Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[B-spec] Sposoby na start

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [B-spec] Sposoby na start

Witam, może i ten temat dałoby rade podciągnąć pod jakiś już istniejący, ale uważam ,że powinien istnieć taki osobny :wink:

Pyt: O co więc chodzi?
    Odp: Temat stworzony po to ,żeby ułatwić osobą dopiero zaczynającym w B-Spec'u zdobywanie lvli i wygrywanie wyścigów

Pyt: Po co ten temat?
    Odp: Sam rozpoczołem zabawe z tym trybem dopiero wczoraj. I ni jak niemogłem wywalczyć wyższej pozycji jak 6-7. Przewrtowałem większość polskich stron (oraz forum) w poszukiwaniu info jak sie odnaleść w tym trybie. I postanowiłem, że na naszym forum powinien powstać taki konkretny temat.

A teraz moje uwagi i wnioski odnośnie tego trbu :
    - Na początek przy tworzeniu kierwocy warto zwrócić uwage na to ,aby był bardziej opanowany i żeby uzyskane losowo statystyki były dość równe.
    - Auto na pierwsze wyścigi? Dawałem mu 230KM Lupo, 260KM Civic'a i nic... gość wypadał z trasy i praktycznie nie wyprzedzał, rozwiązanie : na pierwsze 5-6 wyścigów auto o mocy 140-160KM. Może i nie wygra każdego ale po tym zdobędzie już odpowiednie doświadczenie do prowadzenia aut powyżej 200KM
    - Najlepiej nabić mu początek na niedzielnych wyścigach, niech sobie przejedzie tak właśnie z 5 razy nawet kończąc na 5 poz. (z reguły osiąga 3-4). Potem dać mu auto ok. 220KM i puścić go na niedzielny wyścig na "Tsubuce", 1 miejsce gwarantowane.

a co dalej? O tym jeszcze napisze bo właśnie obserwuje jego jazde i póki co zmieniłem owego 160KM Civic'a na 230KM Lupo i gość jest na 1. miejscu ciągle i nie wypada z trasy wkońcu i nauczył się wyprzedzać

Czekam na wasze spostrzeżenia i rady z wyższych lvli i wyścigów bardziej wymagających lub też info o początkowych ścigankach.

Pzdr, AroVW

Re: [B-spec] Sposoby na start

Witam !
    Mam 6 kierowców na lvl od 25 do 32lvl
    Żeby zdobyć pierwsze miejsca wystarczy dawać kierowcy najmocniejsze samochody najlepiej 4x4 i wygrana gwarantowana
    Nic prostszego
    Mój kierowca na 32lvl teraz wygrywa wszystko
    Właśnie teraz jedzie 1000km Suzuka

Komentarz

Podobny temat już jest tutaj ---> viewtopic.php?f=16&t=6074&p=89381#p89381
      aczkolwiek ten mógłby mieć tytuł "[B-spec] Sposoby na rozpoczęcie i prowadzenie kariery"
      Zamieszczone przez mlodyTDI
      Witam !
      Mam 6 kierowców na lvl od 25 do 32lvl
      Żeby zdobyć pierwsze miejsca wystarczy dawać kierowcy najmocniejsze samochody najlepiej 4x4 i wygrana gwarantowana
      Nic prostszego
      Mój kierowca na 32lvl teraz wygrywa wszystko
      Właśnie teraz jedzie 1000km Suzuka
      W moim przypadku to się nie sprawdzało, bardziej mi szło sposobem opisywanym przez AroVW

Komentarz

Jak pisali koledzy mocne fury najlepiej czteropędne. JEśli już musi być ośka to pojeździć jeszcze samemu i ustawić dobrze auto na grip, nic chyba więcej tu nie wymyślimy. Ja generalnie wykładam laske na ten tryb

Komentarz

to ja sie tez podziele doswiadczeniem na poczatku jezdzil stuningowanymi przednio-napedowcami do lvl 3 a po 3 jezdzi viperem ACR na full stuningowanym i wypadl moze 2 czy 3 razy... mi sie wydaje ze na to nie ma reguly zalezy od kierowcy i jakie ma ze tak nazwe exp w paseczkach

Komentarz

Aro-Tsukubie nie tsubuce
            Jeśli ten B-spec jest podobny do umieszczonego w Gt4 to nie powinieneś mieć większego problemu z opanowaniem. Tutaj też wydajemy kierowcy polecenia,jak się na początku przypilnuje to dalej sam musi sobie radzić.

Komentarz

A jak właściwie działa to B-spec.? Wciskam wyprzedź ok coś tam koleś próbuje mieszać. Ale własciwie jak długo trwają te polecenia np. szybciej czy wolniej albo trzymaj prędkość? Bo jak dla mnie to prawie nie ma różnicy ogólnie to jakies takie bezpłciowe, bezsensu i w sumie po nic ..... Zadnych ostrych ingerencji nie ma jakies durne 3 opcje i tyle .... Tak naprawdę mamy zero wpływu na wyscig albo nasz durny kierowca ma super furę albo dostaje baty ....

Komentarz

Polecenia trwają chyba 30sek? dość szybko czas leci. Ale nie spodziewaj się ,że wciśniesz wyprzedź a on pomknie jak strzała :wink: Musisz wyczekać moment , najlepiej przed zakrętem lub tuż po wyjściu dać mu wyprzedź, ew. na prostej niech przyśpieszy to też sam wyprzedza. Utrzymuj prędkość to raczej tylko jak jest na pierwszej pozycji. Zwolnij - jeszcze nie stosowałem

Komentarz

Często kierowca jest ostro nagrzany w szczególności na dalszych pozycjach. Zwolnienie momentalnie upuszcza mu adrenaliny i przestaje popełniać błędy co i tak wychodzi na in plus, bo grzanie i wypadanie z trasy jest chyba gorsze

Komentarz

Pracuję...
                  X