Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[TURNIEJ]GT5 "Za Zakrętem" Photo Competition

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [TURNIEJ]GT5 "Za Zakrętem" Photo Competition

Witajcie!

Gran Turismo 5 zakrólowało w Waszych sercach "na amen". Zazdroszczę, choć jednocześnie zdaję sobie sprawę z niedomagań nowego GT (OK, nie będę ukrywał - rewolucja to to nie jest...).

Jedno jest jednak niepodważalne - Photo Mode (choć w Photo Travel nie ma możliwości fotografowania standardów) pozwala na tworzenie prawdziwych cudeniek.

I tutaj pojawia się moja propozycja:

Być może są wśród Was (ba, wiem, że są) Fani i Czytelnicy mojego opowiadania "Za Zakrętem". Jak wiecie, za czasów GT4 byłem wielkim pasjonatem Photo Mode, i "ZZ" było ilustrowane ujęciami z Wielkiej Poprzedniczki. Później przyszedł czas Forzy, która (nie ukrywajmy tego) pozwalała na tworzenie znakomitych ujęć na łudząco podobnej do Serpentyn/Salmpolu trasie touge.
    GT5 miałem kupić tylko i wyłącznie dla Photo Mode, a to tylko i wyłącznie po to, by stworzyć zdjęcia na nowe logo do "Za Zakrętem". Nie będę miał na to okazji, więc... chcę zaproponować to Wam.

Reguły konkursu:
    - Podobnie jak za czasów GT4 w Lukas'owym "PTOC"'u, konkurs będzie odbywał się dopóty, dopóki będą chętni.
    - Tematyka zdjęć będzie ściśle związana z "Za Zakrętem". (z opowiadaniem można zapoznać się tutaj: http://www.zazakretem.vot.pl)
    - Czas na zrobienie zdjęć - dwa tygodnie od podania tematyki.
    - Wybór zwycięzcy rundy nastąpi poprzez głosowanie wszystkich uczestników + mnie, jako Autora.
    - Modyfikacje zdjęć (manipulacje Photoshopem, choćby po to, aby oddać warunki nocne) są jak najbardziej DOPUSZCZALNE.
    - Tematyka będzie ustalana przeze mnie (Autora), chyba że uczestnik sam wyrazi chęć nadania tematu - acz musi się on łączyć z fabułą/wątkiem "ZZ".
    - Zdjęcia będą publikowane w Galerii na Stronie "Za Zakrętem", chyba że uczestnik konkursu nie wyrazi na to zgody (wtedy proszę to wyraźnie napisać... choć nie widzę w takim układzie rzeczy sensu startowania...).
    - Najlepsze zdjęcia (niekoniecznie zwycięskie) zostaną wykorzystane jako logo "Za Zakrętem", chyba że autor zdjęcia nie wyrazi na to zgody (choć... j/w).

Nagrody:
    - Uznanie Autora, Czytelników i Naszego Forum Gran Turismo Polska :mrgreen:
    - Ranga "Genialny Fotograf" przyznawana na Forum "Za Zakrętem" na czas dwóch tygodni (czyli od zwycięstwa do rozstrzygnięcia kolejnej rundy).
    Inne nagrody - jeśli Piotr i Nasi Kochani Modowie wyrażą takową chęć/dadzą możliwość - myślę tutaj o jakiejś specjalnej Randze czy czymś.

Wszelkie pytania, wnioski i komentarze w tym temacie:

http://www.granturismo.pl/forum/view...a019c403a60b7f

RUNDA I
    Tematyka: Dowolna (pierwsza runda, służąca do zapoznania się z Opowiadaniem dla jeszcze go nieznających, dlatego też wybieracie swój ulubiony motyw, bohatera itp.)
    Deadline: 11.12.10 (sobota)

Powodzenia!

Re: [TURNIEJ]GT5 "Za Zakrętem" Photo Competition

Dzisiaj upływa termin nadsyłania zdjęć - Panowie, do roboty! Chyba nie chcecie mi powiedzieć, że pierwszy Konkurs Fotograficzny w Gran Turismo 5 upadnie z powodu braku chętnych?!

Komentarz

Sorry za odkop.

Ja chętnie wziąłbym udział w takim konkursie, gdybym tylko miał wcześniej GT5 Może jakaś reaktywacja?

