Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Lamborghini czy Mercedes?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Lamborghini czy Mercedes?

Wy chyba nie potraficie tego Lambo prowadzić... Ostatnio śmigałem Online na Nordshleife nocą. DO wyścigu stanęły właśnie takie 3 SLSy, ja w Lambo Murcielago, ktoś tam Maclarenem i chyba Mine'sy były. Start i po połowie lapa z przedostatniej na 1szą. SLSy na początku prowadziły i widać, że były szybsze na prostych i to dużo, ale na zakrętach robiłem co chciałem, bez problemu można opóźnić hamowanie i na wewnętrzną, delikatny uślizg, ale samochód pięknie przechodzi przez zakręt. A z tym Elise to fakt, bez funkcji wychodzenia z poślizgu tym się nie da jeździć. Ale test Top Gear bez tej kontroli mi się udało ukończyć na GOLD. :mrgreen:
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
      Wy chyba nie potraficie tego Lambo prowadzić... Ostatnio śmigałem Online na Nordshleife nocą. DO wyścigu stanęły właśnie takie 3 SLSy, ja w Lambo Murcielago, ktoś tam Maclarenem i chyba Mine'sy były. Start i po połowie lapa z przedostatniej na 1szą. SLSy na początku prowadziły i widać, że były szybsze na prostych i to dużo, ale na zakrętach robiłem co chciałem, bez problemu można opóźnić hamowanie i na wewnętrzną, delikatny uślizg, ale samochód pięknie przechodzi przez zakręt. A z tym Elise to fakt, bez funkcji wychodzenia z poślizgu tym się nie da jeździć. Ale test Top Gear bez tej kontroli mi się udało ukończyć na GOLD. :mrgreen:
      Druga sprawa to taka że dużo lamerów on-line siedzi. Ja moją Italią objechałem graczy w autach klasy JGTC...

Komentarz

Mojego mines`a ostatnio ścigał naćpany koleś w żółtym camaro ciągle mi w dupę wjeżdżał na zakrętach. Wkurzyłem się i wyłączyłem ten dziadowski online.

Komentarz

Sprawdziłem tego Elisa, spróbujcie pobawić się balansem hamulców. Zmieńcie przód na 8-9 a tył na 2-3, powinno być łatwiej przy hamowaniu do zakrętów. Tył tak nie ucieka.

Komentarz

Gdzie jest ta opcja, bo ja jej jeszcze nie wyczaiłem? Mówisz o wyścigu top gear??

Komentarz

Nie wyczaiłeś opcji "wychodzenie z poślizgu"??
              To jest ofc tam gdzie reszta ustawien, tj. kontrola trakcji, ABS itd.

Komentarz

Zamieszczone przez Babka Kiepska
                Gdzie jest ta opcja, bo ja jej jeszcze nie wyczaiłem? Mówisz o wyścigu top gear??
                W wyścigu Top Gear możesz to tylko zrobić na kierownicy DFGT. Ma ona takie czerwone pokrętło, które umożliwia zmianę kilku parametrów podczas jazdy. W tym na samym dole zmianę balansu hamulców podczas jazdy. A tak to mówiłem ogólnie. Najlepiej to zmieniać w samochodach z silnikiem z tyłu, głównie w MR-ach, które mają cięższy tył.

Komentarz

Aa sorry chodzi Ci o hamulce ;D
                  Ale je można ustawić też w grze nie tylko na kierownicy.
                  W ustawieniach samochodu w hamulcach możesz też ustawić siłę przednich i tylnich hamulców

Komentarz

Zamieszczone przez ClayMore
                    Aa sorry chodzi Ci o hamulce ;D
                    Ale je można ustawić też w grze nie tylko na kierownicy.
                    W ustawieniach samochodu w hamulcach możesz też ustawić siłę przednich i tylnich hamulców
                    Tak, ale nie pamiętam czy w teście Top Gear, można było. Tam chyba były do wyboru tylko opcje jazdy i pomoce podczas jazdy. Ustawień wozu się chyba nie dało zmieniać.

