Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Driving force gt- problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Driving force gt- problem

Witam jestem nowy na tym forum i to jest mój pierwszy post więc jeśli coś jest źle to proszę o poprawienie mnie.

Problem tyczy się kierownicy logitech driving force gt, kierownice kupiłem 2 dni temu i trochę się zawiodłem.
    kiedy jadę kierownica kręci się 900 stopni a gt5 działa tylko do +/- 270 kierownica się dalej kręci a samochód już nie reaguje
    Nie wiem jak to inaczej opisać.
    A teraz mam kilka pytań
    -czy można ustawić kąt obrotu w ps3/gt5

-czy kiedy samochód jedzie po prostej to kierownica musi się tak kręcić na boki?

-jeśli nie da się ustawić kątu obrotu to czy można zrobić tak aby w gt5 działało 900 a nie 270 stopni(gt5 odzwierciedla ruchy kierownica np ja do połowy w gt też do połowy)

-FF mam ustawione na 1 ale wolisz ciężko chodzi czy tak powinno byc, jako iż jestem dzieckiem(15 lat) jeździłem po działce samochodem ze wspomaganiem,nie wiem jak w samochodzie na tor.

to chyba na tyle jeśli z czymś będę miał problem to napisze

Z góry dziękuję za pomoc.

Aha i jeszcze takie pytanie z innej beczki czy kierowcy w B-Spec muszą być takimi plackami dojeżdża z różnica prędkości 20 km/h i zamiast wyprzedzić podjechał i hamuje, np jeśli dam przyspiesz to nie wyprzedzi tylko podjedzie a kiedy dam wyprzedź to nie daje rady bo wcześniej przyhamowal... Nie mogą być chociaż trochę samodzielni
    W gt4 zanaczalo się 5 i overtake i heja do, przodu.

Re: Driving force gt- problem

Nie wiem po czym wnosisz że nie działa 900 stopni w GT5?? bo chyba nie po animacji z kokpitu A tak na poważnie działa na pewno najlepiej to widać jak się bardzo wolno toczy.

Nie pamiętam jak miałem 15 lat, ale może wyjaśnie inaczej. W prawdziwych autach jest to rozwiązane tak, że im szybciej jedziesz tym wspomaganie ciężej działa. Niestety nie pamiętam jak jest w GT5 bo dawno nie grałem, bo jak na postoju Ci się w miarę lekko kręci to jest prawidło, a jeśli też w miarę ciężko to niestety GT5 tak ma i tego nie zmienisz.

A jeszcze co do huśtania na boki na prostej to logitechy tak mają, trzymaj chociaż jedną ręką kierke a nie lansik bez trzymanki :mrgreen:

Komentarz

Rzucanie na boki kierownica to normalne ale po czasie zobaczysz ze nie w wszystkich samochodach nie chciałbym bym Ci ublizyc czy cos w tym rodzaju ale biorac pod uwage Twoj wiek i problem jaki przedstawiles to z Twoja kierka jest wszystko OK !! Trenuj Trenuj a bedzie Ci dane mysle ze przyzwyczajenie do kierownicy zajmie z 3 tygodnie jezeli sporo grasz sproboj jechac okolo 50km/h delikatnie hamuj i jednocześnie delikatnie skrecaj jak sie zatrzymasz i kierke zrobi sie takjakby miekka nie stawia oporu to wszystko wporzadku A Force Feedback na 1 to zdecydowanie za malo jak na moj gust sproboj na 3 i wylacz wspomaganie KIEROWANIA w ustawieniach kierownicy tak jak mowi squad trzymaj chociaz jedna reka albo kolanem pzdr

Katu ustawic nie da sie, rzucac na prostej bedzie a GT5 reaguje na 900 stopni. w przypadku kierki T500RS jest to 1080 stopni i hamulec twardy jak w Jelczu

Komentarz

Dla mnie sensowna siła FF zaczyna się od 8 w GT. Pewnie z przyzwyczajenia z gier PCsim, gdzie ten FF jest dużo silniejszy i co najważniejsze, przekazuje dużo więcej informacji.

