Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Systemy

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Systemy

Witam !

Jestem nowy na forum, oraz jest to mój 1 post.
    w Gran Turismo grałem od 1 części na PSX.
    Potem była 2, następnie zmiana konsoli na PS2 aby zagrać w GT3.
    Potem wyszło Gran Turismo 4 (chyba najbardziej ulubione jak dla mnie), przeszedłem prawie całe dopóki nie spaliła się konsola.
    Od 2 dni jestem posiadaczem PS3 w wersji slim 320GB.
    Tak naprawdę, konsolę tą kupiłem dla Gran Turismo 5.
    Na razie tyle o mnie, przechodzę do rzeczy.

Chciałbym się dowiedzieć co to jest te ASM (czyli jaką dokładnie pełni funkcję w samochodzie etc), wychodzenie z poslizgu (czy to nie przypadkiem ESP?) i wspomaganie kierowania.

Chodzi mi o to zeby ktos kto sie zna podal prawdziwe nazwy tych systemow.

A ja wlasnie rozpoczynam testowanie mojej zlociutkiej C63 AMG po ostrym tuningu 850 KM.

Pzdr.

Re: Prośba o wytłumaczenie

Droga Czerwona Dupo Pawiana .
    ASM oznacza nic innego jak "Anti spin mechanism" czyli chroni przed poślizgiem
    Natomiast wspomaganie kierowania ustawia twój samochód we właściwej trajektori jazdy względem toru.

PS. Takie pytanie powinieneś zadać w dziale pytania i odpowiedzi :wink:

Pzdr.

Komentarz

Dziękuje Ci glenie, bo moj 850 konny mietek klasy C rwie opony po 1 okrazeniu i zapierdala jak rakieta ;d

Komentarz

Czyli które to będzie ESP a ktre jakis inny bajer?
        ASM to inaczej ESP czy te wspomaganie kierowania ?

Komentarz

Nawet wiki mówi:
          "Active Stability Management, the name given to the Electronic Stability Control feature found in the Gran Turismo video game series."

"System ESP został po raz pierwszy stworzony i zastosowany w 1995 roku przez firmę Bosch dla Mercedesa Klasy S. Skrót ESP, którego niemieckim rozwinięciem jest Elektronisches Stabilitätsprogramm, jest zarejestrowaną nazwą handlową firmy Daimler AG. Dlatego też inni producenci pojazdów nazywają ten system własnymi skrótami, jak np. STC, DSTC, PSM (Porsche Stability Managment), VSC, CDC, ASMS, DSA, ICM, IVD, VDC, VSA. W kręgach fachowych przyjął się "neutralny" skrót ESC (Electronic Stability Control)."
          narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez szymoniec
            Nawet wiki mówi:
            "Active Stability Management, the name given to the Electronic Stability Control feature found in the Gran Turismo video game series."

"System ESP został po raz pierwszy stworzony i zastosowany w 1995 roku przez firmę Bosch dla Mercedesa Klasy S. Skrót ESP, którego niemieckim rozwinięciem jest Elektronisches Stabilitätsprogramm, jest zarejestrowaną nazwą handlową firmy Daimler AG. Dlatego też inni producenci pojazdów nazywają ten system własnymi skrótami, jak np. STC, DSTC, PSM (Porsche Stability Managment), VSC, CDC, ASMS, DSA, ICM, IVD, VDC, VSA. W kręgach fachowych przyjął się "neutralny" skrót ESC (Electronic Stability Control)."
            Z tego co wiem to pierwszy raz zamontowano ten bajer w Mercedesie CL, potem dopiero w W140.

Komentarz

Zawsze możesz poprawić.
              narancs alternativa

Komentarz

Pracuję...
              X