Komentarz

No i ja się przyłączam, też chętnie w konkursie bym wzią udział.

http://www.granturismo.pl/forum/view...873bd9e9d7922e

Komentarz

Yup. Też bym obczaił :wink:

Komentarz

Nie wiem, czy jest sens... w dziale GT4 chłopaki wyrażali chęć, a nadesłano dwa zdjęcia... jeżeli jesteście nadal zainteresowani, zachęcam do wysyłania zdjęć na stronie Turnieju pomimo "zamknięcia" konkursu... będą zdjęcia, to zrobimy reaktywację

Komentarz

Hello.
              No więc może ja pchnę temat :wink:
              Beleg, ruszyłem kilka Twoich opowiadań i... zaciekawiło mnie Masz naprawdę talent kolego
              Postanowiłem wrzucić trzy zdjęcia (pojęcia nie mam czy za dużo czy za mało...choć czuję, że raczej powinno się jedno dać)
              Kierowałem się opowiadaniem "Preludium w rytmie H".
              Na fotach, osamotniona, czerwona Honda Prelude (Civica V-gen w sedanie w GT5 niestety nie ma )
              Przyznam się, że z trasą/miejscem też trochę kombinowałem. Myślę, że nie wyszło zbyt idiotycznie
              Beleg, skoryguj mnie jeśli coś źle zrobiłem lub napisałem.
              No coż, to próbujemy :wink:
              1.

2.

3.

Komentarz

Ja wiem, że nie powinienem tego mówić... ale te zdjęcia (zwłaszcza pierwsze) są CUDNE. Moje OGROMNE uznanie, i nawet, jeśli konkurs jednak nie dojdzie do skutku, to będę Cię "molestował" o pozwolenie na wykorzystanie na stronie )

Kuuurde, ja chcę PS3 i GT5!!!

Komentarz

BelegU$ musisz sprecyzwoac ile zdjęć trzeba dać, póki co ddam 3 od siebie jak kolega PloTek_1
                  1.Plymouth Hemi Cuda

2.VW Golf IV GTI

3.Peugeot 206 WRC

Komentarz

Myślę, że po jednym zdjęciu, tak od zawsze było... nie ma wtedy problemów z głosowaniem.

Tak na marginesie - Noro, jesteś w stanie jakoś... ehm... uzasadnić osadzenie Twoich fotek (bardzo dobrych zresztą) w świecie "Za Zakrętem", co jest zresztą główną zasadą konkursu?

Edit - kopiuję tutaj listę przykładowych motywów i wozów z tematu Dyskusja tego konkursu:
                    Dla ułatwienia, podaję PRZYKŁADOWE (nie wszystkie, tylko te co ważniejsze) auta i lokacje, które się mogą na konkursowych zdjęciach pojawić:

Ogólnie nie jest trudno - motywy są dwa:
                    "1. Trasa przypominająca górską przełęcz (touge) i jeden z wozów:
                    - czarny Nissan Skyline R32 GT-R
                    - srebrna Toyota Supra MK.3
                    - czarne BMW M3 E36
                    - fioletowa Toyota MR2 SW20
                    - bordowe Mitsubishi Eclipse IIgen.
                    - białe Audi Quattro
                    - czerwona Honda Prelude Vgen.
                    - srebrna Impreza GC
                    - niebieska Impreza GD "Bug-Eye"
                    - czerwona Integra Type R (najlepiej Euro Spec, a więc - Acura)
                    - czarny Pontiac GTO (nowy)
                    2. Trasa przypominająca autostradę i jeden z wozów:
                    - pomarańczowy Chevrolet Camaro Igen.
                    - czarne Audi S6 (od biedy RS6) Sedan
                    - czerwona Honda Prelude Vgen.
                    - czarny Pontiac GTO (nowy)
                    - czarny Nissan Skyline R32 GT-R

Dodatkowym walorem jest połączenie tych wozów w pojedynkowe "pary" - tak, jak w obecnej Galerii:
                    http://www.zazakretem.vot.pl/index.php? ... r&Itemid=8

To by było chyba na tyle, w kwestii wozów, które raczej w GT5 można znaleźć - jak coś,to wal(cie) na PW ^^"

Komentarz

Zapomnaiłem co ma być w temacie , trzeba powiedzieć mod-owi żeby usuną post.

Komentarz

To może ja też coś wrzuce

Na ostatnim jest zjazd z autostardy, nie wiem, czy może być :wink:

Komentarz

Panowie - to jest ku**a genialne!!!!!

Edit - z czystej ciekawości - istnieje możliwość jazdy SSR "pod prąd", czyli - w przeciwnym kierunku? Tak, aby z tej autostrady zrobiła się "europejska" droga (kierunki ruchu, wiecie, o co chodzi)... wtedy złudzenie Autostrady S1 z "ZZ" było by pełne

Komentarz

Nie wiem dikładnie o co ci chodzi, ale można jeździć przeciwną stroną

Komentarz

przecież można zdjęcie odbić w lustrze. Droga będzie po europejsku i Skyline E-Spec
                              http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Pracuję...
                              X