Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ustawienia dla danego auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Ustawienia dla danego auta

Siemka wszystkim ma ktoś dobre sety do Silvia S15 albo do Nissan 350z Fairlady ????
    Bo życie zaczyna sie po 3 biegu...
    Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
    Nic na siłę , lewy pas , gaz i płynę ......
    A-Spec- 30 lvl
    B-Spec- 31 lvl

Komentarz

Ja osobiście kocham latać bokiem moja S15 ale nie potrzeba setupu jakiegoś specjalnego. Podstawą u mnie jest duża moc, skrzynia ustawiona na jak najnizszy vmax, trochę obniżenie zawieszenia i camber wedle uznania
      Zapraszam tutaj.

Komentarz

Jeśli ktoś jest nowicjuszem w lataniu bokiem w grze GT5 polecam ten poradnik, z którego sam na początku korzystałem. W filmie jest auto + ustawienia + pokaz:

[youtube:1egc7b4f]http://www.youtube.com/watch?v=ulJXqTaofXM[/youtube:1egc7b4f]

Komentarz

ma ktoś Setup do driftu do BMW Z4 08 ?? bo juz rece opadają bo do s15 ustawiłem sobie ale z z4 nie daje rady
          Bo życie zaczyna sie po 3 biegu...
          Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
          Nic na siłę , lewy pas , gaz i płynę ......
          A-Spec- 30 lvl
          B-Spec- 31 lvl

Komentarz

siema co to jest ten camber

Komentarz

W skrócie pochylenie kół. Im większa wartość tym mniejsza powierzchnia koła styka się z podłożem, a tym samym dana oś ma mniej przyczepności. Tak działa to na prostej. W zakręcie, gdy samochód się przechyla, warto mieć na przedniej osi camber większy od zera. Dlaczego? Na prostej jesteś szybszy, bo masz mniejsze opory toczenia, a w zakręcie, gdy samochód się przechyla, pozycja kół się zmienia i są dociskane do podłoża większą powierzchnią. Dzięki temu masz więcej przyczepności w zakręcie, a przez co możesz go pokonać szybciej. Im samochód mocniej się przechyla w zakręcie (np. stary muscle car), tym można większy camber ustawić, ale do pewnego momentu, po którym więcej tracisz, niż zyskujesz. Samochody z twardym zawieszeniem powinny mieć mniejszy camber.

Po za tym, przekonaj się sam. Ustaw na max z przodu. Zrób parę kółek. Zaobserwuj jak się prowadzi. Teraz ustaw max z tyłu i tak dalej...

Komentarz

ok dzięki za odpowiedź zakupiłem sobie mazde rx7 z ustawieniami z youtuba na razie idzie po woli jak można odkrywać trasy do driftu bo w sumie jest ich mało jak dla mnie i są wąskie nie ma żadnego placu z treningu

Komentarz

Po co plac? Trenuj na normalnych zakrętach, bo takim kręceniem jak pod marketem wiele się nie nauczysz.
                  narancs alternativa

Komentarz

Jak chcecie dobre ustawienia to do profilu tego pana http://www.youtube.com/user/JorgeSprint ... ture=watch
                    jak dla mnie mistrz ustawień i driftu (każdym lata jak chce ^^) Ma ustawienia nie tylko do driftu ale też DRAG

Komentarz

Swego czasu(jak miałem gt5) też wszystkim latałem. Wielkiej filozofii z tego nie ma : o : D
                      \m/

Komentarz

Po prostu próbować trzeba autami po tuningu ale tylko tuningu mocy. Nie zabierać się za LSD itd. bo szkoda czasu jeśli ktoś dopiero zaczął grać w tą gre. Z czasem ogarniecie i będziecie mogli sami coś kombinować z setupe. Na początku skrzynia Vmax=min. Gleba na ile się da i tyle.
                        Ujechane --> Audi V8 4.2, Audi 100 C4 V6 2.6, BMW 320 E36, BMW 328 E46, BMW 745d E65, Mercedes W202 280, Subaru Impreza III 2.5 WRX 230KM ----- Isuzu NR 500

http://www.lastfm.pl/user/Suharek1994

Komentarz

Pracuję...
                        X