Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Dymiące opony w Oplu Vectra

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Dymiące opony w Oplu Vectra

mam problem mam opla vectre i gdy chamuje na asfalnie to z gum leci dym co jest grane????????????
    czy mam wymieniać gumy??????????

Re: Dymiące opony w Oplu Vectra

jaką masz siłe hamowania ustawioną ?? jedź do norauto może pomogą :mrgreen: :mrgreen: , ABS jest na on czy off bo jak off to może lecisz na zblokowanych kołach.

Komentarz

ABS jest ustawiony na on

Komentarz

ale nie z czterech tylko z przednich bo w oplu napend jest na przednie ale gdy na wskażniku z lewej jest pokazane czerona na lewej oponie i ni gaśnie dym leci z dwoch opon

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
          jedź do norauto może pomogą :mrgreen:
          To są spece od wszystkiego

Co do tematu to ewidentnie opony do dupy. Przekraczasz ich granice przyczepności to dymią.

Komentarz

aha do znaczy wymieniać :mrgreen:

Komentarz

Nie wiem co jest czy ja jakiś głupi jestem i nie czytam ze zrozumieniem, ale najpierw pisze że dymią gdy hamuje (przez samo H a nie "chamuje" :mrgreen: kurde ludzie słowników nie używacie, głowy brak?? )

W dalszym poście można się dowiedzieć że nie dymi z czterech tylko z przednich bo samochód ma napęd na przód,,.... WTF nie wiedziałem że auta z napędem na ośke mają heble tylko na osi napędowej, what ever.

Domniemam że chodzi o ruszanie pewnie często w zakrętach. Proponuje dobrze ustawić szpere tylko najpierw ją trzeba zakupić jeśli nie wiesz co to jest odsyłam do wujka google, jeśli auto będzie mocno nadsterowne to kapcie i zawias lepszy. EOT

Komentarz

Nie klocic sie mi tu, a osobiste sprawy zalawiac na PW.

Komentarz

Dymiące opony oznaczają ich przegrzanie, widocznie masz zbyt agresywny styl jazdy i źle dobrane mieszankę opon

Komentarz

Pracuję...
                  X