Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problem z ustawieniami TCS oraz ASM podczas wyścigu ( kier

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Problem z ustawieniami TCS oraz ASM podczas wyścigu ( kier

Witam…

Mam mały problem z kierownica Logitech GT a właściwie z modyfikacja ustawień

Od trzech-czterech dni podczas wyścigu w A Space, licencjach oraz treningu nie mogę zmienić podczas jazdy ustawień TCS oraz wł. czy też wył. ASM. Mogę jedynie dokonać zmiana w rozkładzie siły hamowania, ustawień siły ABS, czy też rozkładu napędu w przypadku samochodu 4x4. Do tej pory wszystkie te modyfikacje były możliwe podczas jazdy, a od paru dni są zablokowane. Dziwne jest to, że jedynie na próbie czasowej mogę dokonywać wszystkich tych modyfikacji.

Mój znajomy, który ma dokładnie taką samą kierownicę może podczas dowolnego wyścigu zmienić wszystkie opcje z powyższych. Sprawdzałem już chyba wszystko, łącznie z przywróceniem ustawień domyślnych na kierownicy i dalej jest tak samo.

Mam pytanie czy inni użytkownicy maja dokładnie taki sam problem? Jeśli tak to czy można jakoś ustawić grę aby wszystkie te modyfikacje były nadal dostępne. Czy też zostały one specjalnie zablokowane przy ostatniej aktualizacji….

Będę wdzięczny za poradę i ewentualną pomoc 

Dodam tylko, że jedne ze znajomych, który ma kierownicą PRO GT ma dokładnie taki sam problem.

Re: Problem z ustawieniami TCS oraz ASM podczas wyścigu ( kier

W niektórych licencjach te opcje są zablokowane i nie można ich zmieniać.

Komentarz

Wiem, że w niektórych licencjach te opcje są z automatu zablokowane ale podczas wyścigów w A Spaca lub w zawodach sezonowych do tej pory podczas jazdy zmiana tych opcji była możliwa, teraz już nie.

Jeśli ktoś ma podobny problem i wie jak go rozwiązać to będzie miło jak się podzieli ze mną tą informacją.

Komentarz

Mnie też to dziwiło, że te opcje były zablokowane w menu, a używając kierownicy można je zmieniać. Z tego co piszesz wynika, że zablokowali exploita. W sumie nawet lepiej, bo niektóre próby na szutrze przeszedłem np. o 2 sekundy lepiej niż złoto, bo włączyłem kontrolę trakcji, kontrolę stabilności i przejechałem szybciej, niż jadąć prawidłowo "w poślizgu".

Komentarz

Właśni nie jestem pewien czy cokolwiek zostało zablokowane przez twórców gry czy też u mnie w ustawieniach się coś pozmieniało. Kumpel ma tą samą kierownicę i może dokonywać podczas jazdy wszystkich zmian, drugi z kolej ma GT Pro i też te opcje są zablokowane. Podczas prób czasowych można zmieniać wszystka, w Życiu GT już nie.

Jeżeli wszyscy tak mają to ok. ale mam wrażanie, że tak nie jest.

p.s. zgadzam się w 100% że jazda na szutrze bez TCS i ASM jest dużo szybsza.

Komentarz

Witam mam taki sam problem. Udało się to komuś ustawić???jak tak to jak to zrobić???dzięki za pomoc

Komentarz

Z tego co udało mi się ustalić to ta opcja jest zablokowana przez twórców GT (kilku moich najmowych ma ten sam problem).

Tylko pytanie po h….. namawiają na zakup kierownicy dedykowane do GT skoro później ograniczają jej możliwości .

Komentarz

Pracuję...
              X