Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Fimy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Fimy

Witam Panów serdecznie
    Mam problem, bardzo poważny, na którego rozwiązaniu wyjątkowo mi zależy, w jak najkrótszym czasie. Otóż: chciałbym zgrać zapisane w GT5 na PS3 powtórki wyścigów na pendriva. Znalazłem opcję zapisu danych powtórki na dysku PS3, potem przerzuciłem to na PC. Cały katalog okazał się mieć rozmiar 15 MB, czyli tyle, ile normalny film. Jednakże, w katalogu tym znajduje się 10 plików o nieznanym rozszerzeniu, o nazwach replay.0, replay.1 itd. Ponadto, są tam jeszcze 2 pliki: jeden o nazwie: PARAM.PFD i PARAM.SFO. Czy byłby ktoś tak łaskawy pomóc mi z tą ważną sprawą??
    P.S. Wiem, gdzieś o to już pytałem, ale nikt mi niestety nie odpowiedział, a to ważna sprawa. Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
    Zdjęcia z GT5:
    https://picasaweb.google.com/1103408...eGranTurismo5#
    Zapraszam do oglądania

Re: Fimy

Obawiam się, że to pliki o formacie otwieranym tylko przez PS3.. nie wiem jak to dokładnie w GT5 jest, ale w GT4 replaye nie były same w sobie filmami - konsola zapisywała dane przejazdu, a gdy oglądaliśmy powtórkę je odtwarzała na nowo, nie odtwarzała nagrania jak z kamery.. możliwe że i tu jest tak samo.
    Miało być zgrywanie filmów na YouTube z poziomu gry, ale zbyt długo się konwertowały i zrezygnowano z tego...
    no cóż, pogoogluj jeszcze, ale raczej będzie ciężko..
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Podobnie jest w rFactorze. Plik replay np z 20min wyścigu zajmuje mniej niż 1MB. Dlaczego? Program zapisuje tylko dane telemetryczne pojazdów, a całe środowisko ładuje na nowo. Dlatego nie jest to plik video, którego można w jakiś sposób skonwertować.

Pozostaje ci kamera, albo... (niech się wypowiedzą bardziej obeznani) nagrywać obraz z monitora/tv bezpośrednio (kable, programy, PC?)

Komentarz

Jak mówi thooorn, gra zapisuje dane telemetryczne w znanym dla siebie formacie. A później na bieżąco generuje replay na silniku gry.
        Można podłączyć przez kartę telewizyjną ale najpierw trzeba ją mieć :wink: Ew.stary dobry aparat i ekran.

Komentarz

Pracuję...
        X