Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Auto

Witam, jestem nowym graczem Gran Turismo, jak i użytkownikiem tego forum. Chciałbym więc, zapytać Was, doświadczonych graczy o dwa ciekawe auta:
    a) fajne w prowadzeniu, może być niecodzienne,najlepiej fr,auto które radziłoby sobie z autami w swojej kategorii PO oraz by mieścił się w granicy 350-400PO.
    b) fajne w prowadzeniu, może być niecodzienne,najlepiej fr,auto które radziłoby sobie z autami w swojej kategorii PO oraz by mieścił się w granicy 450PO.
    c) jakieś ciekawe auto do driftu, którym będzie można ciekawie pojeździć, ładne, może być niecodzienne, radzące sobie z Mazda RX-7 i Nissanem Silvia w każdym zakresie PO

Chciałbym z góry podziękować każdemu, kto swym fachowym zdaniem, pomoże mi wybrać samochód.
    Dziękuję i pozdrawiam,
    Koniu

P.S.
    Jeżeli wybrałem zły dział, chciałbym serdecznie przeprosić za błąd i poprosić o przeniesienie tematu.

Re: Auto

a) Amuse Honda S2000 R1 '04
    b) Sprinter Trueno? Choć może brakować osiągów

Komentarz

Cały miód w tej grze to szukanie i dopasowywanie auta do swoich potrzeb i umiejętności. Nie odbieraj sobie tej przyjemności, wygrywaj, kupuj, testuj, dziel się wrażeniami. Sugeruj się własnym gustem, najlepiej wiesz co Ci się będzie podobać :wink:

Komentarz

Też polecałbym po prostu pograć, skoro jesteś początkującym.

Sam tak miałem na początku, że mało samochodów itd, ale troszkę pograłem i teraz w garażu tyle fur, że przyjemnością jest testować która lepiej pasuje do danego wyścigu. Kasy przy okazji jak lodu, co przekłada się na wiele możliwości tuningu albo kupna innych aut. Na tyle jestem skąpcem, że sprawdzam sobie jaką furę gdzie można wygrać i robię te zawody, by w nagrodę otrzymać samochód, który mi się akurat zachce posiadać.

Zabawa że hej!

1. Kup sobie jakÄ…Å› imprezÄ™ '10 premium albo skyline. Wprawdzie 4x4 ale prowadzi siÄ™ miodzio.
        2. AEM Honda S2000 + ustawienia do znalezienia w necie żeby wiedzieć o co chodzi, a potem własne ustawienia

AA i linki które polecam:
        http://www.mygranturismo.net/index.php
        viewtopic.php?f=16&t=6086

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
          Cały miód w tej grze to szukanie i dopasowywanie auta do swoich potrzeb i umiejętności. Nie odbieraj sobie tej przyjemności, wygrywaj, kupuj, testuj, dziel się wrażeniami. Sugeruj się własnym gustem, najlepiej wiesz co Ci się będzie podobać :wink:
          Otoz to, nic dodac, nic ujac I ogolnie pytania w kwestii "zeby poradzilo sobie z RX7 i Silvia" jest moim zdaniem troche nie na miejscu, bo rownie dobrze moglbys zapytac o auto po prostu lepsze od tych dwoch Nie mozna tak generalizowac, bo kazde auto ma swoja specyfike i styl.

Zamieszczone przez Khazar
          1. Kup sobie jakÄ…Å› imprezÄ™ '10 premium albo skyline. Wprawdzie 4x4 ale prowadzi siÄ™ miodzio.
          Na poczatek moze miec nie lada problemy z ogarnieciem tych aut. Impreza rozklad mocy ma bodajze 50x50? W kazdym razie to powoduje naprawde duza podsterownosc, trzeba dobrze czuc to auto. Dla przykladu R32 GTR ma cos okolo 30 na przod, a 70 na tyl i to jest swietne rozwiazanie. Ale znowu jest cholernie ciezki, kwestia praktyki. Ja bym jednak polecal na poczatek np. Integre Type-R. Auto FF ale dzieki temu stabilne no i trakcja nie jeden FR sie nie umywa

Komentarz

Nie widzę problemu w tym, żeby kupić aktywny centralny dyfer i ustawić 35/65 albo 30/70. Poza tym jak za ciężko byłoby panować nad autem, to lepsze oponki + LSD i ustawić w nim po +10 to wartości standardowej przy przyspieszaniu/hamowaniu. Przy okazji trochę się pobawi z ustawieniami Jeszcze kupić full zawias i dać pochylenie przednich kół jakieś +1 albo +2, tylnie rozbieżne +0.20 (to chyba nawet standard) do +0.50 i ju. Subarka jak się ją dłubnie to naprawdę fajne autko. Teraz kombinuję ze swoim Skylinem R34 Spec II Nur, którego tak bardzo kocham

Moim zdaniem nie ma sobie co głowy zaprzątać samochodami FF, bo potem i tak wszytkie maszyny to FR, MR. Sam uczyłem się po kolei na wszystkim, a z FF jeździłem tylko Civic'em typeR, chyba, że jakieś zawody zmuszały mnie do FF.

