Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Osiągi aut - Gra a Rzeczywistość

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Osiągi aut - Gra a Rzeczywistość

O ile mi wiadomo Fiat Nuova 500 ma napęd na przód

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
      Nawet tak nie żartuj bo ktoś pomyśli że naprawdę ma.

Komentarz

Zamieszczone przez D1JGKER
        Zamieszczone przez Sqad
        Nawet tak nie żartuj bo ktoś pomyśli że naprawdę ma.

Komentarz

Ktos sobie tutaj jaja robi albo wy jestescie z innej planety.
          Napisane wyraznie "nowy fiat 500 1.2" naped ma na przod i kto wiedzy na temat aut nie ma od razu widac. Kryjgel dobrze to skomentowal.
          Kto tutaj i po co wrzucil teraz info o m3 csl ( wersja odciazona i lekko wzmocniona w st. do zwyklej m3'ki ) !?

I znow lapiecie mnie o zle porownania napedu tyl a 4wd itd, wiadomo ze tyl, przod czy na 4 lapy to inna bajka w jezdzie na starcie itd, ja napisalem o przyspieszaniu owych aut jak postawimy je obok siebie. I tutaj wykluczam rodzaj napedu bo auta sprawdzam z rollingu nie ze startu zatrzymanego.

Komentarz

Zamieszczone przez TheTHX
            Napisane wyraznie "nowy fiat 500 1.2" naped ma na przod i kto wiedzy na temat aut nie ma od razu widac.
            To raczej oczywiste, że ma napęd na przód a to, że ktoś o tym nie wie to świadczy tylko o braku wiedzy.
            A-Spec- 40 lvl
            B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Squad, lepiej brzmi jak jest dopisane 1.2 i rozwiewa wszelkie wątpliwości.
              A co do wypowiedzi The THX zwracam honor co do porównania Fiatów teraz zauważyłem dopisek 1.2. Reszty się trzymam.

Komentarz

wtrącę sie troszkę, a znam sie dosyć dobrze na autkach otóż s2000 na tym torze nie ma szans z M3 jak i na każdym innym torze, ba na tym torze nie ma szans nawet z subaru WRX, tak tak wrx, bo STI to go poprostu zje na zakrętach jak i na prostej, odpowiedz jest prosta Honda ma bardzo niski moment obrotowy M3 ma sporą pojemność dzięki czemu ciągnie od samego dołu, subrayny mają turbinkę i też ładnie ciągnie, a honda ma wyżyłowany silnik wysokoobrotowy, wchodząc w ostry zakręt ma sporo słabsze wyjście z niego bo zanim nabierz obrotów i vtec sie załączy minie troche czasu. Ponadto prywatnie uważam, że obecnie silniki hondy są sporo zacofane popatrzcie na TFSI VW czy Multiair Fiata same zalety w stosunku do vteca.

Komentarz

Trochę w tym racji. Honda zaczęła ekspansję V-Tec'iem w latach 80tych a obecnie spoczęła na laurach, praktycznie żadnych nowości (nie licząc hybryd i doskonałego diesla). Ogólnie Europa jest dwa kroki przed Japonią jeśli chodzi o nowinki w świecie benzynowych silników. O, przepraszam, jednostka montowana w GT-R, tutaj można powiedzieć że jest to powiew świeżości ze wschodu, ale jedna jaskółka nie czyni wiosny.

Komentarz

Nawet nie spoczęła na laurach tylko teraz głównie zajęli się hybrydami.

Komentarz

Witam!

Tak czytam ten wątek i stwierdziłem: "Nie no, muszę się zarejestrować!"

