Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[PORADNIK] Połączenie z siecią

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [PORADNIK] Połączenie z siecią

Grasz w GT5, nagle musisz czekać 5 minut aby pojawił się kursor/gra się uruchomiła. Masz podłączony internet, który łączy się z PSN, ale nie z serverem GT5?

Idź do ustawień sieci, kliknij w nowe połączenie, następnie weź niestandardowe, klikaj strzałkę w prawo cały czas aż do ustawień DNS'u, następnie wpisz tam:
    Podstawowy: 129.250.35.250
    Dodatkowy: 129.250.35.251
    Jeżeli jeszcze nie działa, spróbuj tak:
    Podstawowy: 4.2.2.1
    Dodatkowy: 4.2.2.2

Re: [PORADNIK] Połączenie z siecią

To chyba u Ciebie tak w routerze jest.

Ja polecam przekierowanie tych portów (w obie strony) 5223,3478,3479,3658 na ip wewnętrzne konsoli. Jeśli sieć leci po dhcp to na mac adres ps'a lub nadać stałe IP
    Jeśli to nie pomaga to zadzwonić do swojego ISP i spytać czy przypadkiem nie mają filtrowania tych portów.

Komentarz

Mógłbyś coś więcej napisać na ten temat?? Jak zmienić te porty?

Mam podobny problem z łączeniem się do pokojów Gran Turismo 5.

Internet mam radiowy 2Mb, router w domu rozdziela łącze. Laptopa podłączam przez wifi, konsole również przez wifi. Ustawienia łatwe, tylko wpisuje hasło i normalnie bez problemów łączy mi się z internetem. Pojawia się tylko problem z serwerami gt, ponieważ raz się podłącza a raz nie. Często wyświetla mi się komunikat:

"Dostęp został zastrzeżony z powodu braku kompatybilności z gospodarzem pokoju. [771]"

albo

"Dostęp został zastrzeżony z powodu braku kompatybilności z gospodarzem pokoju. [774]"

Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?

Komentarz

Bardziej jasno nie potrafię napisać. Polecam lekturę o portach i przekierowywaniu ich.
        http://portforward.com/help/portforwarding.htm

Najprosciej jak sie da,... to trzeba skonfigurować tak router aby na portach podanych przeze mnie konsola myslała że ma bezpośrednie połączenie z netem.
        czyli w regułach w menu routera (port forwarding) ustawiamy przekierowanie portów 5223,3478,3479,3658 na ip konsoli. Kurcze no łatwiej chyba się nie da. Ruch musi być przekierowany w obie strony.

Komentarz

Pracuję...
        X