Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Szkoła NASCAR - zawodowiec - jak przejść ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Szkoła NASCAR - zawodowiec - jak przejść ?

Witam! Właściwie jest to mój pierwszy post więc z góry przepraszam jeśli piszę w niewłaściwym dziale.
    Podchodząc do wyzwania czy wyścigu zawsze "męczę" go aż do zdobycia złota, ale w Szkółce Jeffa Gordona na poziomie zawodowca jest to dla mnie niemożliwe. Próbuję już od kilku dni. Widziałem jakieś posty o tym by wyłączyć ABS, ale u mnie można tylko zmniejszyć do 1. Ale i tak we wszystkich wyścigach na tym poziomie udało mi się zdobyć max brąz, a lider wyścigu odchodzi mi na dobrych kilka sekund. Co do stylu jazdy - nie zarzucam autem, jadę bardzo płynnie. Dodam że jeżdżę na kierze Logitech Driving Force GT.
    Proszę o jakieś porady.

Re: Szkoła NASCAR - zawodowiec - jak przejść ?

Trenuj, trenuj i jeszcze raz trenuj na owalach i w tym wyzwaniu. Kluczem jest precyzja, linia jazdy i opanowanie.
    Nawet ja taki cieniasso po paru minutach z tym styczności wyzłociłem.
    GT5 - 100%
    GT6 - 100%
    GTS - 100%
    GT7 - 100%

Komentarz

No własnie po paru minutach - ja to męczę kilka dni. Oglądałem filmiki na YT z przejazdami na złoto. Praktycznie taki sam styl , tor jazdy z tym że moje auto cały czas traci dystans a nie skraca. Na jakich ustawieniach jechałeś ?

Komentarz

Dodam że te pozostałe dwa poziomy przeszedłem bez większego problemu na złoto. Jeździłem do skutku, aż wpadnie najwyższe trofeum, właściwie potrzebowałem na to zaledwie kilku podejść. A ostatnim poziom to już nie wiem jak przejść...

Komentarz

Slipstream, cała tajemnica to slipstream

Komentarz

No a dajmy na to ten wyścig z pitstopem. Wyskakuje z pit line i jestem tak w okolicach miejsca 4-6. Zawsze tam znajdzie się ktoś by siedzieć mu na ogonie, ale pierwsza dwójka łapie taką przewagę że już nawet nie ma co liczyć na slipstream...

Zapoznaj się z regulaminem forum i nie łam go więcej
            /siniak

Komentarz

hmmm... ja ich doszedłem bez większych problemów. Nie wiem co Ci doradzić.

Komentarz

No i nascar zaliczony Problemem była niemoc wyłączenia ABSów. Maksymalnie co mogłem zrobić to zmniejszyć do 1. Usunąłem plik GT5 z folderu zapisane dane gier, co tym samym usunęło wszystkie aktualizacje. Tym samym miałem mozliwośc całkowitego wyłączenie ABS. Po kilku prabach cały wyzwanie NASCAR zaliczone na złoto

Komentarz

No to zanim zamkniecie temat może mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób abs utrudnia nam wyzłocenie tych secjali? Mam to wyzłocone ale dalej nie mam pojęcia jak to się dzieje.
                  Przecież przy takich prędkościach i delikatnym dohamowywaniu pulsacyjnym jak zawsze jeżdżę abs nie ma nic do osiągania wysokich prędkości. Zwalnianie odbywa się identycznie... Więc?

Komentarz

nie jestem jakimś ekspertem jeżeli chodzi o NASCAR i sam mam kłopoty, ale ja czasami to nawet zwolnię byle tylko za kimś jechać bo faktycznie jak już czołówka ucieknie to samemu się nic nie zrobi. Co zresztą nie powinno dziwić bo to jest sens tych wyścigów i cały ten Slipstream został naprawdę dobrze oddany w GT5... i mnie to w sumie "jara" że to jest trudne . A co do tego ABS to faktycznie to nie ma sensu bo co ma piernik do wiatraka ale jednak jakoś działa bo ja też jak wyłączyłem to poszło trochę łatwiej w szkółce... może to jakiś bug... albo zadziałał efekt placebo :mrgreen:

Komentarz

Dobrze oddany slipstream? Dobrze oddany to byłby, gdyby różnica w prędkości wynosiła 10-15 kmh, a nie 60 czy 80. To działa niemal jak poruszanie się w próżni. Jechałem kilka wyścigów NASCAR na Daytona. W grupie 300-320 jadąc spokojnie, a bawiąc się w wyprzedzanie miałem coś pod 390. Takie prędkości to INDY osiąga, a nie ciężka puszka z 600 konnym silnikiem. To, czego mi brakowalo to bumpdrafting. To dopiero jest zabawa

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                        Dobrze oddany slipstream? Dobrze oddany to byłby, gdyby różnica w prędkości wynosiła 10-15 kmh, a nie 60 czy 80. To działa niemal jak poruszanie się w próżni. Jechałem kilka wyścigów NASCAR na Daytona. W grupie 300-320 jadąc spokojnie, a bawiąc się w wyprzedzanie miałem coś pod 390. Takie prędkości to INDY osiąga, a nie ciężka puszka z 600 konnym silnikiem. To, czego mi brakowalo to bumpdrafting. To dopiero jest zabawa
                        Ale te puszki nie mają 600, tylko ponad 800 koniii.. Przynajmniej w GT, nie interesuję się tym sportem

Komentarz

Niech się Hamburgery martwią ile daje im draft w puszkach ,a mi niech ktoś wytłumaczy o co chodzi z tym ABS'em bo nie dostałem żadnej sensowej odpowiedzi

Komentarz

ABS jest od hamulców, kto w zadaniach NASCAR używa hamulca?(straszna ochota by wkleić całe stadu znaków zapytania

Gratuluję odkopu
                            Angello

Komentarz

Pracuję...
                            X