Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zawody Sezonowe- próba czasowa (setup)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zawody Sezonowe- próba czasowa (setup)

Ponieważ jestem nowy na forum zacznę od tego, że się przywitam……

A teraz do sedna. Od wczoraj pojawiła się nowa opcja Zawodów Sezonowych. W opcji próby czasowej można skonfrontować swoje umiejętności z innymi graczami na całym świecie. Ponieważ są duże ograniczenia co do masy, mocy oraz napędu pojazdu jedną z decydujących rzeczy będzie właściwe ustawienie pojazdu ( aerodynamiki, zawieszenia….) w celu uzyskania jak najlepszego czasu (oczywiście umiejętności nie pozostają bez znaczenia

Dlatego jeśli ktoś z Was dysponuje ustawieniami samochodów pod te tory i zechce się nimi podzielić to na pewno wielu użytkowników będzie wdzięcznych.

W tej chwili dostępne są dwa tory Cape Ring oraz Rome Cirucit.

Najlepsze czasy uzyskuje się następującymi autkami:

Cape Ring - Kusabi Koncept 03
    Rome Cirucit – Mazda RX-8 Type S’07.

Pozdrawiam,
    Lolosolo

Re: Zawody Sezonowe- próba czasowa (setup)

Witam
    Czy jakiemuś z pro-graczy udało się zaliczyć na złotko najnowsze zawody sezonowe? Oczywiście bez dodatkowych "usprawniaczy gry" chodzi mi o TCS, wychodzenie z poślizgu czy wspomaganie kierowania, wyjątek może stanowić jedynie ABS. Pisząc na wstępie "pro-graczy" chodzi o ludzi używających kierownicy o zakresie 900stopni (Logitech lub Fanatec) z ustawieniem symulacja.
    gtplanet | InsideSimRacing | NENGUN

Komentarz

A po co 900 stopni ?? kurde kto na torze robi takie obroty kółkiem :mrgreen:
      Zależy o czym piszesz czy o singlu czy online bo aspec jest banalny na złoto

Komentarz

No jak to??? Kierownica o pełnym zakresie obrotu to podstawa w Gran Turismo. Osobiście nie uznaje jazdy na padzie w końcu "the real driving simulator" do czegoś zobowiązuje Myślę ze każdy fan serii GT powinien spróbować sił na kierce obsługującej pełen zakres obrotu. Na torze kręcimy max do 160 stopni chyba ze driftujemy w tedy wykorzystujemy pełny zakres.
        Hmm to albo jeździmy na innych ustawieniach albo ja jestem taki cienki. Chodzi mi głownie o Tsukube, oponki SH, max 400 koni i 800kg wagi, autko to RX-7 z dowolnego rocznika. Czasy moich okrążeń nie przekraczają 1 min i 2 sekund ale nie udaje się dogonić skyline-a. Jeżdżę na DFGT, 10FF, symulacja, mazda ma caly pakiet 500 niutków i 498 kucyków waga 1051kg.

Komentarz

To chyba słbiutkie czasy :mrgreen: ja mam 1.03~hondą s2k 293konie. Z podglądu na kokpit widać że nie ma 900stopni obrotu w gt5 przynajmniej na g25 ale nie płacze z tego powodu bo nawet w rzeczywistości jadać samochodem już powyżej 40 km/h wykorzystuje się maks 180 stopni.

Komentarz

Yyy już GT4 obsługiwało pełen zakres wystarczy wybrać caterham-a lub formułę i zmienić na kamerę z "maski", widać że jest dostepny pełen zakres obrotu.

Komentarz

Whatever to się totalnie nie przydaje

Komentarz

Dobra, a co z ta honda? Chciałbym porównać ile mi brakuje do twojego czasu. Mógłbyś podać dokładniejsze dane s2000???

Komentarz

s2k 293 konie,... odelżona oponki wyścigowe,... zawias, skrzynia, napęd,... wszystko racing.

Komentarz

Hmm coś mi to nie pasi pierwsze okrążenie s2000 292 koniki i 58.138 sek na Tsukuba Circuit.

Komentarz

Pracuję...
                    X