Komentarz

Teraz kombinuję ze swoim Skylinem R34 Spec II Nur, którego tak bardzo kocham
              No bo jak tu go nie kochac? :mrgreen:

Moim zdaniem nie ma sobie co głowy zaprzątać samochodami FF, bo potem i tak wszytkie maszyny to FR, MR. Sam uczyłem się po kolei na wszystkim, a z FF jeździłem tylko Civic'em typeR, chyba, że jakieś zawody zmuszały mnie do FF.
              Ale ja nie mowilem o "jakims" FF, tylko o czerwonej erce ze stajni Hondy W koncu ITR to najlepsza przednionapedowka na swiecie, poczawszy od DC2. Choc FTO to rowniez swietna maszyna moim zdaniem. Moim zdaniem wlasnie dobrze by bylo zeby zakupil na poczatek FF'a. Chlopak sie nauczy co to podsterownosc i kontroli hamulca i calgowitego jego puszczenia w odpowiednim momencie co przeciez w FF'ach jest niezmiernie wazne, bo na nadsterownosc jeszcze przyjdzie czas Choc faktem jest, ze wprawiony gracz podczas zaczynania nowego save'a nie chce na FF'y patrzec i ja tez sie do takowych zaliczam :mrgreen:

Komentarz

Z podsterownością to fakt, że dobrze ją opanować...bo potem jakiekolwiek Ferrari i jak nie hamujesz przed zakrętem do "10km/h" to na bank cię z tego zakrętu wyniesie O ile jeszcze lubię 458 italia, tak enzo to tak podsterowne bydlę, że głowa mała. Co z tego, że jedzie 400km/h na la sarthe jak ledwo co na torze to można utrzymać...kombinacje ustawieniami w moim przypadku nie przyniosły żadnych pozytywnych skutków Enzo tak ma xDD

BTW Integre Touring bym przyjął z chęcią pod dach swojego garażu w zamian za inną furę, lakiery czy też kaski.

Komentarz

BTW Integre Touring bym przyjął z chęcią pod dach swojego garażu w zamian za inną furę, lakiery czy też kaski.
                  Ja wlasnie niedawno kupilem z sieciowego salonu, ale jakos szkoda mi oddawac :mrgreen: A na lakiery to ja mam taki sposob: wchodze do uzywanych, patrze po kwadracikach, ktory kolor ladny, kupuje auta, a pozniej te mniej fajne od razu sprzedaje :mrgreen:

Co z tego, że jedzie 400km/h na la sarthe jak ledwo co na torze to można utrzymać...
                  Fakt. Na tym wyscigu na jedno kolko w sezonowych za ponad 500k pierwsza mysl jaka mnie naszla, to "dajcie mi R32 GT-R'a..." Chociaz wyscigowe miekkie i jeszcze daje rade to Enzo. Oczywiscie TCS na 5... Duzo bardziej mnie wkurza w tym samochodzie droga hamowania jak w pociagu towarowym...

Komentarz

Witam. Nie chce zakładać nowego tematu wiec zapytam się tutaj.
                    Czytałem gdzieś że są różne (i tu nie jestem pewien jak to się nazywa) tryby jazdy/ poziom prowadzenia (chyba coś takiego) i do wyboru jest professional i symulator. Ja jednak nie wiem, czy coś takiego w ogóle istnieje Jeśli tak to mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie to jest do zmiany?
                    Dzięki.

Komentarz

Zwykle w GT bywalo to w opcjach gry.

Komentarz

Jak się chce jeździć Enzo to trzeba mu kupić LSD, bo inaczej jest bardzo trudno. Italia jest bardzo miękka i dlatego tak tył nie ucieka. Po za tym to jest nowszy samochód. Enzo chyba z 2002 jest, więc już swoje lata ma, technologia idzie do przodu.
                        I may be slow but I'm still ahead of you.
                        Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

W GT5 nie ma żadnych ustawień, w prologu były. Jedynie do kiery są jakieś tam ustawienia, sam mam ustawioną symulację. Nabijał będę kasę, bo jestem lekko wypłukany to poszukam tej integry na szrocie, może się trafi. No właśnie, TCS na 5, ja śmigam na all of, jedynie linia jazdy i ABS na 1. Droga hamowania jak w pociągu towarowym ahahaha, z tego się uśmiałem równo No fakt, jakbyś jakieś 100 ton z 300kmh miał zatrzymać...

Fajnie by było jakby PD zrobiło patcha z Audi R18, żeby sobie po Sarthe można było tym pośmigać...podoba mi się bardzo ten samochód, no i jak czas pokazał, nawet mocno jest bezpieczny przy totalnym dzwonie...

Komentarz

Z podsterownością to fakt, że dobrze ją opanować...bo potem jakiekolwiek Ferrari i jak nie hamujesz przed zakrętem do "10km/h" to na bank cię z tego zakrętu wyniesie O ile jeszcze lubię 458 italia, tak enzo to tak podsterowne bydlę, że głowa mała.
                            Zmniejsz spięcie szpery na hamowaniu do 10% a na przyśpieszaniu daj 15 powinno być dużo łatwiej.

Komentarz

Khazar a tej Integry Touring nie ma teraz czasem na szrocie Online?... na samej gorze o ile sie nie myle

Komentarz

PracujÄ™...
                              X