Mam taki prosbe moze ktos mi doradzi jak ustawic lsd zawieche cala reszte rzeczy zeby enzo bylo szybsze w tunelu na torze route 7 czy jakos tak. Scigam sie tam od dawna i nigdy nie przegralem az do dzisiaj. Strzelam czas 35 sekund od poczatku tunelu do konca. Bylbym wdzieczny za pomoc.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Przygotowanie Enzo do dragu.
Zwiń
X
-
Re: Przygotowanie Enzo do dragu.
olej zmieńhttp://www.mygranturismo.net/museum.php?id=37274 - moje muzeum
-
Aero na minimum.
Zawias z przodu na maksa gleba, z tyłu trochę podniesiony
Twardość przodu wedle uznania można trochę utwardzić względem oryginału a stabilizator zostawić bez zmian
Tył zmiękczyć względem ustawiń fabrycznych ale również minimalnie.
lsd
obciążenie wstępne ~15%
Szpera na przyśpieszaniu więcej 40% (zależy czy start lotny czy z zatrzymanego)
Szpera na hamowaniu zależy od tego jak auto prowadzi się w zakrętach jeśli wyjeżdża przód to trzeba podkręcić do 20-30% jeśli ucieka tył przy redukcji w zakrętach i przy odpuszczonym gazie to dać na minimum.
Komentarz
-
Samochod jest wykorzystywany tylko do dragu i ze startu zatrzymanego. Wiec na ile ta szpere przy przyspieszaniu ustawic? Doradzili mi zebym wywalil lotke ktora mam bo mnie podobno spowalnia ale bez niej jest gorszy start i przy 380 traci troche wigoru. Biegi:
1:2.924 2:1.846 3:1.292 4:0.955 5:0.790 6:0.705 Najwyzszy bieg: 4.000 Maksymalna predkosc 480 km/h.
Ruszam z drugiego biegu bo na jedynce nie ma trakcji. Ten typek ruszal z pierwszego co mnie zdziwilo. Ustawilem wlasnie tak jak polecales i specjalnej roznicy nie widze moze ciut dluzej na 2 ja kreci ale w czasie praktycznie zadna roznica. Zawsze krece gora do 9100 rpm bo dalej gorzej idzie. Potrzebuje urwac sekunde wiem ze to duzo ale moze jakos mi pomozecie to zrobic
Komentarz
-
Sprawdzilem te ustawienia i jest ciutke lepiej ale wciaz za malo. Tak czy inaczej dzieki.
Używaj opcji EDYTUJ zamiast pisać post pod postem, bo łamiesz regulamin
Latalem sobie na tych ustawieniach wszystko fajnie ale dostalem od jakiegos niemca pff dlugosc... Na moim 3,4 biegu mi odszedl na 5 i 6 zaczynalem odrabiac ale nie starczylo niestety juz drogi. Da sie cos jeszcze wyciagnac z mojego enzo?
Komentarz
Komentarz