Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

net z laptopa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• net z laptopa

Siema
    jestem tu nowy i mam problem. Słyszałem że można podłączyć neta z laptopa do ps3. Brat wziął laptopa z iplusa i probowałem podłączyć neta za pomocą kabla ethernet, ponieważ kumpel mi tak doradził, ale jak podłączam kabel do laptopa i ps3 i na konsoli wyświetla mi się napis, że kabel jest nie podłączony. Bardzo poszę o pomoc bo nie wiem co robić a tak bym chciał ściągnąć dodatki do kochanego gran turismo 5

Re: net z laptopa

Kabel jest crossowany? Łącze udostępnione? Karta sieciowa Ethernet w komputerze zainstalowana?

Komentarz

Nie wiem co to jest crossowany ponieważ jestem zielony w tych sprawach

Komentarz

Nie chce mi się produkować...
        http://www.ps3site.pl/forum/topic/22057 ... omorkowej/

Nie ma za co

Komentarz

Zamieszczone przez seba111
          Nie wiem co to jest crossowany ponieważ jestem zielony w tych sprawach
          Kable ethernet (rj45) są dwa rodzaje tzn są dwa rodzaje ułożenia kabli we wtyczkach. Tradycyjny pc < > router (switch hub) albo crosowany pc < > pc (tudzież inny sprzet). Najpierw sprawdz jakim kablem łączysz od razu podpowiem że te co dają do kablówek czy razem z jakimiś modemami nie są crosowane. Jak wtyczka jest przezroczysta to można rozpoznać jak ktoś obeznany jest albo sobie w necie znaleźć. Potem już tylko konfiguracja sieciowa zostaje.

Komentarz

to znaczy że można kupić ten kabel crossowany w komputerowym sklepie

Komentarz

A gdyby zrobić w laptopie konfigurację sieci bezprzewodowej i żeby ps3 się łączył bez kabla? da się tak bo też laik jestem Wystarczy odpowiedź tak lub nie
              A-spec- 39
              B-spec- 36
              D.Brown - 35 Bardzo opanowany
              H.Schumacher - 32 Średnio opanowany
              T.Dickerson - 31 Średnio porywczy
              I.Bass - 31 Bardzo porywczy
              O.Nowak - 33 50 / 50
              B.Barrios - 31 Średnio opanowany

Komentarz

Jeśli sieciówka wifi działa w trybie ad-hoc to da się.

Komentarz

A co z moim pytaniem czy można kupić Ten kabel crossowany w sklepie

Komentarz

Zamieszczone przez seba111
                    A co z moim pytaniem czy można kupić Ten kabel crossowany w sklepie
                    Można tylko niech to będzie sklep branżowy, w MM też chyba są, bo w biedronce nie ma :mrgreen:

Komentarz

Kupiłem krosowy a i ten sam napis wyskoczył na konsoli. Byłem tam gdzie kabel kupiłem i powiedzieli że muszę najpierw sieć udostępnić na laptopie

Komentarz

Pracuję...
                      X