Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Co z tÄ… fizykÄ… ?!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Co z tÄ… fizykÄ… ?!

Witam na wstępie zaznaczę że jestem wielkim fanem całej serii i bardzo dużo gram w GT5 co ważne na kierownicy G25. Oczekuje po tej grze naprawdę wiele z racji na jej korzenie z świetnej GT4 jak i na czas produkcji oraz szumnie reklamowane hasła, slogany prawdziwego symulatora ... Moim zdaniem fizyka jest średnia mam głębokie przekonanie że auta lepiej się zachowywał ( bardziej realistycznie) w GT4 ale powiedzmy ok może się nie znam choć autem dużo jeżdżę . Ale niech ktoś mi wytłumaczy jedną kwestie ! Teoretycznie każde auto ma swoją fizykę zachowań reakcji itp. .... tylko dlaczego całkiem inaczej się jeździ w A-spec i treningu a całkiem inaczej w grze on-line chodzi mi o fizykę zachowanie opon auta reakcje na gaz poślizgi wszystko ... przecież auto powinno mieć jedną i tą sama fizykę zależną od opon i nawierzchni a tu tak duże różnice w tej samej specyfikacji !?!?!? co jest grane ! zaznaczę co ważne że w mojej ocenie model fizyki jest o niebo lepszy w grze on-line niż w pozostałych trybach .... tylko dlaczego ?! po co komu kila "fizyk" ?!

Re: Co z tÄ… fizykÄ… ?!

Może dlatego iż w wyścigach on-line "uślizg" jest ustawiony na realistyczny? :>

Komentarz

. Zawsze na takim jeżdżę i wszystkie pomoce off ABS na 1

Komentarz

moze kwestia innych opon?
        A spec= 37 lvl
        B spec= 40 lvl

Komentarz

PROSZE o poważne podejście jak pisałem wszystkie ustawienia są takie same

Komentarz

To jest dobre pytanie.. też to zauważyłem, na treningu off-line można robić kółka o kilka sekund lepsze, a na online jest trudniej.. niby jakiś patch miał to poprawiać i wprowadzić jedną fizykę dla obu trybów, ale jak dla mnie nie działa.
            http://najalternatywniej.blogspot.com/
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

i w online jak gram po zjeździe do Pit Stopu z 6 sekundowa stratą wyjeżdżam prawie tak samo jak znajomy... Drugi przypadek strata po wyjeździe z Pit Stopu około 45 sekund, zawsze ale to zawsze doganiam znajomego i nie raz go wyprzedzam... trochę to nie realne. I czasy nie raz się nie zgadzają trochę to odbiega od tematu, ale też jest związane z fizyką jazdy jak by nie było. Zwracał ktoś na to uwagę?
              Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
              B Spec - 40 level
              60 x Gold
              http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Co ciekawe ja wczoraj Mini Cooperem S na Fuji Speedway uzyskiwałem off-line gorsze czasy niż on-line i to nawet o 2 sekundy.

Komentarz

Odpowiedź jest prosta - przy takich samych ustawieniach samochody on-line bardziej zarzucają tyłem. W przypadku napędu na tył jest trudniej, przy wyjściu z zakrętu trzeba ostrożnie dawać gazu żeby nie obróciło samochodu. W przypadku napędu na przód jest łatwiej, bo zarzucanie tyłu jest wręcz pożądane, aby szybciej pokonać zakręt.

Odkryłem to trenując na Autumn ring, gdyż jest to trasa składająca się prawie w całości z zakrętów. Honda Civic w treningu wydaje się mułowata (kiepsko zakręca), a online jest bardzo zwinna (tył zarzuca tak że opony się grzeją).

Wniosek jest jeden - trenując do wyścigu online jeżdżę tylko i wyłącznie w prywatnym pokoju, nie ma sensu jeździć w trybie treningu. Patch niby miał to poprawić, ale moim zdaniem nic nie zmienił. Z resztą dziwił bym się gdyby w patchu zmienili coś tak ważnego jak fizyka jazdy.

