Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Drift od podstaw

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Drift od podstaw

Takie drifty to ja robię na rozgrzewkę.
    A tak na serio to nie mogę się przyzwyczaić do driftu w GT5 po driftowaniu w FM3...
    Zupełnie inne prawa tutaj panują.
    Mniej zależy od skrętu kierownicą, a więcej od zabawy gazem.
    Muszę się przyzwyczaić i zacznę ogarniać.

Robię userbar'y na zamówienie. Chętnych zapraszam na PW.
    Na Xbox Live znajdziecie mnie pod gamertag'iem: KubaXman .

Komentarz

Wytłumaczcie mi czym najlepiej driftuje się na kierownicy DFGT i jakie macie ustawienia. Ja póki co Typ: symulacja, wspomaganie wyłączone i FF na 3. Wydaje mi się to do ogarnięcia, ale cholernie ciężko jest mi przywyknąć. Na padzie wymiatałem, a na kierze kaleczę;/

Komentarz

Tak samo miałem. Ale dalej gram na padzie bo kiera nie pasuje do ps3( jakaś za 100zl) W Most Wanted ładnie szło na padzie ale na kierze nie grałem Wydaje mi się że pad jest łatwiejszy do ogarnięcia. Chyba że grałeś od początku na kierze?
        \m/

Komentarz

grałem od początku na padzie i naprawdę robiłem dobre kółka, a na poziomie 21 zakupiłem kierownicę. Ogólnie przychodzi mi to z 20 razy trudniej i gorzej niż na padzie, ale jaram się bardziej niż padem.

Komentarz

Zamieszczone przez Babka Kiepska
            grałem od początku na padzie i naprawdę robiłem dobre kółka, a na poziomie 21 zakupiłem kierownicę. Ogólnie przychodzi mi to z 20 razy trudniej i gorzej niż na padzie, ale jaram się bardziej niż padem.
            Jak nauczysz się dobrze panować nad gazem, to będzie dawało jeszcze większą frajdę. Zaczynaj od opon komfortowych miękkich, a później jak będzie ci lepiej wychodzić schodź do coraz mniej przyczepnych.
            I may be slow but I'm still ahead of you.
            Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

w sumie z utrzymaniem auta w zakręcie nie ma aż takiego problemu jak z późniejszym gwałtownym obracaniem kierownicy. Póki co jeździłem toyotą trueno apex`em, blitzem R34, mazdą rx7 fc i fd no i s14 oraz 15. Póki co na kierze najlepszy Blitz. Nie wiem jak będzie z reamemiją.

Komentarz

Naklej na szczyt kierownicy biala tasme ,mi to bardzo pomaga nie gubic sie w jakiej pozycji sa aktualnie kola .

Komentarz

Wczoraj utworzyłem sobie swój tor i przyznam, że lepszego do nauki nie ma Wczoraj już blitzem potrafiłem się nieźle ślizgać. Przeważnie jeżdżę na trzecim biegu, później redukuję do 2, ale zawsze staram się utrzymywać prędkość powyżej 60km/h, bo poniżej zawsze mnie spinuje. Dodam, że tor jest ciasny dlatego takie małe prędkości.

Komentarz

Siema chciałem sie spytać czy da rady zwiększyć promień skrętu w samochodach bo oglądałem wczoraj film na Youtube jak koleś latał bokami c63 amg i wyglądało na to że jakby miał właśnie promień zwiększony. A latał bokami tak że nie wiem czy on to leciał na kierze bo ja na padzie próbowałem i mi nie wychodziło tak jak jemu. Zakręt do zakrętu cały czas bokiem nie wiem jak no to robił ale wyglądało genialnie. A najlepsze jest to że na tym nowym ringu ale przejechał całe ten zakręt w kształcie koła bokiem ja próbowałem wszystkimi i nic. Z góry dzięki za pomoc

Komentarz

szponek chciałbym się dowiedzieć czy viperem latałes na kierze czy na padzie

Komentarz

Zamieszczone przez seba111
                        Siema chciałem sie spytać czy da rady zwiększyć promień skrętu w samochodach bo oglądałem wczoraj film na Youtube jak koleś latał bokami c63 amg i wyglądało na to że jakby miał właśnie promień zwiększony. A latał bokami tak że nie wiem czy on to leciał na kierze bo ja na padzie próbowałem i mi nie wychodziło tak jak jemu. Zakręt do zakrętu cały czas bokiem nie wiem jak no to robił ale wyglądało genialnie. A najlepsze jest to że na tym nowym ringu ale przejechał całe ten zakręt w kształcie koła bokiem ja próbowałem wszystkimi i nic. Z góry dzięki za pomoc
                        może set poprostu zły. Zaraz sprawdze czy sie da.
                        \m/

Komentarz

szponek chciałbym się dowiedzieć czy viperem latałes na kierze czy na padzie
                          Viperem nie latałem w ogóle, latam na padzie.

Robię userbar'y na zamówienie. Chętnych zapraszam na PW.
                          Na Xbox Live znajdziecie mnie pod gamertag'iem: KubaXman .

Komentarz

Wczoraj se wzięłem nissana 370z 430 koni full tuning pokonbinowałem z zawiechą i lsd i na nowym ringu na tym okręgu udało mi sie przejechać 1/4 Tego właśnie okręgu. Macie jakieś ustawienia lsd i zawiasu?

Komentarz

Wczoraj se wzięłem nissana 370z 430 koni full tuning pokonbinowałem z zawiechą i lsd i na nowym ringu na tym okręgu udało mi sie przejechać 1/4 Tego właśnie okręgu. Macie jakieś ustawienia lsd i zawiasu?
                              Ja całe przejechałem Silvią s13 set:
                              Zawieszeni: przód: obniżony na maxa tył: to samo
                              Utwardzenie zawieszenia do 13.1 z przodu i z tyłu
                              Camber Przód 2.0 tył 0.0
                              LSD obciążenie wstępne 45
                              To wszystko i lata jak chce
                              \m/

Komentarz

Zrobiłem na tym setupie połowę Tego okręgu a w połowie nagle przód mi ciągnie do wewnętrznej i w bandę

Komentarz

Pracuję...
                                X