Po pierwsze primo chciałbym pokazać Wam pewien filmik. (Zdaję sobie sprawę, że Clarkson na padzie może nie wymiatać, ale pojęcie ma. No i rozmawiamy tu o GT5, nie GT4... chodzi o ogólne porównanie) http://www.youtube.com/watch?v=1czuBGNh7Yc

A druga sprawa, Lexus (tak, tak, to nie Honda) modelem LFA, pokazuje, że Japończycy potrafią jeszcze robić ciekawe silniki

Bez gwiazdy nie ma jazdy

Komentarz

Zamieszczone przez matias21
                        Honda ma bardzo niski moment (...) ma sporo słabsze wyjście z niego bo zanim nabierz obrotów i vtec sie załączy minie troche czasu
                        Yhy, zwłaszcza jak sti wpadnie w turbodziure.
                        ALE:
                        Czy vtec jest konieczy żeby honda przyśpieszała?
                        NIE.
                        Wystarczy wiedziec jak działa system zmiennych faz i po co w ogóle został wprowadzony.
                        Proponuje porównać wykresy momentów silnika turbodoładowanego i silnika vtec. W ściganiu się większe znaczenie ma nie wartość momentu obrotowego a jego rozkład liniowy w zakresie obrotów. Im bardziej kręty tor - tym większa przewaga wolnossących silników.

Zamieszczone przez Marru
                        Nawet nie spoczęła na laurach tylko teraz głównie zajęli się hybrydami
                        Dokładnie.
                        Przykład: CR-Z, którego najmocniejszą jednostką jest 124-konna hybryda.
                        Ma się to nijak do 800kg CRX ze 150-konną b-serią, którego to cr-z miał bys reaktywacją

Nie bronie Hondy, ale obrali całkiem inną droge (przynajmniej nie wciskają kitu o super oszczędnych silnikach turbo. Turbo i oszczędność?!).

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                          Nahahahahaha!
                          Jak przeczytałem to myślałem, że padnę i proszę się nie tłumaczyć, że coś tam coś tam, odpowiadałeś na posta:

Zamieszczone przez D1JGKER
                          Najlepsze jest porównanie Seicento które ma na przód i jest mocniejsze [(czyt. 39KM) przyp. oktanski] i 500tka która jest słabsza [(czyt. 13,5KM) przyp. oktanski] i ma na tył i ty tu porównujesz, że Seicento zamieli a 500tka nie (...)
                          Więc oczywistym było, że D1JGKER pisze o Fiacie Seicento (899 cm³) oraz Fiacie Nuova 500 (479 cm³) <--- tak to jest Fiat z napędem na tył! Tak samo jak Fiat 126p (edit. tak to jest jak się pisze na laptopie ) i też ma silnik z tyłu
                          A Nouvo Fiat 500 jak ktoś zwykł pisać o nim (och majestatyczny powrót tego przedrostka, jak w Fiat Nuova Panda!) z silnikiem 1.2 (o którym pewnie myśleliście i macie na myśli tenże model) ma 69KM, więc skąd wam przyszło do głowy, że o nim mowa skoro D1JGKER napisał wyraźnie, że jest słabszy.
                          Tak samo kyjgel, ze swoim gifem.
                          Niszczycie
                          Sqad a S2000 nie ma przypadkiem napędu na przód?
                          :mrgreen:
                          P.S. Rozpętałem wojnę?
                          I hold my head up just enough to see the sky...

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                            Im bardziej kręty tor - tym większa przewaga wolnossących silników.
                            szczególnie widać to na rajdach wolnossaki wymiatają, a tory tam są w lini prostej...

Komentarz

Ja się nie znam na francuzach kompletnie, o którą 500 chodzi ?? http://pl.wikipedia.org/wiki/Fiat_500 o tą to ma na tył ??

Zamieszczone przez PP89
                              Czy vtec jest konieczy żeby honda przyśpieszała?
                              NIE.
                              W przypadku s2k jest niezbędny do 5000tyś ten samochód jedzie gorzej od poloneza (no może przesadziłem) ale nadal zostaje jeszcz 4200 do wykorzystania i wystarczy trzymać na obrotach co nie zmienia faktu że w zakrętach ten samochód nie ma szans. NA prostej z WRXem co najwyżej można powalczyć.

Komentarz

FIAT to nie francuska technologia, Sqad... :wink:

Chcialbym, zeby na temat realizmu w GT wypowiedzial sie ktos, kto na codzien ma stycznosc z samochodami (czyt. jezdzi duzo i wieloma z roznych klas, a nie sprowadza mamie Yarisa z podjazdu)

Komentarz

Pracuję...
                                X