Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Przygotowanie Enzo do dragu.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Przygotowanie Enzo do dragu.

Mam taki prosbe moze ktos mi doradzi jak ustawic lsd zawieche cala reszte rzeczy zeby enzo bylo szybsze w tunelu na torze route 7 czy jakos tak. Scigam sie tam od dawna i nigdy nie przegralem az do dzisiaj. Strzelam czas 35 sekund od poczatku tunelu do konca. Bylbym wdzieczny za pomoc.

Re: Przygotowanie Enzo do dragu.

olej zmień
    http://www.mygranturismo.net/museum.php?id=37274 - moje muzeum

Komentarz

Jest po remoncie i wymianach mam tam 935 koni... Oczekiwalem bardziej pomocnej odpowiedzi.

Komentarz

jak masz skrzynie ustawiona ?
        co tu gadać, tu trza grać

Komentarz

Aero na minimum.
          Zawias z przodu na maksa gleba, z tyłu trochę podniesiony
          Twardość przodu wedle uznania można trochę utwardzić względem oryginału a stabilizator zostawić bez zmian
          Tył zmiękczyć względem ustawiń fabrycznych ale również minimalnie.

lsd
          obciążenie wstępne ~15%
          Szpera na przyśpieszaniu więcej 40% (zależy czy start lotny czy z zatrzymanego)
          Szpera na hamowaniu zależy od tego jak auto prowadzi się w zakrętach jeśli wyjeżdża przód to trzeba podkręcić do 20-30% jeśli ucieka tył przy redukcji w zakrętach i przy odpuszczonym gazie to dać na minimum.

Komentarz

Samochod jest wykorzystywany tylko do dragu i ze startu zatrzymanego. Wiec na ile ta szpere przy przyspieszaniu ustawic? Doradzili mi zebym wywalil lotke ktora mam bo mnie podobno spowalnia ale bez niej jest gorszy start i przy 380 traci troche wigoru. Biegi:
            1:2.924 2:1.846 3:1.292 4:0.955 5:0.790 6:0.705 Najwyzszy bieg: 4.000 Maksymalna predkosc 480 km/h.
            Ruszam z drugiego biegu bo na jedynce nie ma trakcji. Ten typek ruszal z pierwszego co mnie zdziwilo. Ustawilem wlasnie tak jak polecales i specjalnej roznicy nie widze moze ciut dluzej na 2 ja kreci ale w czasie praktycznie zadna roznica. Zawsze krece gora do 9100 rpm bo dalej gorzej idzie. Potrzebuje urwac sekunde wiem ze to duzo ale moze jakos mi pomozecie to zrobic

Komentarz

jak tylko do dragu na prosten to wszystkie lotki out, a szpere zobacz na 50%. Przy samym starcie aero nie ma znaczenie a lotki zaczynają pracować od ~100kmh, a powyżej generując docisk będzie Cię spowalniać.

Komentarz

Sprawdzilem te ustawienia i jest ciutke lepiej ale wciaz za malo. Tak czy inaczej dzieki.

Używaj opcji EDYTUJ zamiast pisać post pod postem, bo łamiesz regulamin

Latalem sobie na tych ustawieniach wszystko fajnie ale dostalem od jakiegos niemca pff dlugosc... Na moim 3,4 biegu mi odszedl na 5 i 6 zaczynalem odrabiac ale nie starczylo niestety juz drogi. Da sie cos jeszcze wyciagnac z mojego enzo?

Komentarz

powiem szczerze ze mam lepsze ustawienia niz te powyzej

Komentarz

Lepsze? To podziel sie albo sprobujmy sie zobaczymy czy duzo lepsze. Zainteresowany?
                    PS. Przepraszam za to ze bylo post pod postem.

Komentarz

zainteresowany )

a podziele sie jak wygram

Komentarz

Fajnie Na PW sie ustwimy

Komentarz

Takie pytanie.. Po co robisz nowy temat jak jest już jeden od takich rzeczy? Wystarczyło tam wejść i zapytać zamiast robić nowy temat.. Jak dla mnie niepotrzebne zaśmiecanie forum..

Komentarz

Po to stworzylem zeby wlasnie nie zasmiecac i nie mieszac tego z innymi.

Komentarz

Ale mi chodzi o to, że jest już temat, w którym można zadawać właśnie takie pytania i zamiast robić nowy temat to można chyba zapytać w temacie stworzonym specjalnie do tego nieprawdaż?

Komentarz

Pracuję...
                              X