Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
[Zdjęcia] snoop
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Komentarz
-
Re: [Zdjęcia] snoop_doggy_dog
Tak myślałem właśnie ze 10 się spodobaRobiłem to foto z myślą o konkursie.
Komentarz
-
Przy fotografowaniu aut w ruchu polecam zmienić czas naświetlania na 1/1000, bądź wyżej. Bez tego auto bądź otoczenie jest rozmazane. Do tego autofocus (najlepiej skierowany na auto). Z pierwszego postu jedynka jest piękna. 4 super, Maserati jest bardzo fotogeniczne. A eight is always great. W przypadku filtru miniatura (drugi post, zdjęcie 1), który ma takie porozmywane poziome pasy na dole i u góry dobrze by było je jakoś ładnie wkomponować, żeby nie było widać linii przejścia pomiędzy rozmyciem i jego brakiem. Sam mam z tym problemy i sporo muszę się naustawiać, żeby to wyglądało jak najlepiej. Z ząbkowanymi krawędziami przy dymie, deszczu, itd. dużo się niestety nie zrobi, jedynie można tak ustawiać aparat, żeby były jak najmniej widoczne. Czasami udaje się nawet całkowicie je wyeliminować, jak tutaj (przy okazji widać próbę wkomponowania rozmytych pasów z filtru miniatura, nie widać przejść, jedynie dół foty, a szczególnie prawy dolny róg się popsuł, to niestety też wina tego flitru i gdybyś się spotkał z tym kiedyś to od razu mówię, że ciężko takie coś wyeliminować). Może i dymu mało na tym zdjęciu, ale ząbki i tak były. Nie, żebym się wymądrzał czy coś, bo sam nie robie mega fot. Po prostu dobre rady, do których sam się stosuje, a po ich wykorzystaniu zdjęcia od razu będą wyglądały lepiej
Komentarz
-
@Dawid23
Z naświetlaniem różnie jest, bo to chyba od prędkości auta zależy. Zawsze kombinuje przy tymDziękuję za ocenę i za dobre rady. Widzę, że nie tylko ja mam problemy ze schodkami na karoserii przy dymie itp. Niestety mam mało czasu i nie mogę w Photoshopie poprawiać zdjęć (jeden komputer na 2 osoby w domu). Zresztą nie wiadomo czy by dobrze wyszło
Dzięki i pozdrawiam. Niedługo nowe sesje się szykują, tylko uzbieram kasę na jakieś ciekawe auta.
Komentarz
-
Też w photoshopie nic nie poprawiam, nawet się na tym nie znam. A gdyby nie te ząbki to tyle ładnych fot by można zrobić... Od prędkości auta też zależy, ale jak ustawisz czas migawki na wyższy (a raczej niższy bo to ułamki) to będzie lepiej z ostrością na bank, sam to wiele razy stosowałem, szczególnie w przypadku pędzącego 430 km/h Veyrona. Na 1/250 jedna wielka rozmazana plama
Komentarz
-
Też tak miałemPowoli zaczynam ogarniać ustawienia aparatu. tylko zastanawiam się, czy da się zmienić porę dnia/nocy/godzinę w PhotoTravel.
Komentarz
-
Zauważyłem, że w przypadku Red Bull Hangar przy wybieraniu miejsca na sesje jest dzień, a po wejściu w aparat światła w aucie się zapalają i się ściemnia, albo ściemnia się dopiero po ręcznym zapaleniu (nie pamiętam czy ręcznie zapalałem światła, czy z automatu mi wskoczyła noc). Czasu/pory i pogody raczej na pewno nie da się definiować. Po odpowiedniej zabawie z filtrami jednak można wytworzyć wrażenie zmiany godziny. Widzialem kilka zdjęć, bodaj w Gion, gdzie było całkiem jasno.
Komentarz
-
W Opactwie tak samo, chciałem pyknąć Maserati w dzień a tu nagle noc;/ No nic trudno się mówi.
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz