Kurcze, strasznie fajna to musi być sprawa. Nigdy nie narzekałem na moje już nieco wiekowe DFP, ale to musi być o poziom wyżej niż jestem sobie w stanie wyobrazić.. Szkoda tylko, że w takiej cenie - wystarczy na podobne wrażenia w rzeczywistości.
Po kliknięciu na powyższy link strona prosi mnie o zalogowanie. Co ciekawe link kończy się na "z-najwyższej-półki", podczas gdy na stronie "najwyższej-półki-0".
A wracając do testu - nie miałem okazji wcześniej przeczytać, za co przepraszam autora, ale tekst świetny, podobnie zresztą jak sam sprzęt. Chętnie sprawiłbym sobie coś takiego, ale brakuje miejsca i kasy.
Powiedz mi jeszcze Bochen, czy ta kierownica jest kompatybilna z innymi grami na PS3 i PC? Mógłbyś sprawdzić i dać mi znać?
Zastanawiałem się nad zakupem tej kierownicy, nawet mam trochę kasy odłożone, ale dla mnie ważne też jest, aby była kompatybilna wstecz z innymi grami.
A po za tym to świetnie się mi to czytało i zachęciło do kupna. Może gdzieś się uda wyrwać w promocji na allegro. :mrgreen:
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Na PS3 z tego co wiedziałem wcześniej, działa z GT5 i DIRT'em 3. Tam na stronie jest też napisane, że Nascar - tego nie sprawdzałem. W pozostałych grach na PS3 bez Force Feedback.
Warto też dodać, że nowy update GT5 poprawia FF w T500RS i dodaje obsługę shiftera.
Na PC są sterowniki z programem do konfiguracji, więc powinno hulać wszystko
Bardzo fajny test i tekst Marcin (ale do twego profesjonalizmu już się przyzwyczaiłem ) Kierownicy nigdy nie testowałem, więc w oparciu o to co piszesz tak naprawdę jedyną poważną przewagą T500RS nad G27 to pedały. Przyznaję, że brak jakiejkolwiek konfiguracji tego ważnego elementu we flagowym modelu Logitecha jest dla mnie minusem. Reszta różnic jak dla mnie nie ma już takiego znaczenia (na plus G27 uznaję skórzane obszycie koła kierownicy i gałki zmiany biegów, ta guma w kierownicy z tak wysokiej półki mnie zaskoczyła), więc pozostaje pytanie: czy warto dla tych pedałów (wiem, nie brzmi to zbyt dobrze, ale nie znalazłem synonimu tego słowa ) zapłacić 2 razy więcej? Imo chyba jednak nie.
Marcin nie napisałeś jeszcze o jedne istotnej dla wielu z nas rzeczy - jak kierownica spisuje się przy driftowaniu?
I jeszcze jedno - strasznie mnie to ciekawi - czy to Twój nowy nabytek czy dystrybutor udostępnił ci do testu?
Producent udostępnił za pośrednictwem dystrybutora. Masz rację, nie wspomniałem. Otóż w drifcie spisuje się śmietankowo - prędkość, z jaką odbija w drugą stronę jest imponująca i może wyrwać kończyny. Jazda bokiem z użyciem tego kółka jest imponująca. Przewaga nad G27 to też płynność przekładni i magnetyczny czujnik Halla, dający dużo większą precyzję. Dzięki za miłe słowa
BTW. Co myślicie o takich testach? Warto mieć takie na portalu?
Test mnie zmiażdżył. Wszystko bardzo ładnie opisane, brak większych i mniejszych błędów aż miło się to czytało. Ładnie, ładnie. Liczę na jakiś kolejny test od ciebie
Komentarz