Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 5 w 2009 roku !!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Gran Turismo 5 w 2009 roku !!

Zamieszczone przez MichuV12
    Outlawz - 95 tras to rzeczywiscie masakra i moze wydawac sie nierealne, ale moze w koncu zrekompensuja nam to czekanie. A moze tras bedzie 40 i policzyli reversy... Tez byloby niezle... Choc 95 nie dzieli sie przez 2... hmmm, moze jakas niespodzianka wiec...
    Albo 95 to ilosc tras jakie chca ogolem zaoferowac z czasem, czyli do kupienia czy sciagniecia...
    Zauważ że w poprzednich częściach nigdy nie było reversów realnych torów...I raczej nie będzie, bo wyobraź Sobie Laguna Seca w drugą stronę lub Monaco. Ponoć będą dwie wersje. Pełna i okrojona, do której będzie można będzie resztę z PSS ściągnąc. A edytora tras o którym tez czytałem nie skomentuję...

Komentarz

Patrząc na niedorobione GT5 to troche nie chce mi się wierzyć w te wszystkie rewelacje. Lepiej liczyć na mniej i być mile zaskoczonym, niż liczyć na "cuda" i się rozczarować...

Komentarz

Tak naprawdę tych tras może być 40 ,tylko żeby był widok od wnętrza auta... :wink:

Komentarz

@ quattro - widok ze srodka bedzie raczej na pewno i nie ma nic do tego, ile tras bedzie, wiec spoko.

@outlawz - zgadza sie, ze lepiej miec mniejsze oczekiwania i sie mile rozczarowac niz oczekiwac cudow i potem byc zdziwionym. Ale co do prologa tro sie z Toba nie zgodze. Prologue to prolog wiec jest niedopracowany, i wiadomo to bylo z gory i nie ma nawet co pisac, ze jest diedopracowany - takie uroki prologow i wersji alfa i beta (chyba ze inne GT prologi byly lepsze - ale tego nie wiem). Miejmy tylko nadzieje ze pingpongi caly czas wytezaja swoje mega mozgi a nie sie obiajaja i pracuja nad killerem Forzy 2

@kryjgel - tzn, ze nie wszystkie trasy w GT4 byly realne? Z tego co wiem to chyba jednak nie. A Laguna owszem, nie bylo reversu, ale moze ja nieco przerobia tak jak Fujitsu w GT5P (czyli tylko jakis jeden zakret bedzie mniej lub bardziej skrojony).

A co do wersji GT, to kupie najpelniejsza. Wole miec wszystko na dysku BD niz HDD.
          "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

zgadza sie, ze lepiej miec mniejsze oczekiwania i sie mile rozczarowac niz oczekiwac cudow i potem byc zdziwionym. Ale co do prologa tro sie z Toba nie zgodze. Prologue to prolog wiec jest niedopracowany, i wiadomo to bylo z gory i nie ma nawet co pisac, ze jest diedopracowany - takie uroki prologow i wersji alfa i beta (chyba ze inne GT prologi byly lepsze - ale tego nie wiem). Miejmy tylko nadzieje ze pingpongi caly czas wytezaja swoje mega mozgi a nie sie obiajaja i pracuja nad killerem Forzy 2
            Chodzi o to, że to co obiecują wygląda mi na GT6, niż na rozwinięcie GT5 Ale nie kraczę, to dorosli ludzie i CHYBA by nie kłamali, przecież i tak się wyda

Komentarz

@kryjgel - tzn, ze nie wszystkie trasy w GT4 byly realne? Z tego co wiem to chyba jednak nie. A Laguna owszem, nie bylo reversu, ale moze ja nieco przerobia tak jak Fujitsu w GT5P (czyli tylko jakis jeden zakret bedzie mniej lub bardziej skrojony).
              No właśnie nie, takie tory jak High Speed Ring, Autumn Ring, Midfield nie istnieją w rzeczywistości, wszystkie zmyślone trasy w GT4 miały wersje odwrotne.
              Trasy miejskie też miały wersje odwrotne, ale nie wszystkie (np. Monaco chyba nie jest w odwrotnej wersji)

A realne takie jak Fuji, Suzuka, Nurburgring były tylko w normalnej wersji, ale były też podzielone na części (np. Suzuka West, East), które są rozdzielane w prawdziwych wyścigach.
              i tyle..

Komentarz

MichuV12-kyjgel , a nie kryjgel :wink:

Poczekamy zobaczymy :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
                  MichuV12-kyjgel , a nie kryjgel :wink:

Poczekamy zobaczymy :mrgreen:
                  Ja pier8olę...mój nick jest aż tak trudny do przeczytania że tyle osób go przekręca?