Komentarz

Dokładnie tak jest ... Tylko jedna kwestia załamuje fizyka jest jedna i chwaląc sie symulowaniem nie ma mowy o kilku ?!??? Tak patrząc to jakiś dramat poza tym która jest lepsza ? Prawdziwa ? Moim zdaniem ta z gry online ale to by znaczyło ze wiecej czasu gry wszyscy gramy na złej ....

Komentarz

Witam... dokładnie to samo zauważyłem ... jazda online jest zdecydowanie inna niż w offline... zabawa w ustawienia samochodu idzie w łeb jeżeli ustawiamy offline a następnie przechodzimy do gry sieciowej.
                      Ale nie tylko fizyka zachowań samochodów off / online jest różna, pisałem o tym wcześniej a mianowicie fizyka jazdy po śniegu w wyzwaniach Loeba ( na plus oczywiście ) a w pozostałych trybach gry, gdzie wybieramy jazdę po śniegu ( zdecydowanie za duża przyczepność ). Nie wiem czemu tak jest .. ale dla mnie to duuży minus za takie niedociągnięcia. Jak twórcy gry chwalą się realizmem to ciekawe jaki tryb gry mają na myśli

Komentarz

Zdecydowanie Online jest lepiej odwzorowane.
                        Przyczepność na śniegu Online jest taka jak powinna być, zauważ że opony śniegowe są z kolcami, a na dobrze ubitym śniegu, powinny trzymać niemal jak na suchym asfalcie.
                        Włączone zużycie też wpływa na prowadzenie samochodu.
                        I may be slow but I'm still ahead of you.
                        Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Witam wszystkich. Chcialbym sie o cos zapyatc poniewaz nie wiem czy ze mna sie cos porobilo czy z ta gra.Mianowicie chodzi mi o fizyke jazdy!!!! Kupilem gre 3 dni temu,przychodze do domu zalaczam na poczatku nie tryb GT tylko tryb szybkiego wyscigu ktory w moim mniemaniu jest trybem arcade tak jak bylo w poprzednich czesciach gt. No wiec gram sobie i widze ze fizyka jest latwiejsza niz nawet w arcade w gt 4.Dobra mysle sobie to tylko arcade nie ma sie co martwic wiec wchodze w tryb gt i fizyka jest niewiele trudniejsza!!!! dla mnie o wiele latwiejsza niz w gt 4!!! tutaj nawet w baczka jest trudniej wpasc niz w gt4 o co chodzi???!!! moze mi ktos to wyjasnic?? dodam jeszcze ze jakis miesiac temu ostro gralem w gt 4 i to na kierownicy i odrazu mam przesiadke na gt 5 ale dla mnie fizyka byla realniejsza i trudniejsza w gt 4. Prosze o odpowiedz czy ktos doswiadczyl tego samego bo juz zglupialem.

Komentarz

Zapomnialem dodac ze mam wylaczone wszystkie asysty bo nie lubie jak ktos mi pomaga:-) Roznice zauwazylem nawet przy jezdzie wolnymi autami ze w gt 4 przy hamowaniu przód samochodu realistycznie opada w dol i to dawalo spora dawke realizmu w gt 5 niestyty tego efektu niezauwazylem nie wiem moze za krotko gram i ktos powie ze sie nieznam albo ze narzekam ale jesli sie myle to niech ktos mnie wyprowadzi z tego bledu bede bardzo wdzieczny. Prosze tutaj mozna zobaczyc o co mi chodzi- http://www.youtube.com/watch?v=8fNdyvqCC4A

Komentarz

Jak dla mnie to fizyka w GT5 jest bardziej złożona, więcej czynników wpływa na zachowanie auta. Ale jest to moja subiektywna ocena. I nie powiedziałbym że samochód prowadzi się łatwiej. Przejechanie kółka Yellowbirdem w GT4 nie sprawiało mi problemów, o tyle w GT5 ani razu nie zrobiłem czystego okrążenia tym wozem.

Komentarz

PracujÄ™...
                              X