Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zonda R - problem z dźwiękiem

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zonda R - problem z dźwiękiem

Witam, mam problem z dźwiękiem. Nie wiem czy to tylko u mnie czy może wszyscy tak mają, ale bardziej słychać wycie skrzyni od silnika :/ W miejscu też słabo silnik słychać... Bug w grze ? Jak jadę 340 to słychać praktycznie tylko skrzynię i szum wiatru.... pomoże ktoś ?

Re: Zonda R - problem z dźwiękiem

Zamieszczone przez The_Stig
    Witam, mam problem z dźwiękiem. Nie wiem czy to tylko u mnie czy może wszyscy tak mają, ale bardziej słychać wycie skrzyni od silnika :/ W miejscu też słabo silnik słychać... Bug w grze ? Jak jadę 340 to słychać praktycznie tylko skrzynię i szum wiatru.... pomoże ktoś ?
    Tuning sprawia, że Turbosprężarka zaczyna wyć przesadnie. Niestety mnie też to wkurza. Ale ponoć tak powinno być...
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

To chyba nie turbo, dziś sprawdziłem to dokładnie i u mnie jest tak:
      - w wyścigu (obojętnie czy z turbo czy bez) słychać tylko skrzynie, silnik baaardzo cichutko (praktycznie jedynie jak stoję w miejscu to go słychać);
      - w trybie "practice" (obojętnie czy z turbo czy bez) słychać i silnik i skrzynie (czyli tak jak powinno być)

Interesuje mnie tylko czy Wy też tak macie czy tylko jak mam taki błąd w grze ?

Komentarz

Ja też tak mam. Najbardziej to słychać w muscle carach. Wielki silnik powinien wyć, a jak założymy inną skrzynię biegów niż standardowa, to słychać tylko ją. Jadę Camaro a dźwięk jest myśliwca F-16...
        Problem w tym, że na standardowej skrzyni biegów musce carami nie da się jeździć, bo Vmax to ok 200 kmh.

Wniosek: jeździć takim wozem, w którym nie trzeba zmieniać ustawień skrzyni. Mój ulubiony to Mitsubishi 3000GT VR-4. 666 KM po tuningu, skrzyni nie słychać, turbo tylko troszeczkę.

Komentarz

a ja moge polecic Lancera VI szybki, ladnie wchodzi w zakrety i przedewszystkim jest sliczny ^^

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
            Ja też tak mam. Najbardziej to słychać w muscle carach. Wielki silnik powinien wyć, a jak założymy inną skrzynię biegów niż standardowa, to słychać tylko ją. Jadę Camaro a dźwięk jest myśliwca F-16...
            Problem w tym, że na standardowej skrzyni biegów musce carami nie da się jeździć, bo Vmax to ok 200 kmh.

Wniosek: jeździć takim wozem, w którym nie trzeba zmieniać ustawień skrzyni. Mój ulubiony to Mitsubishi 3000GT VR-4. 666 KM po tuningu, skrzyni nie słychać, turbo tylko troszeczkę.

Od nowej gry XXI wieku wymaga sie wiecej niz to, ze mam sie ograniczac tylko do tych samochodow, ktore byly wykonane tak, jak reszta POWINNA byc

Komentarz

Widocznie kabel HDMI nie daje rady przekazać wielu dźwięków samochodów i wycisza jedne i podgłaśnia drugie. A w trybie praktyki jedziemy sami. Albo niedopatrzenie producentów.
              Ale bardziej bym się skłaniał co do ograniczeń sprzętowych.
              I may be slow but I'm still ahead of you.
              Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Sprawa rozwiązana, z pomocą przyszło forum GTP.

http://www.gtplanet.net/forum/showthrea ... onda+sound

Okazało się, że to bug w grze, mianowicie niektóre samochody (ZONDA R, Nissan GTR-GT500 Stealth, Jaguar XJR-9LM oraz inne które seryjnie nie posiadają turbiny), którym zamontuje się turbo tracą dźwięk silnika w wyścigach. Sposób naprawy tego problemu wygląda tak:

1. Ustawienia turbo dajemy na default (czyli ustawiamy na serię)
                2. Save'ujemy grę.
                3. Wyłączmy grę wychodząc do głównego menu konsoli.
                4. W zakładce sieć (Network) wchodzimy w przeglądarkę internetową.
                5. Wciskamy trójkąt i wybieramy tools.
                6. Następnie wybieramy opcję delete cache i już.
                7. Załączamy grę i gablota znów ma dźwięk silnika w wyścigach

Jednak gdy znów zainstalujemy turbo to auto milknie (wtedy cała procedura na nowo). Na forum GTP jest opisane jak zrobić żeby nawet z turbiną auto miało dźwięk (po instalce turba cache znów trzeba usunąć), jednak tego nie próbowałem ponieważ moją Zondę potrzebowałem zmodzoną tylko do serii like the wind i teraz cieszę się ze zdrowej głośnej serii Mam nadzieję, że pomogłem.

Komentarz

Pracuję...
                X