Komentarz

Wracając do tematu :wink: jestem ciekaw czy ukażą się jakieś trasy drogowe zamiast typowych torów. Nie chodzi mi o jeżdżenie w ruchu ulicznym, ale o takie asfaltowe odcinki specjalne dla zwykłych samochodów. Kto by nie chciał przejechać się górską drogą w Ferrari California? :wink: W sumie to na filmiku prezentującym ten samochód ( w GT TV jest ) można dostrzec moment na silniku gry właśnie na zwykłej drodze ( BA nawet kierowca kasku na sobie nie ma! ). Moim zdaniem to by było świetne urozmaicenie na tle wszystkich torów.

Inna sprawa, mam nadzieje, że sprawa z tymi uszkodzeniami dla samochodów Ferrari zostanie rozwiązana... Ferrari to jedna z trzech moich ulubionych marek i nie chciałbym zobaczyć niezniszczalnych bolidów tej marki. Oby też pojawiły się samochody Lamborghini i jak plotka mówiła Porsche... 3 moje ulubione marki i będę w niebie ;]

Komentarz

Nie wiem czemu wszyscy płaczą tak o te uszkodzenia... Jest dużo innych ważniejszych rzeczy, zresztą jeżdżę całkiem nieźle, więc i tak nie korzystałbym za często z tego

Komentarz

Zamieszczone przez OutlawzPL
                        Nie wiem czemu wszyscy płaczą tak o te uszkodzenia... Jest dużo innych ważniejszych rzeczy, zresztą jeżdżę całkiem nieźle, więc i tak nie korzystałbym za często z tego
                        No tak, ale jednak gra wygląda bardziej przekonywająco kiedy dwa przepychające się samochody pozostawiają po sobie pamiątki ;]. Dzięki uszkodzeniom można by zrezygnować z czasem przesadzonego systemu kar obecnego w GT 5. Lekkie otarcie o barierkę czasem spowodowane zepchnięciem mnie przez innego gracza kończy się kilku sekundową karą i stratą kilku miejsc do tyłu. Zresztą zawsze wolę mieć taki całkowity realizm, kraksy się zdarzają i niech to przynajmniej jakoś wygląda a nie jak "gumowa piłeczka" ;]

Komentarz

Jakbym był zainteresowany tą grą to jednak bym płakał. Osobiście śmieszy mnie to, co sie dzieję w GT4/ GT5P po porządnym dzwonie w bande lub czołowym , samochody odbijają się jak zabaweczki i taka jest smutna prawda. Marzy mi się coś a' la Grid :mrgreen:
                          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                          GranTurismo 5 99%
                          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
                            Jakbym był zainteresowany tą grą to jednak bym płakał. Osobiście śmieszy mnie to, co sie dzieję w GT4/ GT5P po porządnym dzwonie w bande lub czołowym , samochody odbijają się jak zabaweczki i taka jest smutna prawda. Marzy mi się coś a' la Grid :mrgreen:
                            Grid to trochę nie ta liga. To tak jakby porównywać Burnout'a do Gran Turismo... Uszkodzenia miał świetne ale często były one "przekoloryzowane" by były bardziej widowiskowe. Zrozumiałe w grze zręcznościowej i filmowej akcji, ale w GT 5 liczę na realistyczny model uszkodzeń

Komentarz

Jeżeli chodzi o uszkodzenia to (według mnie) było by bardzo dobrze gdyby je wprowadzili.
                              Utarło by to nosa tym co śmigają online i hamują na tyłkach innych albo wypychają z zakrętów tłumacząc że trzymają idealny tor, w prawdziwych wyścigach tak bywa że nie jesteś sam na torze.
                              Wiem że to zupełnie inna gra i poziom ale, pod względem uszkodzeń Colin 5 bardzo mi się podobał (wersja na PC, nie wiem jak było na PS) pamiętam jak potrafiłem połowę oesa przejechać na kapciu
                              Gdyby w GT coś takiego zrobili to by było coś, trzeba by się mieć na baczności na torach ulicznych i uważać na krawężniki.

Komentarz

Zamieszczone przez nikwax
                                Jeżeli chodzi o uszkodzenia to (według mnie) było by bardzo dobrze gdyby je wprowadzili.
                                Utarło by to nosa tym co śmigają online i hamują na tyłkach innych albo wypychają z zakrętów tłumacząc że trzymają idealny tor, w prawdziwych wyścigach tak bywa że nie jesteś sam na torze.
                                Wiem że to zupełnie inna gra i poziom ale, pod względem uszkodzeń Colin 5 bardzo mi się podobał (wersja na PC, nie wiem jak było na PS) pamiętam jak potrafiłem połowę oesa przejechać na kapciu
                                Gdyby w GT coś takiego zrobili to by było coś, trzeba by się mieć na baczności na torach ulicznych i uważać na krawężniki.
                                Doskonały system uszkodzeń miał Toca Race Driver 3... Takie coś odpowiednio podrasowane pod dzisiejsze standardy byłoby idealne ;] I też kapcia można było złapać.

Komentarz

Pracuję...
                                X