Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT5 vs Forza

Auto i ich wnętrza wyglądają olśniewająco ale reszta w starym stylu zabawek Hot wheels :wink:

Komentarz

A czy w gt5 auta wyglądają tak dobrze jak w Photo Mode ?? Poczekamy zobaczymy ale może być solidny konkurent dla gt5

Komentarz

Nie ma co porównywać wartburga do ferrari... Wiadomo że forza może konkurować, ale z serią nfs - seria gt i tak jest ciekawsza, z charakterem. Nie chodzi tylko o piękną grafikę - liczy się grywalność oraz urok danej gry - seria gt zdążyła już sobie wyrobić renomę na rynku gier prze ładnych parę lat, a forza? No bez jaj...

Komentarz

Zamieszczone przez korycki90
          Nie ma co porównywać wartburga do ferrari... Wiadomo że forza może konkurować, ale z serią nfs - seria gt i tak jest ciekawsza, z charakterem. Nie chodzi tylko o piękną grafikę - liczy się grywalność oraz urok danej gry - seria gt zdążyła już sobie wyrobić renomę na rynku gier prze ładnych parę lat, a forza? No bez jaj...
          Grałeś w Forzę?

Komentarz

Nie grałeś - widziałeś i miałeś tą przyjemność posłuchać ludzi grających w forzę, i mających możliwość "popykania" chwilę w gt5 - i skoro wszyscy twierdzą że gt5 jest "zajebiste" po chwili grania ( grając większość czasu w to coś z Xbox'a) stwierdzam to, co ja sądzę. A skoro wolisz forzę od serii gt?... Twoja wola - o gustach się nie dyskutuje...
            A i jeżeli Ci coś nie pasuje w mojej indywidualnej opinii - zbanuj mnie, zablokuj - cokolwiek... Ja tylko wyrażam swoją opinię, i mam nadzieje że tego nie masz zamiaru kwestionować.
            Ps. - Nie mam do nikogo pretensji, oraz nie jestem na nikogo zły - lecz denerwują mnie odpowiedzi "głupimi" pytaniami czy grałem w to, czy tamto... To forum zrzesza fanów serii GT i nie szukaj tu fanboyów forzy...

Komentarz

Ps. - Nie mam do nikogo pretensji, oraz nie jestem na nikogo zły - lecz denerwują mnie odpowiedzi "głupimi" pytaniami czy grałem w to, czy tamto... To forum zrzesza fanów serii GT i nie szukaj tu fanboyów forzy...
              To Forum zrzesza fanów, uwaga, motoryzacji i dobrej zabawy w "samochodówkach" z Gran Turismo na czele. I nie mam zamiaru wysłuchiwać bezsensownych stwierdzeń:
              Nie ma co porównywać wartburga do ferrari...
              seria gt i tak jest ciekawsza, z charakterem
              liczy się grywalność oraz urok danej gry - seria gt zdążyła już sobie wyrobić renomę na rynku gier prze ładnych parę lat, a forza? No bez jaj...
              Bo to tak, jak bym udowadniał właścicielowi Porsche, że Ferrari jest lepsze, bo ma "klimat", "renomę", "dobrą opinię", "charakter", "jest niczym Parker przy długopisie za 2zł". Jak chcesz coś udowadniać, to podawaj argumenty, a jak chcesz wyrazić swoje uczucia - to rób to tak, żeby nie urazić uczuć innych.
              Zwłaszcza, że:
              Nie grałeś - widziałeś i miałeś tą przyjemność posłuchać ludzi grających w forzę
              To tak, jak byś oceniał i przyjmował za wyznacznik, że Lancer Evo jest lepszym samochodem, niż Impreza WRX STi, bo tak powiedział jakiś koleś. Nie przejedziesz się sam - nie będziesz wiedział. Zresztą, sam powiedziałeś, że ci koledzy pograli w GT5 "chwilę" - pierwsze wrażenie szybko mija, a potem zostaje "szara rzeczywistość". A ta niekoniecznie jest lepsza w GT5 niż w F3, z racji choćby ubogich opcji społecznościowych i modyfikacji pojazdów...

A i jeżeli Ci coś nie pasuje w mojej indywidualnej opinii - zbanuj mnie, zablokuj - cokolwiek... Ja tylko wyrażam swoją opinię, i mam nadzieje że tego nie masz zamiaru kwestionować.
              Zamieszczone przez Adam Mickiewicz
              „Nazywam się Milijon – bo za miliony kocham i cierpię katusze”
              Bajki Ci się chyba, kolego, pomyliły...

