Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Sterownosc aut

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Sterownosc aut

Ciekawe, że niektórzy na pytanie o ustawienia samochodów odpowiadaja "...goń się..."
    To tylko my Polacy tak mamy
    Zresztą wystarczy wejść sobie na poważne forum gt5 i tam jest cały dział odnośnie ustawień i o dziwo nikt nikogo nie gnoi za takie pytania.
    Reasumując: chcesz zasięgnąć rady jak ustawić samochód (przynajmniej na początek) tutaj się tego raczej nie dowiesz
    Mam tylko nadzieję, że szybko się to zmieni i zaczniemy sobie pomagać i doradzać.
    Tyle ode mnie.

Komentarz

Mnie jak narazie sie prowadzi najlepiej 2 samochody... Mowa Tu o Golfie 4 i Lancer 6.. W Golfie Mam Wyscigowa Modyfikacje i Na Full Tunning plus moje wlasne ustawienia smiga jak szalony i przyczepnosc ma wysmienita w lancerze to samo tylko ze tuning mam tylko na 1-wszym poziomie Oba Autka Sie Prowadzi Jak Marzenie... Co Jeszcze Moge Powiedziec Golfem Pokonalem Goscia w 458 Italia na Nurburgu

Komentarz

Wszyscy gromko narzekają na Lotusa Elise 111R w Specialach TG??? Auto ma najgorsze opony więc nie ma się co dziwić że trudne... Ale! Wejdzcie se w specialach na Grand Tour. Jest tam wyścig w formie nocnego oesu rajdowego. Do dyspozycji Lambo Murcielago LP640. Opony "Racing"-wyścigówy! A tu niespodzianka! Wóz prowadzi się jak nie powiem co. Dosłowna masakra. W dodatku warunki nie sprzyjają -oes jest kręty, zakręty ślepe, oponenci okupuja najlepszą linie przejazdu, a pierwszy koleś umyka jak zając przed obławą- jednym słowem złoto będzie bardzo bardzo trudne do zdobycia w tym wyścigu.

Wszystkim wogóle odradzam Murcielago LP640, jest fatalne. nie wiem jak wersja SV, jeszcze nie mam.
        Natomiast lambo gallardo już jest dobre, więc to chyba tylko Murcielago.
        All Gold Boy

Komentarz

Popieram - ten nocny oes Murcielago to czeski film. Nic nie widać, nie wiadomo o co chodzi, ciężko wyczuć zakręty. Zielone piekło to przy nim niebo ;-)

Komentarz

Nocny oes ogarnąłem za 3cim razem. Za to ostatniego levela NASCAR rozgryzłem tylko na brąz :/

Komentarz

Zamieszczone przez dudek81
              Nocny oes ogarnąłem za 3cim razem. Za to ostatniego levela NASCAR rozgryzłem tylko na brąz :/
              Wyłącz ABS, będzie złoto.
              A-spec- 32
              B-spec- 33
              http://www.mygranturismo.net/user_sheet.php?id=4305

Komentarz

Potwierdzam - po wyłączeniu wszystkich możliwych wspomagaczy przeszedłem nascara na złoto, a przedtem nie mogłem. Gdyby można było wyłączyć kontrolę stabilności, to byłoby jeszcze łatwiej.

Ps. odnośnie sterowności aut to Mazdy MX-5 są dobrze oddane. Oczywiście w rzeczywistości są większe wrażenia z jady 120-150 kmh na zakrętach ;-)

Komentarz

Ja przeżyłem szok. Do czasu jak nie miałem kierownicy to sobie grałem Mine`sem R34 i twierdziłem, że prowadzi się przeciętnie, jednak wczoraj odpaliłem go na nurburingu i kierownicy. Przyznam, że szczena mi opadła. Obniżyłem tylko nieco zawias i usztywniłem. Auto jest rewelacyjne i póki co to mój ulubieniec na tej trasie. Driftuję też dużo i robię to Blitzem r34. Auto jest bardzo fajne, ale chyba muszę go nieco zmodyfikować, bo jest trochę za wolne na zakrętach.

Ogólnie każde auto na kierownicy to inna bajka. Dla każdego mającego kierownicę polecam przejazd redbullem. To jest chyba najlepsze co można przeżyć w GT5. Po porostu ogień z dupy!

Komentarz

Niedawno wskoczylem na 23 level i po raz pierwszy naprawilem sztywnosc karoserii. Przez cała grę nawet o tym nie pamietalem aż zdałem sobie sprawę ze mazda furai staje się nadsterowna wychodząc z zakrętów nawet na 4 biegu. Plus ogulnie kiepskie prowadzenie. No tak ale kiedy przechodzilem nią like the wind oba wyścigi zaliczylem masę konkretnych dzwonów na tym daytonie(wcześniej nie jechałem tym torem). Wydałem pól banki i auto prowadzi się jak marzenie. Nasze Autka psują się stopniowo i tego nie widać wiec zamiast narzekać na sterownosc przypomnijcie sobie czy wcześniej nie było jakichś dzwonów. Generalnie ciekawy temat po każdym kupnie gra się automatycznie zapisuje a sprzedać auto za 1/4 potem szkoda. Wachalem się miedzy c65 a m5 dzięki temu tematowi wskocze w bmw

