Ale wiecie co? Całe życie grałem na padzie, ale jeśli ktoś ma pieniążki i stać go na kierownice. To kupować! Na początku jest trudno ale frajda z gry nie porównywalna!
Ogólnie rzecz ujmując trochę z zapowiedzi odnośnie GT5 się nie sprawdziło. Kilku rzeczy brakuje, a kilka lekko wnerwia. Brakuje zapowiadanych większych modyfikacji stylistycznych (dotyczą tylko Premium), brak możliwości zmiany wielkości felg, brak możliwości wymiany silników i napędów o których tu kilka osób pisało namiętnie powołując się na słowa twórcy. A co wnerwia - jakoś samochodów (standard) - jest jakby to określić najoględniej kiepska. Słabo dopracowane samochody bez odwzorowania wnętrz - i tych jest zdecydowanie więcej. Zniszczenia ogólnie są dość dziwne i mało realistyczne. To co zasługuje na pochwałę to fakt, że w końcu samochody w poślizgu zostawiają ślady na asfalcie czego brakowało w poprzedniej części.
Rozczarowanie pierwsze przeżyłem biorąc do reki "instrukcję" w której nie ma nawet jednego zdjęcia - sam suchy tekst który nic nie wnosi i jeśli ktoś grał już w serię GT może sobie lekturę darować.
Ja od wczoraj parę wyścigów ruszyłem "z pada"... w oczekiwaniu na jutrzejszą przesyłkę z G27. Porzuciłem jednak pomysł ścigania się tym czarnym młotkiem i ruszyłem na podbój B-Spec.
Polecam gorąco. Frajda, może nie tak wielka jak podczas wyścigu, ale niemała radocha z ozłocenia wyścigów
Tylko w całości poszedłem chyba złą drogą... czyli Civica Type R '97 otuningowałem za całą zdobytą kasę, sporo opon i innych bajerów (teraz ma 384KM)... a nie wiem czy więcej by nie dało za ok cr.110.000 kupienie całościowego tuningu...
Czy ktoś to robił ?
Chłopaki,co z gokartami i NASCAR Próbowaliście już
Tak - NASCAR całkiem fajny, na zwykłych torach nawet skręcają.. gokarty też całkiem fajne, ale poziom trudności ich wyścigów jest zerowy, niemniej ciekawa opcja.
Ale wiecie co? Całe życie grałem na padzie, ale jeśli ktoś ma pieniążki i stać go na kierownice. To kupować! Na początku jest trudno ale frajda z gry nie porównywalna!
Hmm, miałem swojego czasu pieniążki więc zakupiłem kierownice i.... Gram na padzie ^^ Co prawda wynika to z tego, że nie mam miejsca na kierownicę ale ćśśś... Musiałbym codziennie podłączać/odłączać od TV w dużym pokoju i grać na krześle. To ja dziękuję, postoje. Jak kupię TV do pokoju to wtedy inna będzie rozmowa, a tak to DFGT tylko z kompem i Hard Truckiem pracuje.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców.
Ja gram z zasady tak, że jak nie muszę ładować dodatkowych modów do auta, żeby wygrać, to nie robie tego, dlatego conajwyżej do takich serii jak Yarisy trzeba było coś włożyć, bo po pierwszych kilkunastu metrach w standardzie byłem daleko z tyłu. Ale to też nie na hurra, tylko raczej pomału, coś tanio, itp itd, odpalam wyscig, patrze jak mi idzie, nawet dojeżdzam gdzies tam w środku stawki czy cos, byle zeby dojechac, a co tam Dlatego zamiast kilku podrasowanych do granic mozliwosci fur, jak piszą na tym forum niektórzy, to ja mam w garażu na chwilę obecną ponad 30 i na oko, okolo 80% z nich było wykorzystywanych w mniejszym lub większym stopniu na torze, czy to przez mnie czy przez B-Speca.
Skoro już o B-Spec, to jesli ktos próbował, wie jakie to nudne, oraz to, że na początku to trzeba dawać im rakiety, bo autami którymi sami wygrywalismy, z oczywistych powodów ci kolesie nie potrafią jeździć. Po jakimś czasie, znudzony zacząłem szukać przycisku który magicznie w GT4 przyśpieszał czas, ale niestety w tej wersji tego nie ma. Zacząłem szukać po forach zagranicznych, gdzie sfrustrowani czy też znudzeni gracze szukali pomocy innych graczy. I tam niestety znalazłem odpowiedź na to pytanie, że nie ma. Powód? Farming. Przyznałem rację, pewnie chciano tego uniknąć w GT5. Dlatego czytałem tu i na innych forach, jak ludzie pisza że nie będa korzystać, bo to strata czasu. Fakt. Ale ... Można zapuscić wyścig takiego B-Speca siedząc na forum i pisząc post Niestety, na niskim poziomie rozwoju postaci, brakuje mi tak zwanego "wchodzenia pod łokieć" przy zakrętach (jestem fanem MotoGP, stąd też nazewnictwo ). Bo ten B-Spec zamiast wykorzystać to, ze w zakręcie robi się tłok, auta zwalniają i się kotłują, to on hamuje za zderzakiem przeciwnika, zamiast właśnie wciąć mu się po wewnętrznej w zakręcie. Mam nadzieję że wyścigowe IQ B-Speca znacząco sie poprawi wraz ze wzrostem poziomu. Ps. własnie mój kochany B-Spec na ostatnim okrążeniu, dwa zakręty przed metą wyścigu, zrobił piruet i z 3 spadł na ostatnią 10 pozycję. Można sie wkurzyć, prawda? Wracając do tematu, oprócz tego że pisząc posty, robiąc herbatę, czy też kanapki, albo załatwiając inne potrzeby, gra sobie leci, może jakieś pieniązki skapną, no i exp B-Speca podrośnie. Poza tym, kolejnym plusem jest to, że za karierę B-Speca i jego "złota", również dostajemy fury, inne niż dostaliśmy w A-Specu ! Więc jest kolejny plus za tym, żeby jednak się pomęczyć. Poza tym, podejrzewam że na wyższym poziomie rozwoju, gdy odblokują się kolejne serie wyścigowe, będzie można wystawić więcej niż jednego kierowce, więc będzie ten kolejny plus, że będą większe pieniądze za kilka miejsc w wyścigu ... Team orders ? Hahaha
... raz wsiądziesz w BMW i nie ma już dla ciebie odwrotu ...
Wczoraj nabyłem Logitecha GT i powiem ze zabawa jest 1 klasa, lecz co do trudności jazdy to inna kwestia, początki są bardzo ciężkie, myślę że jeszcze sporo grania mnie czeka żeby to opanować i kręcić dobre czasy :/
nie będzie, ponieważ potem masz co chwila wyścigi które wymagają specjalnych aut, a żeby je zdobyć będzie potrzebna $$$, więc będziesz się musiał trochę bawić żeby to wszystko ogarnąć , ja już bym miał sporo do przodu gdyby nie właśnie wymuszenie kupna aut, które nie zawsze są tanie
Komentarz