Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problem z graniem w sieci-nie włączony czat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Problem z graniem w sieci-nie włączony czat

Witam.
    Na jednym z kont (mojego syna),nie można połączyć się z serwerem co za tym idzie niedostępne są opcje sieciowe.Przy uruchamianiu GT5 pojawia sie komunikat o wyłączonym czacie i dlatego nie połączy się z serwerem.W opcjach na jego koncie jest wszystko ustawione jak na innych kontach, na których czat działa i jest tam online w GT5.
    Ma ktoś pomysł jak ten czat u niego uruchomić?
    Oczywiście loguję się na PSN

Tragedia jest ponieważ nie może on korzystać z dobrodziejstw sieciowych w GT5.Na innych 3 kontach sieć działa w tej grze.
    Nie chciałby tworzyć innego konta,bo już gra w endurance.

Re: Problem z graniem w sieci-nie włączony czat

Jaki jest ustawiony wiek na jego koncie PSN? Z tego co się orientuję to online w GT5 jest od 12 lat. Aczkolwiek mogę się mylić.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Na jego koncie powinien być wpisany prawdziwy wiek czyli 17 lat.Chyba że z rozpędu wpisaliśmy nie tą datę urodzin.Też podejrzewałem tą możliwość z wiekiem na PSN.Jak tworzyliśmy z synem konto coś się chyba zgłaszało z kontrolą rodzicielską,ale raz że po angielsku i szybko klikaliśmy to i mogłem przegapić coś ważnego.
      W takim razie jak można skasować konto na PSN,bo chyba daty samej już się nie da poprawić.
      Dzięki za odzew i pozdrawiam.

Komentarz

Z tego co wiem, to nie da się daty urodzenia zmienić na koncie PSN. Jest to wymóg PEGI, który to uniemożliwia. Także samemu nie da się tego zrobić. Jak ci zależy na koncie i masz jakieś osiągnięcia itd, a wpisałeś złą datę, zawsze można napisać maila do Sony polska z zapytaniem, czy oni mogą coś z tym zrobić.

Konta PSN nie da się skasować. Jeżeli nie będziesz na nie wchodził przez pewien dłuższy okres, (nie wiem jaki dokładnie) to ono samo wygaśnie. Jeżeli zależy ci na osiągach możesz też zapytać Sony czy ich ci nie przeniosą na inne konto. Przenoszenie trofeów z innego konta na drugie jest niemożliwe, nawet jakbyś skopiował save z GT5 i odpalił go na innym koncie to prawdopodobnie zapis gry by działał, ale trofea by się nie przeniosły. A w każdym razie tak mi się wydaje.

ps. Ale raczej wątpię, że SONY cokolwiek przeniesie. Co najwyżej to mogą się zgodzić jedynie na usunięcie tego konta. Ale próbować warto.
        I may be slow but I'm still ahead of you.
        Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Próbowałem przenieś pendrakiem dane z gry na inne konto,lub nowe ale konsola odpowiedziała,że użytkownik o takim koncie istnieje i przegranie savów jest niemożliwe (pal licho z trofeami).
          Zatem pytanie,czy jak skasuje jego konto i stworzę nowe o innej nazwie (takiego samego z racjii loginu na PSN nie mogę)to na 100% te dane da się wgrać na nowe konto?
          Proszę o odpowiedź od tych forumowiczów,którzy tak robili,bo nie chcę skończyć z savami GT5,z którymi nic nie mogę zrobić lub wgrać tylko wgrać na konto o tej samej nazwie i nic nie zdziałać.
          Albo może ktoś wie jak poradzić na ten problem.Konto mogę usunąć ale savy z gry muszą być zachowane.
          Bo jak się nie da to porażka i będę musiał synowi oddać swoje konto z czego pewnie nie będzie zadowolony (ani ja).
          Pozdrawiam

Komentarz

Z tego co czytałem to SAVE działa tylko i wyłącznie z kontem PSN, na którym został utworzony. W przeciwnym wypadku wszyscy mieliby już wszystkie samochody i 40 level, bo ktoś by umieścił swojego save w sieci a reszta by go ściągnęła.

Komentarz

Pracuję...
            X