Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 już niedługo i to jednocześnie na całym świecie.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• GT5 już niedługo i to jednocześnie na całym świecie.

Gran Turismo 5 już niedługo i to jednocześnie na całym świecie

Kazunori Yamauchi, prezes studia deweloperskiego Polyphony Digital, poinformował po raz kolejny, że premiera Gran Turismo 5 odbędzie się już niedługo. Stanie się to najprawdopodobniej tuż po debiucie Gran Turismo w wersji na konsolę PSP. Japoński wizjoner podzielił się tymi wiadomościami podczas wywiadu udzielonego włoskiemu serwisowi multiplayer.it.

Yamauchi dodał również, że Gran Turismo 5 po raz pierwszy w historii cyklu zaliczy najprawdopodobniej jednoczesną premierę we wszystkich najistotniejszych regionach świata – tj. w Japonii, Stanach Zjednoczonych oraz w Europie. Do tej pory sytuacja wyglądała tak, że po debiucie w Kraju Kwitnącej Wiśni występowała kilkumiesięczna przerwa (w przypadku części czwartej czekaliśmy trzy długie miesiące).

To oczywiście nie wszystkie kwestie poruszone przez prezesa Polyphony Digital. W wywiadzie potwierdził on także po raz kolejny informacje o 1000 pojazdów, 60 trasach oraz wsparciu dla Youtube’a. Podjął również temat trybu dla pojedynczego gracza. Wiemy stąd, że z uwagi na obecność zawodów NASCAR oraz WRC opcja ta zostanie w znacznym stopniu zmodyfikowana względem choćby Gran Turismo 4. Najciekawsze jest jednak to, że przedsmak single playera z „piątki” znajdzie się w Gran Turismo na konsolę PSP.

Pełna wersja Gran Turismo 5 to także usprawnienia względem tego, co mogliśmy zobaczyć w różnego rodzaju wersjach demonstracyjnych. Chodzi tu m.in. o system zniszczeń. Mianowicie, nie dość, że zostanie on rozbudowany, to jeszcze wszelkie zderzenia i bliskie kontakty z przeciwnikiem lub bandą będą miały wpływ na zachowanie samochodu na trasie. Radosne odbijanie się od otoczenia będzie więc przynosić więcej strat niż pożytku.

Yamauchi potwierdził również jeszcze jedną informację. Otóż, GT5 będzie działać w rozdzielczości 1080p przy stałych 60 klatkach na sekundę. Produkcja będzie zatem ucztą dla oczu wszystkich fanów motoryzacji.

Na koniec pragniemy przypomnieć, że już 1 października do sprzedaży trafi przenośna wersja Gran Turismo, przeznaczona na PSP. Grę będzie można nabyć w sklepach, a przyszli posiadacze PSP Go (specjalnej, odchudzonej wersji platformy z rozsuwanym ekranem) otrzymają możliwość pobrania gry na pamięć konsoli zupełnie za darmo. Wystarczy, że w okresie od 1 do 10 października zarejestrują swój sprzęt na stronach internetowych firmy Sony Computer Entertainment. Dotyczy to również Polaków.

Źródło: gry-online.pl
    1+1=10

Re: Gran Turismo 5 już niedługo i to jednocześnie na całym świec

Tylko ciekawi mnie  jedna sprawa  ,1000 aut fajnie ale ile z nich bedzie mialo widok kokpitu ???? :/

Komentarz

Brzmi obiecująco

Komentarz

Zamieszczone przez westwest
        Tylko ciekawi mnie  jedna sprawa  ,1000 aut fajnie ale ile z nich bedzie mialo widok kokpitu ???? :/

Z kokpitu beda wszystkie, tyle ze nie odroznisz wersji Nissmo - tzn nie beda chyba juz bawic sie w detale typu obszycia kierownicy niebieska nicia, czy roznymi fotelami kubelkowymi. Albo spartacza niektore tak, jak np Mercedesa SL55. Oprocz tego, ze obrotomierz tam jest chyba tylko do 4 tysiecy, to jesczze jak wybierzesz kmh, to i tak licznik wskazuje mph (albo odwrotnie, nie pamietam juz,)
        "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

Zamieszczone przez MichuV12
          Zamieszczone przez westwest

Z kokpitu beda wszystkie, tyle ze nie odroznisz wersji Nissmo - tzn nie beda chyba juz bawic sie w detale typu obszycia kierownicy niebieska nicia, czy roznymi fotelami kubelkowymi. Albo spartacza niektore tak, jak np Mercedesa SL55. Oprocz tego, ze obrotomierz tam jest chyba tylko do 4 tysiecy, to jesczze jak wybierzesz kmh, to i tak licznik wskazuje mph (albo odwrotnie, nie pamietam juz,)
          Dobre i to .

Komentarz

Re: GT5 już niedługo i to jednocześnie na całym świecie.

Polyphony ma kasę, ma możliwości, czasu też było nie mało, technologia tworzenia gier również znacząco poszła do przodu od GT4, więc chłopaki nas nie zawiodą.

Komentarz

ja tam szanowni koledzy uwierze jak zobacze ale zdzwiko zrobilem ze juz np jest wersja ps3 slim w sprzedazy i prawie do konca utrzymywali to w tajemnicy wyglad i tak dalej.
              Reklama Poligrafia Drukarnia http://www.reproskan.pl

Komentarz

Zamieszczone przez Gutix
                ja tam szanowni koledzy uwierze jak zobacze ale zdzwiko zrobilem ze juz np jest wersja ps3 slim w sprzedazy i prawie do konca utrzymywali to w tajemnicy wyglad i tak dalej.
                Nie prawda wieści nosiły się już dosyć dawno a wygląd (przecieki z Sony)był znany już jakiś czas temu.
                Pisałem nawet o tym na innym forum:http://forumgracza.info/viewtopic.php?t=176

Komentarz

no i co znów nie ma GT5, prolog już mnie tak nudzi że nie chce mi się go włączać a premiera ma być dopiero w MARCU 2010... ciekawe o ile znów przełożą premierę

Komentarz

marzec - jezeli masz zamiar kupic wersje japonska to tak ale na europejska to mysle ze bedzie trzeba jeszcze poczekac minimum miesiac ( ale to tak optymistycznie )

Komentarz

Dlatego sam bym nie kupił PS3, a X360 + Forza2/ Forza3, ale to moje zdanie ;P
                      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                      GranTurismo 5 99%
                      GranTurismo 6 100%

Komentarz

mam forze i xboxa, kupiłem po przejściu z ps2 i powiem tak, możliwości jest dużo, tuningi itp ale GT to to nie jest, nie leży mi model jazdy, dość łatwy taki arcadowy, konsole sprzedałem razem z forzą

Komentarz

Pracuję...
                        X