Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kierownica GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Kierownica GT5

Witam
    Jaką polecacie kierownice do gt5 w rozsądnej cenie (ok.150zł)?
    P.S. dobrze by było,jakby dodawali jeszcze pedały do kierownicy

Re: Kierownica GT5

No cóż.Za 150 zł nic szczególnego nie dostaniesz.Najlepiej jak byś skądś wytrzasnął jeszcze 250 zł i kupił Driving Force GT.Moim zdaniem najlepsza kiera do GT (pomijając G25 i G27 bo to inna para kaloszy)...

Komentarz

Formula Force Ex, ale nawet nie wiem czy PS3/ GT5 obsługuje. Generalnie całkiem dobry sprzęt, miałem niecałe trzy lata i wszystko smigalo jak nalezy. Ofc za 150zl tylko uzywki, za cene nowych (~200zł) wole sie poczaic na uzywane DFP.
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Witam nie wiedziałem gdzie zapytać, więc pytam tutaj.

Posiadam Kierownice logitech Driving Force GT i na jakich ustawieniach udaje się wam driftować?

Dodam, że w GT5 za dużo opcji dla kierownicy niema.

Ja u siebie ustawiłem tak?

Typ Kierowania - Symulacja
        Wspomaganie Kierowania - Wyłączone
        Siła Force Feedback - 2
        Stopień Skrętu - 900st.
        Oczywiście próbuje bez asyst itp.

Ale nic nie wychodzi ciężko mi sie z kierownica dogadać, szarpie itp.
        Na Padzie wychodzi mi elegancko.

Może można cos więcej ustawić bardzo bym prosił o Pomoc.
        A-Spec - 35lvl
        B-Spec - 35lvl

License Test: 60 Gold
        Kontroler: Pad SIXAXIS

Login PSN - Andrzej_87
        My Photo Mode

Komentarz

Witam.Jestem nowy na tym forum,to moj 1 post. Mam pytanie ... czy jest moze jakas kierownica dla gt4 (ps2) i gt5 (ps3) ? gdyz mam ps2 i gt4 i mam zamiar kupic kierownice a ps3 kupic w przyszlosci ... i jakas normalna cena ... Przepraszam za brak polskich znakow gdyz mieszkam w hiszpani i mam hiszpanska klawiature.

Komentarz

andre.

zwróć uwagę, że jak driftujesz czy cokolwiek robisz padem to szybkie wychylenie małego joysticka w prawo i lewo to już jest 900st.
            czyli jego wychylenie w jedną ze stron skutkuje tym, jakbyś kierownicą w 0,2 sekundy obrócił o ponad pełny obrót - więc wykonuj ruchy obrotowe tak samo szybko jak wychylasz gałeczkę na padzie i na pewno Ci się uda.
            kierownica jest nie dla łatwości, a dla realności.

pozdro.

Komentarz

ok rozumiem ze do realnosci i po to ja kupiłem ;D

chodzi mi tylko o ustawienia na jakich gracie moze ja mam coś żle ustawione co dało by sie poprawić.

Poprostu Podajcie Jak Macie ustawione u Siebie w Ps3 w GT5 Kierownice.

Dzięki.
              A-Spec - 35lvl
              B-Spec - 35lvl

License Test: 60 Gold
              Kontroler: Pad SIXAXIS

Login PSN - Andrzej_87
              My Photo Mode

Komentarz

ja gram na g27 na sile 5
                ale do driftu na początek możesz spróbować jednej szatańskiej sztuczki... odłącz zasilanie i zagraj bez ff... potem stopniowo zwiększaj siłę.

Komentarz

Ja ustawiłem sobie na pełną symulację. FF na 3 poziomie. Pomoc sterowania wyłączona. Drifting jest trudny, ale jak już się posiedzi przy jednym wozie, podłubie w ustawieniach, zrobi pare przejazdów, to zaczyna się ogarniać te 900 stopni.
                  I may be slow but I'm still ahead of you.
                  Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Jak ktoś chciałby sprzedać drivingforce gt w rozsądnej cenie to chętnie wezmę. Chodzi mi o używaną, może być bez gwarancji, pudełka, różowa, ważne, że cena będzie atrakcyjna no i oczywiście sprawna

Komentarz

Nie chcę zakładać nowego tematu to napiszę tu.

Trochę zaczynam się martwić o moją G25, kupiłem ją używaną trochę ponad rok temu za okazyjną cenę (560zł) Podczas grania w GT5 kiedy skręcam w lewo kierownica piszczy, nie zawsze, ale jednak piszczy co wywołuje u mnie mieszane uczucia? Druga sprawa, kierowanie X2010 RedBull za pomocą G25 to jakaś masakra, rozumiem, że gra ma odwzorowywać jak najwięcej realizmu ale bez przesady. Takie szarpanie wpływa m.in. na zużycie się sprzętu.
                      Druga sprawa, czy w G25 są jakieś elementy "smarne", bo chyba te piszczenie nie pochodzi znikąd, próbowałem ją rozkręcić ale nie mogłem zdjąć pokrywy i z powrotem ją przykręciłem bo nie miałem za bardzo "weny".

Komentarz

Nie jestem pewien ale jak widać na focie są tam dwa silniki które napędzają albo pasek albo jakieś przekładnie. Może warto tam się dobrać i co nie co posmarować

Komentarz

@divos

Bierz Driving Force Pro, mam ją od GT4, bardzo podobna do DFGT, a cena: 250zł, więc naprawdę nieźle. Tylko jest jeden problem, ciężko ją zdobyć

Komentarz

Pracuję...
                          X