Witamy w galerii! Przeglądając Twoje zdjęcia dochodzę do wniosku, że masz pomysły, ale brakuje Ci techniki. Przede wszystkim właściwie ustawiaj ostrość, bo dużo zdjęć jest po prostu nieostrych (18, 14, 11, 6, 5, 4). Poza tym unikaj na zdjęciach ujęć, gdzie w tle pojawia się dym z opon - pojawia się wówczas bug GT polegający na strzępieniu krawędzi auta - widać to np. na 29, 12, 11. No i ostatnia rada - używaj trybów panoramowania (2 lub najlepiej 3), wówczas auto będzie ostre, a tło ładnie rozmazane, bo samymi przesłonami i czasem naświetlania to wychodzi Ci na razie kaszanka (przykładowo 5 i 4).
Ale żeby nie było, że jestem krytycznie nastawiony (bo nie jestem), to pochwalę Cię za zdjęcia 27, 21 i 10 (ładne "duble"), 9 oraz 1.
DJ Brabus nie mow ze 5 i 4 to kaszanka bo te zdjecia takie wlasnie mialy byc zajmuje się fotografią i wiem o co chodzi a co do podpowiedzi apropos aparatu w GT to dzieki
RISK NIGHT GROUP OLSZTYN !!! KIEROWCY JUTRA POZDRO
DJ Brabus nie mow ze 5 i 4 to kaszanka bo te zdjecia takie wlasnie mialy byc zajmuje się fotografią i wiem o co chodzi a co do podpowiedzi apropos aparatu w GT to dzieki
Miały takie być ale mimo tego mogą oddawać prędkość nie rozmazane i ładnie wyglądające? Po prostu wyceluj aparatem na auto i naciśnij kwadrat na padzie, zdjęcia nie będą takie rozmazane i będą ładniejsze.
Po za tym nie wiem czy to wrażenie od tego, że nie przespałem nocki ale jakoś się koła nie kręcą (znaczy nie widać na zdjęciu bardziej rozmazanych alusów i trochę mi to przypomina lekką jazdę na 60-tce)
Miały takie być ale mimo tego mogą oddawać prędkość nie rozmazane i ładnie wyglądające? Po prostu wyceluj aparatem na auto i naciśnij kwadrat na padzie, zdjęcia nie będą takie rozmazane i będą ładniejsze.
Po za tym nie wiem czy to wrażenie od tego, że nie przespałem nocki ale jakoś się koła nie kręcą (znaczy nie widać na zdjęciu bardziej rozmazanych alusów i trochę mi to przypomina lekką jazdę na 60-tce)
Czasem jak tak zrobisz, tylko część auta jest ostra.
Chodzi o to, żeby rozmazane było tło, i koła a auto ostre.
DJ Brabus nie mow ze 5 i 4 to kaszanka bo te zdjecia takie wlasnie mialy byc zajmuje się fotografią i wiem o co chodzi
Tylko jak już koledzy wspomnieli takie zdjęcia szału nie robią. Nie widzę na nich ani jednego elementu ostrego, co IMHO raczej przeczy zasadzie dobrej fotografii. Jeśli wiesz do czego służą ustawienia przesłony i czasu naświetlania, to działaj manualnie. Jeśli nie, korzystaj z trybów.
A co do dobrego zdjęcia w ruchu - zobacz sobie zdjęcie 107 u Buletta i będziesz wiedział o co mi chodzi:
Nom, rzeczywiście zdjęcia rozmazane, ale jeśli twierdzisz, że taki był zamiar... Mimo wszystko liczę, że następne fotki będą ostrzejsze. Co nie zmienia faktu, że fota nr 6 jest cudowna! Aha... Dzięki za reklamę Grzesiek!
"If you can dream it, you can do it" - Enzo Ferrari
To dublowanie postów i komentowanie własnych zdjęć jest chyba niepotrzebne...
Odnośnie galerii - widać postępy, a to już połowa sukcesu. Korzystasz z rad, a to się chwali, bo tym razem auta dobrze wyszły na zdjęciach. Mimo, że nie rzuciło mnie nic na kolana, to podoba mi się fotka z rajdową Celiką.
Komentarz