Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Toyota 7 Race Car

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Toyota 7 Race Car

Witajcie bardzo proszę o podanie mi ustawień do Toyoty 7 do wyścigu Samochodów Historycznych w B-Spec bardzo wam dziękuje

Re: Toyota 7 Race Car

do dzis sie mecze z tym wyscigiem i chetnie skorzystam ze sprawdzonych ustawien.

http://g2.gangsters.pl/index.php?ref=44201

Komentarz

[youtube:b1pr48cp]http://www.youtube.com/watch?v=PKBlRPeU_To[/youtube:b1pr48cp]

Well, it was quite a surprise to win this one since I've tried countless times before and failed. Now here're some of my tips:

1) Re-enter the race if there is (or are) 2J car(s) in the leading grip place(s), I've had once the Toyota 7 chasing the 1st position 2J car for the whole last 2 laps and couldn't overtake;

2) Re-enter the race if there are two 2J cars in the race, normally one in the front, the other one just behind your car;

3) High level Bob will increase your winning chance, preferably more than level 20;

4) Fine tuned Toyota 7 Race Car will also increase your winning chance, less stress on Bob;

5) No (if) 2J Race Car in grip position 1 to 6 & 8 will significantly increase your winning chance as shown in the video. The 2J behind you would have hard time to catch up (or it would never catch up due to hitting the same barrier multi laps);

6) Once (if) Bob made his way to the 1st position, keep the Pace in the middle zone and you should be fine;

7) This "strategy" might save you tens of millions credits (wanna buy 2J Race Car?), as Toyota 7 is the prize car from Like The Wind (B-Spec) event.

PS: The prize car for winning the whole event - Alfa Romeo GIULIA TZ2 carrozzata da ZAGATO CN.AR750106 '65 (Pebble Beach Concours d'Elegance Gran Turismo Trophy 2009, Premium). Yeah, the name is even longer than Top Gear's "Koenigseggggg......CCX" (Jeremy's bad joke).

Game - Gran Turismo 5 (PS3)
      Controller - PlayStation Dual Shock 3 gamepad, adjusted
      Course - Expert Series (B-Spec), Historic Race Car, Côte d'Azur
      Car - Standard, Toyota 7 Race Car '70, maximum upgrades with overhaul on tunings, Racing Medium tyres
      Target - N/A
      Result - 1st (Gold)
      Video Capture - Fujifilm FinePix S2000HD, 640x480 mode
      Music - in-game random music
      Copyright(s) - Sony Computer Entertainment Europe (SCEE)

My Bob: Level 21, high states on Braking, Cornering, Accuracy, Physical Strength, Speed. Temper - Slightly into Red zone.

Car Settings:
      Aerodynamics - Defaults
      Gear Ratio - Top Speed 270KPH (167.77MPH)
      Initial Torque - Rear 30
      Acceleration Sensitivity - Rear 55
      Braking Sensitivity - Rear 35
      Ride Height - Front -15, Rear -10
      Spring Rate - Front 14.0, Rear 16.5
      Dampers - Defaults
      Anti-Roll Bars - Both 3
      Wheel Alignments - Defaults
      Brake Balance - Both 7
      (PS: This is NOT the best tunes, feel free to change by yourself.)
      Albo ten setup
      [youtube:b1pr48cp]http://www.youtube.com/watch?v=tWY-NMHzr4w[/youtube:b1pr48cp]

Komentarz

taki mały hint, ale chyba ważny.
        Nie pozwalajcie swojemu bobowi wyprzedzać po wyjściu z tunelu z górki przed szykaną. Na 99% uderzy w bandę na szykanie i stracicie wszystkie wypracowane pozycje. Ostatnim miejscem do wyprzedzenia jest sam tunel, później już nic dobrego z tego nie wyjdzie. Drugim miejsce w którym BOB może udeżyć w bandę jest wyjście na prostą start/meta. Przed tym zakrętem też nie wyprzedzamy. Najlepiej nawet gdy nie wyprzedzamy w tych miejsca BOBa spowalniać. Na chaparelle nie ma się co sępić i poganiać BOBa, bo prędzej czy później Chaparell sam uderzy w bandę i jak będziecie odpowiednio blisko poczeka grzecznie, aż go wyprzedzicie. Może się też zdażyć zę zablokuje drogę i pociągnie was za sobą. Wtedy Restart. Mi się udało wygrać za 3 razem Toyotą. Setup mogę podać jak będę w domu.
        http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Hej, ale setupy, ustawienia itp. to chyba w dziale GT Garaż...?

Komentarz

Kochani bardzo was proszę o podanie ustawień do tej Toyoty co prawda skorzystałem z ustawień które są podane wyżej ale nie jestem w stanie tego przejść to jest jakieś nieporozumienie ten tryb B-Spec z nerwów to padem o podłoge rzucam może daje mu złe polecenia żeby cały czas przyśpieszał.

Komentarz

Jak go cały czas będziesz batem poganiał, to nie wygrasz tego na bank. W punktach, gdzie typ ma szansę na wypadnięcie z toru zwalniaj go, tam gdzie można cisnąć przyśpieszaj, każ wyprzedzać jak będzie siedział już na zderzaku. No i jeszcze taki mały nazwijmy trick, który czasem robię, by kierowcę odstresować, żeby błędów nie popełniał: obserwuję jego jazdę i tam gdzie jedzie z gazem w podłodze i trwa to mniej więcej tyle ile czas wykonania polecenia każę mu zwolnić. W efekcie typ gazu nie odejmuje, a pasek stresu maleje, co daje mu większą precyzję jazdy. Oczywiście wszystkich kierowców mam bardziej spokojnych niż agresywnych Pzdr

Komentarz

Mnie chyba naprawdę jasna CHOLERA weźmie przy tej grze nie daje rady do cholery jasnej tego przejść pieprzony tryb B-Spec korzystam z wszystkich waszych rad i jestem naprawdę bardzo wdzięczny ale nie jestem w stanie tego przejść

Komentarz

To może wypożycz ode mnie Chaparral 2J Race Car '70

Komentarz

Pracuję...
                  X