Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ustawienia na Vettel's Challenge

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Ustawienia na Vettel's Challenge

Nareszcie wszystko już siadło na złoto, najlepsze ustawienia moim zdaniem to:
    Siła FF : 2
    Wspomagania : OFF (wszystkie)
    Wychodzenie z poślizgu : On
    ABS 1
    Czułość sterowania kontrolerem : 7
    Skrzynia manualna

Przekozak. Na manuału jechał.
    Kmieciu ja też na manualu przejechałem
    Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Na pewno masz jakiś złoty środek, swoje tajne spostrzeżenia i uwagi. Może warto zmienić im status na jawne? Porad dla tych którzy wciąż z tym walczą nigdy za wiele

Komentarz

Jak ktoś chce to pisać na priv. Mogę wysłać replaya z każdego toru. Monze to nawet nagrywałem jak przejeżdżałem na złoto, bo jest w ciul łatwa. No chyba że podpiszą ACTA to wtedy dupa w szafie

Komentarz

Już podpisali...

Ale tak czy inaczej bardzo proszę o ewentualne porady/filmy na maila dj_brabus@poczta.fm. Bo obecnie na padzie ledwo na brązy wyrabiam.
          1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
          http://www.autogaleria.pl

Komentarz

To zaopatrz się w kierownicę! Bez niej ani rusz

Komentarz

Patras jesteś cyborgiem, Vettel na Suzuce w manualu to jakiś niepojęty kosmos dla mnie
              Oks moje ustawienia na złoto są zgodnie z większością tu radzących, czyli:
              ABS: 1
              Wychodzenie z poślizgu: on
              reszta wspomagaczy: off
              Siła FF: 1
              Wspomaganie kierowania: silne
              Czułość sterowania kontrolerem: 7
              Skrzynia automat

Co do porad jak przejechać to świetnie to opisali OutsideR tutaj -> viewtopic.php?f=16&t=6496&p=126903#p126227
              i Radox1983 tu -> viewtopic.php?f=16&t=6496&p=126903#p126430

Aha - jechałem na G27

I najważniejsza rzecz: dla wyzwania Vettela musicie uzbroić się w spore pokłady cierpliwości. Jeden dzień na pewno nie wystarczy

Komentarz

Po którejś próbie na Suzuce stwierdziłem że nie dam rady na automacie. Też sądziłem że na manualu nie dam rady aby to w końcu machnąć na złoto. Ale kilka prób i zaczeło wychodzić coraz lepiej. Do każdego zakrętu ustaliłem sobie bieg z jakim go pokonam. Udało się z czasem 2,09.982, czyli na styk. Popełniłem pewnie kilka błędów ale jest GOLD! Nie bójcie się manualu, wrzucajcie biegi tak jak przedstawiłem to na ilustracji:

Komentarz

No to mój złoty czas z Suzuki na automacie to 2:09,763

Komentarz

Wbrew pozorom na manualu było łatwej i szybciej. Spędziłem na tym 2 dni z czego jeden to wieczór Jak już się załapie rytm to do wbicia złota już niewiele brakuje.

Komentarz

Wyglada to tak wczesniej mialem monze na zloto nurburgring braz i suzuka tez braz a dzis usiadlem na 2godz i nurburgrhng zloto i suzuka srebro i wpadl drugi bolid. Brakuje mi 1.3sekundy do zlota na suzuke i nie odpuszcze. A najlepsze jest to ze wczesniej po paru prubach odpuszczalem i nie wierzylem ze da sie to zrobic ale powiem wam tak nie poddawajcie sie trzeba prubowac a wtedy vettel to cienias. Ja mialem tak:
                      tcs-wyl. wych. z poslizgu-wl. abs-10 reszta wyl. Pozdro

Komentarz

Zamieszczone przez driver1984
                        Wyglada to tak wczesniej mialem monze na zloto nurburgring braz i suzuka tez braz a dzis usiadlem na 2godz i nurburgrhng zloto i suzuka srebro i wpadl drugi bolid. Brakuje mi 1.3sekundy do zlota na suzuke i nie odpuszcze. A najlepsze jest to ze wczesniej po paru prubach odpuszczalem i nie wierzylem ze da sie to zrobic ale powiem wam tak nie poddawajcie sie trzeba prubowac a wtedy vettel to cienias. Ja mialem tak:
                        tcs-wyl. wych. z poslizgu-wl. abs-10 reszta wyl. Pozdro
                        Może lekki off ale ortografia się kłania. Takie pisanie męczy czytających

Komentarz

Dobra dalem edytuj. I mam pytanie z innej beczki: niech ktos podzieli sie swoimi ustawieniami bolidu x1 nie chodzi mi o ustawienia typu abs-wl,wyl czy wychodzenie z poslizgu tylko sila docisku,lsd,hamulce i zawieszenie. Zapytacie po co ci to skoro x1 jest piekielnie szybka maszynka? Oturz do tego ze chce z niego wycisnac jak najwięcej i sprawdzic jakie czasy uzyskam na prawdziwych torach,porównac wasze spostrzezenia,nadarzacie:-)

Komentarz

Nie wiem kto normalny bawi się ustawieniami X1 Akurat w tym wozie nie czuć żadnych różnic w docisku ani regulacji hamulców. Ten pojazd to jeden wielki generator docisku i cokolwiek w nim ustawisz nie wpłynie na jego zachowanie, no może poza skrzynią biegów. Ja po skończeniu wyzwania Vettel'a nie ruszam X1 z garażu bo potem bardzo trudno przestawić się na jazdę zwykłym autem. Więc zrób sobie na złoto Vettela i zapomnij o tym. Mam 6 Red Bulli a od ukończenia wyzwania Vettela stoją w garażu i żadnego nie tykam dla własnego dobra .

Komentarz

Witam! Wkońcu udało mi się ozłocić wszystkie wyzwania vettela:-) ostatnie było na torze suzuka i brakowało mi tam ponad 1,3s a wczoraj usiadłem i po ok 10 razem ustanowiłem czas 2:09:787:-D Wegług mnie kluczowy jest przed ostatni zakret,trzeba tam w odpowiednim momencie zachamować i obrac dobry tor jazdy. Ja hamowałem przed banerem ok 2-3długości bolidu i po czym gaz w podłoge,ostre ruchy kiera w prawo i lewo tak że przeleciałem po tarkach. Wkoncu mogę cieszyć sie z posiadania trzech x2010:-D Życze wam wytrwałości bo tylko tak metodą prub i błędów uda wam sie zdobyć złoto. Pozdrawiam

Komentarz

To jak się nim już najeździsz wbijaj na licencje robić wszystkie jeszcze raz. Mi tylko to pomogło w powrocie do "normalności".

Komentarz

Pracuję...
                                X