Komentarz

Dzięki kierownicy DFGT, to można włączyć TCS i ASM, ABS, oraz modyfikować siłę hamulców, rozkład mocy 4x4 w każdym wyścigu, nawet jeżeli przed wyścigiem w menu była ta opcja wyszarzona. Nawet w multiplayerze, gdy host zablokował te opcje w menu ...

Oczywiście możecie powiedzieć, że bez wspomagaczy można pojechać szybciej. Zgadzam się z tym - jeżeli ktoś jest przekozakiem jak Sasek. Przejść Top Gear Lotusem Elise na złoto? Bez ASM? Przecież ten samochód wpada w poślizg gdy puścimy gaz na pierwszym zakręcie, a hamować można chyba tylko na prostej... Po prostu szacunek. Przeszedłem GT2, GT4, 2 GT5 gram niemal codziennie wieczorami od premiery a szczerze przyznaję, że Elise jeszcze nie opanowałem. Być może twórcy gry trochę przesadzili - bo wózek prowadzi się podobnie jak Alpine A310 - tylko że ten ma silnik z tyłu i kiepski rozkład masy i znany jest z nerwowego prowadzenia, a Elise ma silnik zamontowany centralnie, a rozkład masy jest świetny.

Żeby nie było off topic: łatwiej mi opanować Mercedesa SLSa, niemal 600- konną bestię z napędem na tył. Jednak na Nürburgring za pierwszym razem zdobyłem srebra - bo nawet przy jeździe ponad 200 kmh jedzie się przewidywanie, a na zakrętach można szybko dodać gazu. Jak podrasowałem Elise do 250 KM to wychodząc z zakrętu muszę niemal wyprostować kierownicę, zanim dodam gazu.

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                        Dzięki kierownicy DFGT, to można włączyć TCS i ASM, ABS, oraz modyfikować siłę hamulców, rozkład mocy 4x4 w każdym wyścigu, nawet jeżeli przed wyścigiem w menu była ta opcja wyszarzona. Nawet w multiplayerze, gdy host zablokował te opcje w menu ...
                        Nie da się w multi tego zrobić. Możesz wejść w te opcje ale pokrętło nie działa.
                        Zamieszczone przez kmieciu4ever
                        Oczywiście możecie powiedzieć, że bez wspomagaczy można pojechać szybciej. Zgadzam się z tym - jeżeli ktoś jest przekozakiem jak Sasek. Przejść Top Gear Lotusem Elise na złoto? Bez ASM?
                        Na pewno nie jestem "przekozakiem" bo są ludzie szybsi i na multi mi to czasami udowadniają. Poszukaj po YT i zobaczysz, że są osoby które bez wspomagaczy też ukończyły ten event top gear. Wystarczy przy hamowaniu mieć wciśnięty delikatnie gaz. Wtedy samochodu nie obraca tak szybko i idzie skontrować ewentualne uślizgi. Najgorzej jest w zakręcie za oponami. Tym w prawo. Tam delikatnie tracę do przeciwnika, ale na innych częściach toru daję radę. Hamować staram się jadąc w linii prostej. Mam na karku 3 lata w Life for Speed i trochę mnie ta gra nauczyła.

Komentarz

Lambo czy Merc ? Moja odpowiedź Audi RS 6 Avant po max tuningu 942konie i 1500kg
                          A-spec- 39
                          B-spec- 36
                          D.Brown - 35 Bardzo opanowany
                          H.Schumacher - 32 Åšrednio opanowany
                          T.Dickerson - 31 Åšrednio porywczy
                          I.Bass - 31 Bardzo porywczy
                          O.Nowak - 33 50 / 50
                          B.Barrios - 31 Åšrednio opanowany

Komentarz

PracujÄ™...
                          X