Komentarz

Hahaha, jak kolega porównuje forze do nfsa to ja dziękuje postoje, nie ma co dalej komentować. FM3 ma bardzo wiele zalet i pod wieloma względami ma przewage nad gt.

Komentarz

Zamieszczone przez Adam Mickiewicz
                  „Nazywam się Milijon – bo za miliony kocham i cierpię katusze”
                  Ok. Masz rację - troche pojechałem - sorki
                  Ale ten cytat powyżej nie należy do mnie
                  Pozdrawiam
                  Zaciekły fan serii GRAN TURISMO :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
                  Ps. I nie bajki - tak się składa że to Ty "kolego" jesteś młodszy

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                    Hahaha, jak kolega porównuje forze do nfsa to ja dziękuje postoje, nie ma co dalej komentować. FM3 ma bardzo wiele zalet i pod wieloma względami ma przewage nad gt.
                    Wiem, przepraszam - poniosło mnie - było to spowodowane innymi sprawami w "real life" Pozdrawiam wszystkich.
                    Ps. Można mój post usunąć, czy cokolwiek - nie jestem z niego "dumny" Sorki wszystkim

Komentarz

Spoko, po to jest Forum, żeby podyskutować
                      Peace! :mrgreen:

Komentarz

Dzięki za wyrozumiałość - więcej się to nie powtórzy - na jutro przyjdę z mamą he he pzdr! :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                          Wiem, przepraszam - poniosło mnie - było to spowodowane innymi sprawami w "real life" Pozdrawiam wszystkich.
                          Ps. Można mój post usunąć, czy cokolwiek - nie jestem z niego "dumny" Sorki wszystkim
                          Luz tak już jest dużo lepiej i przyjemniej, dobrze że niektórzy potrafią przyznać się do błędu.

Komentarz

Dzisiaj przyszedł do mnie kumpel z Xboxem z prośbą o wystawienie na Allegro, w zestawie FM3. Takiej okazji przepuścić nie mogłem.. Efekt jest taki, że przy grze lekko spędziłem ponad cztery godziny. Grafika trzyma poziom, u siebie na TV naprawdę nie widzę przesytu kolorów o którym kilka osób tu pisało, ponadto - poszarpane krawędzie widać dużo mniej niż w GT5P (bo tylko go widziałem - jak poprawili w pełniaku to dobrze ). Nie nazwałbym też tutejszych modeli "tylko lepszymi standardami", bo nawet na zbliżeniach wyglądają dobrze - dla mnie w kategorii samochodów jest remis - GT więcej, w Forzy mniej ale wszystkie ładne. Jeździ sie przyjemnie, oczywiście wszystkie wspomagacze wyłączone. Kariera jest zrealizowana całkiem nieźle, choć raczej ta w GT4 bardziej mi odpowiadała (tutaj boli brak licencji chociażby). Za to opcje tuningu dużo bogatsze niż w GT, zrobiłem już niezłego potwora z Fiesty . Dźwięki silników i soundtrack również na przyzwoitym poziomie.
                            Wady? Kamera z wnętrza jest po prostu tragiczna.. Jeszcze bardziej mogli tego kierowcę do szyby przykleić . Ponadto brakuje mi wyścigów nocnych i zmiennych warunków pogodowych, choć wszystkiego mieć nie można. Generalnie gra zrobila na mnie pozytywne wrażenie i liczę na to, że z GT5 będzie podobnie. Chciałbym mieć możliwość zagrania, ale co tu zrobić jak wszyscy znajomi maja klocka . Musiałbym się zdecydowac na którąś z konsol, bo takich mocno rozbudowanych wyścigów na PC mi brakuje... PS3 + GT5 ma tę zaletę że to jednak seria z którą jestem od lat, X360 + FM zaś zapewniłoby więcej grania - już są dwie odsłony, a na jesień szykuje sie kolejna. No i konsola Microsoftu tańsza...
                            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                            GranTurismo 5 99%
                            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Wyścigów nocnych, zmiennych warunków pogodowych, darmowego online, zapisu na USB, i przede wszystkim...

... KOMPATYBILNOŚCI XKLOCKA Z PORZĄDNYMI KIEROWNICAMI (pokroju DF GT, G25, G27 etc.) a nie tym badziewiem Microsoftu i najsłabszym Logitechem.

Poczekam do października na Forzę 4, i zobaczymy... F4 czy GT5.

<O ile stać mnie będzie na którąkolwiek z konsol>

Komentarz

M$ wycofał chyba już swoją kiere e sprzedaży, zawsze jeszcze jest porządny Fanatec

Komentarz

Pracuję...
                                X