Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Turniej GT5- POMOCY!

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Turniej GT5- POMOCY!

Witam! Wybieram się jutro na turniej GranTurismo5 i mam mały problem ponieważ nigdy w GT5 nie grałem. Mój pierwszy i jedyny kontakt z tą serią to GT4 na PS2. Aktualnie gram tylko w Forzę Motorsport 2 na Xboxie. Kolejnym problemem jest to że gram na padzie a podczas turnieju jezdzić będziemy na kierownicy.
    I w związku z tym turniejem mam prośbę do doświadczonych graczy takich jak wy
    Chciałbym aby ktoś dał mi jakąś rade co do tego jak mam jeździć oraz pomógł mi w dobraniu odpowiedniego samochodu. Gram w symulator jazdy Forze2 i wiem jak ważny jest samochód . Położenie silnika, napęd itp.
    Zatem czy ktoś mógłby mi poradzić jakie auto mam wybrać aby było szybkie i żebym nie wyleciał na pierwszym zakręcie

Re: Turniej GT5- POMOCY!

Nie chcę cię martwić ale masz nikłe szanse . Będą tam gracze którzy tłuką w gt parę godzin dziennie...jak ja . Co do samochodu to nie wiadomo jakie będą kryteria. Jaka moc , napęd , waga, ogólnie PO. Późno zacząłeś przygotowania. Ale wracając do tematu to jeżeli jest możliwość dobrze wybrać nissana gt-r 4x4 a co do reszty wozów z innymi napędami to musiałbyś sam pokombinować. Główne rady : wyłączone ASM włączone wychodzenie z poślizgu abs: 1 kontrola trakcji: tu już musisz sprawdzić jak ci się będzie jeździć

Komentarz

Pomijając batalie jakie są między forza a GT, zostańmy przy aspekcie modelu jazdy. Jest totalnie inny niż w GT5. Pomijając ten fakt, grasz na Padzie. Dla przykładu z życia. Grając na padzie po bardzo wielu dniach prób, robiłem jakiś ładny czas na konkretnym torze konkretnym samochodem (nie pamiętam teraz liczb), doszedłem do pewnego poziomu nie do przeskoczenia. Potem dorwałem G25 i po dwóch godzinach nauki ten czas był o ponad dwie sekundy lepszy.

Pytasz o auto? A jaki tor?? Jakie masz preferencje?? Jaki jest regulamin zawodów?? Dozwolony jest tuning i setup? Za mało informacji za dużo wyborów. Gra jest potężna i ciężko podać jeden model uniwersalny. Jeden powie GT-R inny Viper ACR,...ect ect zależy jaka klasa, no po prostu za dużo niewiadomych.

Komentarz

KunKwat będę brutalny
        Skoro nie grałeś w GT5 to odpuść sobie te zawody, chyba, że chcesz być ogonem w tych zawodach
        Skoro nie masz doświadczenia w graniu na kierownicy, to tym bardziej daj sobie spokój

Komentarz

KunKwat to trochę tak jakbyś chciał iść na turniej Counter Strike, mimo że dotąd grałeś tylko w Quake na klawiaturze.
          Jeżeli masz taką możliwość, to idź, pograj sobie i napisz jakie są wrażenia z jazdy na kierownicy.

Komentarz

Głównie chodzi o to żeby zobaczyć jak wygląda GT5 i to w 3d. A symulatory jazdy GT i Forza symulują jazde i powinna być w obu przypadkach jak najbardziej zbliżona do rzeczywistości więc powinno się jezdzić podobnie.

Komentarz

Po pierwsze
              Za samą nazwę tematu powinieneś dostać już ostrzeżenie. Łamiesz punkt 8. regulaminu, którego pewnie nawet na oczy nie widziałeś. Nazwa tematu POMOCY! brzmi jak wołanie zdesperowanego 12latka, któremu but się rozwiązał.

Po drugie
              F2, a GT5 to spora różnica.

Po trzecie
              Nie pchaj się do turniejów, skoro nie miałeś wcześniej styczności z grą.

Po czwarte
              Nie oczekuj, że wszyscy nagle rzucą ci się na ratunek, zaczną sypać setupami czy posyłać najlepsze fury. Sam na początku do czegoś dojdź.

Temat wyczerpany.

Komentarz

Pracuję...
              X