Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Logitech Driving Force GT a drifty...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Logitech Driving Force GT a drifty...

witka, dziś odebrałem swoja pierwsza kiere i jakież było moje zdegustowanie z racji nie naturalnego jej zachowania w driftach , nie mam co prawda doświadczenia z kierownicami ale mam spore doświadczenie z driftem w realu, zazwyczaj popuszczając kierownice prostujesz auto, w gt5 wychodzi to za mocno i auto składa sie w druga stronę, próbowałem dać na symulacje i zmieniając ff do 1 pomogło choć nie do końca, Panowie jak ustawić kiere pod drifty w gt5, podczas normalnych wyścigów jest pięknie za to nie mam pojęcia jak ja podejść do driftu a nie ukrywam ze do tego ja kopiłem

Re: Logitech Driving Force GT a drifty...

dobra jest połapane mozna zamknac czy skasowac obojetne

Komentarz

może napisz jak poradziłeś sobie z tym problemem, przyda się innym

Komentarz

sprzedał kierownicę

Komentarz

niezupełnie...

po pierwsze praktyka, praktyka, praktyka, po drugie wszystko to możliwe na najbardziej realne ustawienia, niestety na LGFGT nie działa trik z przełączeniem na 200* wiec pozostaje zabawa w 900* gdzie po prostu trzeba się mocno nakręcić... od czasu do czasu łapię pada i dalej bije sam siebie... oh well może kiedyś

Komentarz

Radzę kupić Ci mazdę rx7fc, zrobić ją do 350 km max, nawet 300km myślę, że dało by lepiej radę. Zainstaluj poza mocą wszystko na maxa oprócz opon i ustaw szperę na 42 50 37, zawias kup za 15 000cr i zrób tak, żeby przód był nieco bardziej miękki niż tył, ale ogólnie twardy, daj stabilizator z przodu na maxa, a z tyłu na 1 lub 0. nie wiem z pamięci jak się da go na najmniej ustawić. Z przodu ustaw negatyw na 3,4 a z tyłu na 0,9 lub 1,2. Myślę, że powinieneś na kierownicy to ogarniać. Ja dopiero po setkach okrążeń innymi autami dobrałem swój ideał i wiem, że to właśnie mazdę będę ciągle katował, bo jest najlepsza.
            AE 86 trueno od APEX`a też daje radę, ale jest to dużo trudniejsze niż w przypadku mazdy.

Daj znać jak Ci poszło

Komentarz

Hehe dzieki, juz mam polapane takie sprawy, sprobuj 330i albo tvr tuscana 6 pieknie sie tym lata bo nie maja turbodziury.

Komentarz

jak pisalem w watku o driftach, ale mysle ze rozwine bardziej temat kiery tutaj

no wiec ogolnie to POMOCY!

po paru dniach katowania driftu na kierze - mazda RX-7 komfort twarde gumy i ok 300-350KM - potrafie wejsc ladnie w... pierwszy zakret suzuki - reszta pozostaje milczeniem ;/

wkurzylem sie wzialem pada i smigam, biore blitza! i jade bokiem jak chce prawie bez zadnych spinow - praktycznie na kazdej trasie

odkrylem ze to nie operowanie gazem (owszem przy wychodzeniu go odpuszczam zeby wyrownac...) ale podstawa to zmiana pozycji kol ze skrajnej z jednej strony na skrajna w druga i sporo zaciagania recznego lub ostry gaz przy skrecie przed zakretem
                przynajmniej taki nerwowy styl mi wychodzi i jak widze prace kol innych drifterow - to widac jak kola szybko zmieniaja pozycje podczas jednego driftu i raz kontruja i prostuja a raz zaciesniaja w strone wewn. zakretu...

o jakim "myku" 200* mowisz Slawko??
                jakie ustawienia maja ci drifterzy na filmikach? bo widze ze kreca czasem ostro ale czesto wystarczy ze delikatnie na boki i wychodzi - ja wiem ze to praktyka - ale porownujac krecenie kolami na padzie a na kierze... no niema szans! wiec jak??
                PSN progress Jesteśmy Kierowcami Jutra!

Komentarz

podam ustawienia kiery na ktorych pobilem swoj rekord, a mianowicie:
                  -ustawienie symulacyjne(tak mialem zawsze)
                  -wspomaganie kierowania, wlaczone( i tu zmienilem, bo zawsze mialem wylaczone)
                  -FFB zmienilem z 2 na 7

FFB moim zdaniem jest bardzo wazny jezeli chodzi o drift, np. na wylaczonym wspomaganiu kierowania z wysoka wartoscia FFB nie dalo sie czysto driftowac ale gdy wlaczylem wspomaganie(w glownym menu gry, nie w szybkich opcjach wyscigu bo tam zawsze wylaczone) drift to poezja kiera plynnie chodzi a dzieki wysowiej wartosci FFB wmiare szybko odbija.
                  przed tem na Autumn Ring Mini moj rekord wynosil 7981 po wielu godzinach prob a na tych ustawieniach na drugim okrazeniu jest 9454
                  weczi probkowanie gazu jest kluczem do wyczucia masy auta.

http://g2.gangsters.pl/index.php?ref=44201

Komentarz

tez smigam na symulacji
                    wlasnie tez z 2 na 7 FF ustawilem ale wspomaganie mam OFF

moze na gazie sie tak nie skupiiam bo to jakos mam opanowane
                    najgorzej to zakonczyc drift i utrzymac predkosc bo ta kiera jakos nie nadazam krecic i mam problem z wyrownaniem
                    PSN progress Jesteśmy Kierowcami Jutra!

Komentarz

Zamieszczone przez damian88
                      na Autumn Ring Mini moj rekord wynosil 7981 po wielu godzinach prob a na tych ustawieniach na drugim okrazeniu jest 9454
                      To daleka droga jeszcze przed nami, mój rekord to dopiero coś pod 13000 pkt a wiem, ze wariaty kręcą pod 25000 pkt.
                      Tu macie mały przykład http://www.youtube.com/watch?v=zoOxCguH-gk
                      Z tym, że ja jeżdżę tylko profesjonalnymi autami do driftu.

Komentarz

Ale to jak widać po filmiku na padzie

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                          Ale to jak widać po filmiku na padzie
                          Podaj wszystkim ten link to tej fajnej kierownicy którą mi kiedyś podesłałeś. Wiesz ta co niby szybko odbija, itd...

A tak poza tym, to ile ona kosztuje, i gdzie można ją kupić?

Komentarz

http://www.youtube.com/watch?v=vpC2HB3HK_U
                            zapewne chodzi o kiere FREX-a, jak Sqad pisal wydatek 1800PLN
                            raczej nie na moja kieszen...

http://g2.gangsters.pl/index.php?ref=44201

Komentarz

Mnie to bardziej interesuje cena całego zestawu, czyli kierownica, skrzynia biegów i pedały

Komentarz

Pracuję...
                              X