Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Skrzynia biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Skrzynia biegów

Witam serdecznie forumowiczów a zarazem fanów serii GT

Tak się składa, że stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem Gran Turismo w piątej odsłonie (fanem serii jestem od czasów psx'a) i mimo swoich lat - przeżyłem już ponad ćwierć wieku, cieszę się z tego tytułu jak mały dzieciak na widok ojca robiącego głupie miny.
    Ale nie wtym rzecz.
    Moje pytanie jest następujące. Powiedzcie moi drodzy koledzy i koleżanki gdzie do cholery mogę zmieniać poszczególne przełożenia skrzyni biegów w swoich samochodach. Wiem że w ustawieniach skrzyni ale tam mogę zmieniać tylko przełożenie ogólne (mimo zakupu w pełni konfigurowalnej przekładni). Może jestem głupi (i nie widzę tej opcji), albo już taki stary jestem że niedowidze, sam nie wiem....
    Proszę o pomoc (i bez szyderstwa pod moim adresem)
    Pozdrawiam

PS: mam nadzieję, że nie powielam tematu.

Re: Skrzynia biegów

Owszem temat był poruszany.

Nie da się tego zmienić. Można regulować tylko przełożenie główne. Też mi brakuje tej opcji, bo przy mocniejszych furach nie mogę ustawić odpowiednio pierwszych 2-3 ch biegów tak, aby były odpowiednio krótkie lub długie, aby koła na wyjściu z ciasnych zakrętów nie boksowały.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Tworcy gier robia wszystko, by nowe gry byly bardziej "przyjazne" w obsludze dla wiekszej liczby graczy. To w duzej mierze przenosi sie na wieksze zyski, bo produkt przestaje byc niszowy i kazdy moze wykrecic 6min na Nurbie.

Przez to dla bardziej zaawansowanych i oczytanych wyglada jak gra dla debili, ktorzy nie potrafia przejsc jednego zakretu bez mutlum ulatwien i uproszczen.

Bez sensu, ze zrezygnowali ze zmian ustawien poszczegolnych przelozen.

Komentarz

a to nie odblokowują się po jakimś levelu ?? niby opcje są tylko niedostępne

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
          Tworcy gier robia wszystko, by nowe gry byly bardziej "przyjazne" w obsludze dla wiekszej liczby graczy. To w duzej mierze przenosi sie na wieksze zyski, bo produkt przestaje byc niszowy i kazdy moze wykrecic 6min na Nurbie.

Przez to dla bardziej zaawansowanych i oczytanych wyglada jak gra dla debili, ktorzy nie potrafia przejsc jednego zakretu bez mutlum ulatwien i uproszczen.

Bez sensu, ze zrezygnowali ze zmian ustawien poszczegolnych przelozen.

o Boże.....
          Osobiście nie mam nic do ustawień ułatwiających prowadzenie bryki (nota bene psują przyjemność z jazdy) nom ale niech dziewczynki też sobie pograją, ale do jasnej cholery DLACZEGO PD zapomniało o graczach, którzy kochają zapach spalin, kolor smaru, śliskość oleju....Toż to GT1 oferowało bardziej rozbudowane opcje dłubania (nie mylić z upięksaniem - śmieszne spojlerki i błyszczące alu) w bebechah bryki...
          Nie pozostaje nam chyba nic innego jak pisać petycję i zażalenia do Kazika

Komentarz

Kaz prawdopodobnie jeszcze cie zaskoczy, tak jak mnie kiedy niekrótki czas po premierze, zapełnił gustownie, i całkiem schludnie puste miejsca w GTLife (zawody sezonowe itp.) - jakby tylko czekały na ikonki stosownych menusów. Pytam się tylko, dlaczego muszę ściągać 300MB, czy nie dało się tego wrzucić wcześniej, żeby było gotowe na premierę? Czyżby naglę obudził się ze snu zimowego (swoją drogą, dość długiego) i zaczął na serio zajmować się 5 częścią? Mam dziwne, nieodpartę wrażenie, ale spodziewam się w najbliższym czasie wzmożonej aktywności updatów do GT5

Komentarz

Zamieszczone przez SNJ
              Mam dziwne, nieodpartę wrażenie, ale spodziewam się w najbliższym czasie wzmożonej aktywności updatów do GT5
              Oby Twoje słowa stały się prawdą....

Komentarz

Pracuję...
              X