Komentarz

Cóż jeżeli o sterowność pojazdów to mogę się wypowiedzieć, ponieważ większość osób(nie mówię że wszyscy więc proszę tego nie brać do siebie) uważa że tjuning to tylko moc. A cóż zdziwię niektórych młodocianych kierowców że nie. Po pierwsze jeżeli macie za lekki i za mocny samochód to nie będzie wam się dobrze skręcało bo lekko dodacie gazu to on już będzie Wam latał na prawo i lewo. Po drugie zawieszenie, jest to u mnie zawsze pierwsza z robionych rzeczy w lepszym samochodzie który ma mi starczyć na dłużej a jazda nim ma być przyjemnością chyba że ktoś lubi męczyć klawisze na padzie lub kręcić kierownicą jak w starym jelczu. Jeżeli za bardzo rzuca na zakrętach wystarczy lekko utwardzić zawieszenie ale jednocześnie nie może być za niskie bo sprężyny też muszą mieć jakieś miejsce by pracować. Jeżeli natomiast ktoś lubi po latać bokiem po zakrętach polecałbym utwardzić tył i przednie koła ustawić na zbieżność(+). Trzecią i chyba najbardziej oczywistą rzeczą o której wcześniej zapomniałem to niema się co dziwić że samochód źle skręca ale nawet maluch przy 220km/h by dobrze nie skręcał , mniejsza o to że by się nie rozpędził do takiej prędkości. Ktoś wcześniej napisał że Enzo przy dużej prędkości przy jakiej kolwiek nie równości traci przyczepność, kolego wystarczy zrobić miększe zawieszenie i będzie lepiej. Opony to też ważna rzecz w samochodach, polecam kiedys komus kupic za 3000 Cr kupić deszczówki i przejechać się na suchym asfalcie a potem kupić Sportowe albo Wyścigowe średnie to zobaczy o co chodzi. Jeżeli jednak komuś nic nie pomoże to jest dla takich łamag (jeżeli nie daj boże kogoś uraziłem to przepraszam) jak wychodzenie z poślizgu oraz(nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa) coś takiego jak pomoc kierowcy czy wspomaganie kierowcy czy kierownicy XD i to może pomoże chodź niewiem bo nigdy nie używałem.

Komentarz

A ja zakupiłem sobię Toyotę Carinę 4WS, i bardzo ładnie wchodzi w zakręty mimo tuningu na full. (Polecam auta 4WS)

Komentarz

Moim zdaniem niema przyjemności jeżdżąc samochodem z napędem na 4 koła. Ten napęd jest dobry dla samochodów stworzonych by jeździć po bezdrożach lub do wyścigów równoległych bądź po śniegu. Inaczej się jeździ samochodem z napędem 4x4 a RWD, dodasz gazu w zakręcie np Lancerem to jakoś wyjedziesz z zakrętu, a wciśnij gaz np M3 to zobaczymy jak sobie poradzisz, więc kolego weź swoją Toyote bo to nie sztuka jeździć autkiem 4x4 chodź nie powiem też czasem lubię wsiąść np do Imprezy.

Komentarz

Zamieszczone przez Alekke
                            Moim zdaniem niema przyjemności jeżdżąc samochodem z napędem na 4 koła. Ten napęd jest dobry dla samochodów stworzonych by jeździć po bezdrożach lub do wyścigów równoległych bądź po śniegu. Inaczej się jeździ samochodem z napędem 4x4 a RWD, dodasz gazu w zakręcie np Lancerem to jakoś wyjedziesz z zakrętu, a wciśnij gaz np M3 to zobaczymy jak sobie poradzisz, więc kolego weź swoją Toyote bo to nie sztuka jeździć autkiem 4x4 chodź nie powiem też czasem lubię wsiąść np do Imprezy.
                            Masz całkowitą rację w życiu realnym jest jeszcze większa różnica, o BMW z napędem na cztery koła już nie wspomnę, bo żaden japończyk nie pojedzie tak idealnie jak obecne bemki.
                            A-Spec- 40 lvl
                            B-Spec- 40 lvl

Komentarz

4WS, nie 4x4... 4 wheels stering

Komentarz

Zamieszczone przez Alekke
                                Moim zdaniem niema przyjemności jeżdżąc samochodem z napędem na 4 koła.
                                Napęd na 4x4 to ciekawa sprawa, ponieważ w większości przypadków auta te sprawdzają się, jeśli chodzi o sterowność. W aucie z tym napędem można zwiększyć moc i bić sobie rekordy prędkości, nie martwiąc się o zakręty. Oczywiście, mi większą frajdę sprawia jeżdżenie Fordem GT z napędem na tył.

Co do głównego tematu posta, mi zdecydowanie najgorzej jeździło się Lamborghini Murcielago (napęd 4x4, coś się nie zgadza...). Przyczepność to auto ma zerową, przy hamowaniu, nawet z 200 km/h do 50 km/h na prostej, auto zaczynało latać na wszystkie strony, zaś przejechanie zakrętu bez niekontrolowanego poślizgu graniczy tu z cudem. Najlepszą przyczepność ma wg. mnie Audi R8 quattro, przy prędkości 300 km/h można przejechać niezbyt ostry zakręt, nie tracąc przy tym na prędkości. Ford GT także bardzo polecam, przyczepność, jak na tą moc, jest świetna, aczkolwiek trzeba go odciążyć, inaczej lata przy wychodzeniu z zakrętu z gazem. Polecam także Astona Martina, prędkość nie jest ogromna, acz sterowanie nie pozostawia nic do życzenia.
                                Zdjęcia z GT5:
                                https://picasaweb.google.com/1103408...eGranTurismo5#
                                Zapraszam do oglÄ…dania

Komentarz

PracujÄ™...
                                X