Komentarz

Ja mam na 10 do F1 tylko mniej bo nie chce byc koksem hahaha

Komentarz

Jak dla mnie FF na 10 to pomyłka nie wiem czy jeździliście samochodami i jakimi ale tam nigdy nie chodzi tak ciężko kierownica, no chyba że w poldziszonie bez wspomagania bo w tych ze wspomaganiem chodzi za lekko .

Z bujaniem na boki to nie GT5 tak ma tylko logitech tak ma, w fanatecach w ogóle tego nie ma. Ale to mały problem wg mnie.

Komentarz

Podłącze się pod temat.

Ostatnio moja DFGT dwukrotnie przestała działać. Kilka dni temu po podłączeniu w ogóle nie działała (ani klawisze, ani FF, brak oporu na pedałach oraz logo GT nie świeciło się. Ponowne rozłączanie i podłączanie konsoli nic nie pomagało, był brak jakiejkolwiek reakcji poza tym, że czasem Logo GT zaświeciło się na ułamek sekundy. Dopiero po jakimś czasie, kiedy stwierdziłem, że jeszcze raz sprawdzę i zaczęła działać normalnie. Wczoraj zdarzyło mi się to samo tylko podczas gry - kierownica padła - nic nie działało. I również po jakieś półgodzinie zaczęła działać normalnie i jak narazie jest ok.

Czy kiedykolwiek komuś z Was przytrafiło się takie coś? I jeśli tak, to czy po jakimś niedługim czasie kierownica padła na amen?

Pytam, bo zostało mi jeszcze 1,5 miesiąca gwarancji ale tego nie nagrałem i nie wiem co zrobić, bo jeśli wyśle do serwisu to mogą uznać, że wszystko działa ok, nic nie zrobią i że ja tylko chce wyłudzić naprawę lub nową kierownice.

Komentarz

Kierownica może działać bez zasilacza w grze. Pada ci całkowicie że nie reaguje nic czy pada tylko FF? Bo jak FF to zasilacz się sypie lub jakaś wtyczka może coś z kablem którymś się dzieje.

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                  Kierownica może działać bez zasilacza w grze. Pada ci całkowicie że nie reaguje nic czy pada tylko FF? Bo jak FF to zasilacz się sypie lub jakaś wtyczka może coś z kablem którymś się dzieje.
                  Wiem, że może działać bez zasilacza. Padła dwukrotnie na amen. Nie działały żadne przyciski na kierownicy (nawet w menu konsoli), ani FF ani pedały po prostu nic. Porty USB są sprawne, podłączony wtedy pad działał bez problemu. Obecnie kierownica działa w porządku. Pal licho jeśli zepsuje się całkowicie podczas gwarancji, gorzej jeśli po.

Komentarz

Witam rozkrecal ktos DFGT w celu jej nasmarowania?? ma to jakis sens?

Komentarz

sens jakiś zawsze jest, jesli masz minimum pojęcia to pewnie jak najbardziej się przyda.

Komentarz

no wlasnie.... jakis a robił to ktoś moze ? albo chociaz rokrecal kierownice ? bo tak sie zastanawiam czy jak ja rozkrece to czy nie wysypie mi sie tam milion jakis czesci ktorych nie bede umial pozniej poskladac?

Komentarz

Jeśli kierownica jest sprawna, nie odczuwasz jakiegoś dyskomfortu, nie czujesz się pewnie, by podejmować się konserwacji sprzętu, nie rób tego. Jest spora szansa, że możesz coś zepsuć, a na pewno swoje nerwy, gdy po złożeniu okaże się, że masz jeszcze jakieś części luzem.

Komentarz

sprawna jest, nic jej nie dolega lecz odczuwam a raczej czuje zeby na kierownicy :/ poprostu przy wolnych obrotach czuje jak one tam przeskakuja i mnie to drazni i tak mysle czy nasmarowanie tego by cos nie pomoglo

Komentarz

Rozłożenie jest bardzo proste, jest how to na yt. Konstrukcja jest taka, że nic Ci się nie wysypie.
                              Konserwacja dobra rzecz, typowe myślenie polaka to po co serwisować samochód jak działa.

Komentarz

Pracuję...
                              X