego ustawienia dotychczas miałem jakoś tak pomniejszone i zdjęcia wychodziły ciemniejsze i zdecydowanie gorsze jakościowo natomiast na twoich ustawieniach wychodzą wręcz świetnie. RafDesowi za to, że ofiarował mi swoją pomoc, właściwie jeszcze o nic go nie zapytałem ale i tak dzięki za twoje dobroduszne chęci.

Tym czasem postanowiłem sfotografować moją drift-rakietę oraz kometę, którą Nurburning można spokojnie jechać całą godzinę (bo chyba w krótszym czasie nie zdążę dojechać) a oto ona...

PS Zdjęcia zapowiedzi pojedynku odwiecznych rywali zrobię i wstawię jutro wraz z kolejną sesją.

Komentarz

23 - dobre ujęcie ogólnie zabawnie wygląda Fiacik
                            A-Spec- 40 lvl
                            B-Spec- 40 lvl

Komentarz

31 Aż mnie ciarki przeszły
                              Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Pracuję...
                              X