Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jeszcze więcej możliwości w GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Jeszcze więcej możliwości w GT5

Gran Turismo 5 będzie jeszcze lepsze, i jeszcze bardziej realistyczne niż gry samochodowe do tej pory, w rozdzielczości HD1080.
    Ale o co chodzi z tymi możliwościami ?
    Jednym z przykładów jest tzw. Dealership - tłumaczy Kazunori Yamauchi, to wirtualny internetowy salon w, którym producenci mogą odsłaniać nowe modele Swoich samochodów, prezentować filmy, publikować informacje prasowe, itp.
    Nie jest to może obłędnie ciekawe, ale za to przydatne.
    Kolejnym przykładem jest GT TV - Telewizja, która będzie pokazywać programy i filmy związane z motoryzacją takie jak np.Top Gear.
    GT TV będzie prezentować szeroką gamę trudnych do znalezienia motoryzacyjnych filmów z całego świata takich jak relacje z D1 GP z Japoni, czy relacje z wyścigów DTM, a także widzowie będą mogli pobrać i obejrzeć na Swoim PS3 nowe odcinki Top Gear. Dodatkową atrakcją dla graczy GT5 będących widzami "Top Gear", będzie możliwośc jazdy dowolnym samochodem po torze testowym Top Gear.

źródło - Magazyn "Top Gear" edycja polska, Kwiecień 2008

Pozdrawiam

Re: Jeszcze więcej możliwości w GT5

To fajnie tylko mam nadzieję że skupią się na grze a nie "dodatkach"

Komentarz

Aj, skupiliby się na czymś ważnym, a nie tuszowaniu bumelanctw. Żebyśmy się czasem nie zdziwili, gdy dostaniemy kolejny odgrzany kotlet, tylko ciut jeszcze przyprawiony. Czekam na premierę. Już ja ich rozliczę. Polyphony ! Bój się.
      Już dawno powinny nastąpić zmiany w serii GT, a oni mi taki lam wciskają z TOP GEAR. Choć trzeba przyznać ciekawostka, ale spójrzcie na to uważnie: czyż to nie kolejne mydlenie oczu? Martwię się, bo widzę że Yamauchi znowu próbuje odwijać kota ogonem. Jak tak dalej pójdzie to dojdziemy do Gran turismo 8, a i wtedy nie uzyskamy na n-tej platformie, uszkodzeń pojazdów. Realny symulator jazdy, powinien być prawdziwą strategią wyścigu, nie w sensie RTS, ale podejmowanych w trakcie gry decyzji. Gracz powinien zacząć się liczyć z poczynaniami na torze bardziej niż do tej pory, nie tak jak w czwórce na Circuit de la sarthe, gdzie zupełnie nierealnie można przekalkulować się przez szykany odstawiając przeciwników na kilka sekund w tył.
      Byc może i bredzę, ale prawdą którą widzę od lat, jest to, że zespół PD usiłuje wywołać u graczy chwilową podnietę, jakimiś gadżetami, zamiast skoncentrować się na kwestiach na prawdę ważnych.

Komentarz

oor.Raziel - Na początku chciałbym powitać Cię na naszym forum
        A teraz analizując Twój post:
        Zamieszczone przez oor.Raziel
        Żebyśmy się czasem nie zdziwili, gdy dostaniemy kolejny odgrzany kotlet, tylko ciut jeszcze przyprawiony.
        No tak, masz rację, ale z drugiej strony na to patrząc to dlaczego nie odgrzewać tego kotleta jeśli jest znakomity ?
        Przytoczę tutaj przykład Subaru Impreza, zobacz przecież praktycznie od 2002-2003 roku, to cały czas ten sam samochód, z tym samym znakomitym silnikiem, układem kierowniczym, skrzynią biegów i zawieszeniem, zmieniane były raczej niewielkie partie (mam tutaj na myśli aspekty mechaniczne) :wink:
        Patrząc na to z jeszcze innej strony, myślę sobie, że skoro to będzie pierwsze Gran Turismo na PS3, to raczej Pholyphony Digital, nie sprawi nam przykrej niespodzianki, zobaczymy, ale bądźmy dobrych myśli
        Już dawno powinny nastąpić zmiany w serii GT, a oni mi taki lam wciskają z TOP GEAR. Choć trzeba przyznać ciekawostka
        No to lam czy ciekawostka, bo trochę zaprzeczyłeś sam sobie
        Domyślam się o co Ci chodziło, i masz tutaj troszkę racji, bo zazwyczaj (czyt.zawsze) jest tak, że zwiastuny i trailery to jedno, finałowa gra to drugie . . . . .
        Jak tak dalej pójdzie to dojdziemy do Gran turismo 8, a i wtedy nie uzyskamy na n-tej platformie, uszkodzeń pojazdów.
        Hmm, jeśli chodzi o uszkodzenia samochodów, to tutaj przyznaję Ci absolutną rację
        (...)Realny symulator jazdy, powinien być prawdziwą strategią wyścigu, nie w sensie RTS, ale podejmowanych w trakcie gry decyzji. Gracz powinien zacząć się liczyć z poczynaniami na torze bardziej niż do tej pory,(...)
        Hmm, no i znowu masz wielką rację :wink:
        Byc może i bredzę, ale prawdą którą widzę od lat, jest to, że zespół PD usiłuje wywołać u graczy chwilową podnietę, jakimiś gadżetami, zamiast skoncentrować się na kwestiach na prawdę ważnych.
        A tutaj się nie zgodzę, GT4 wywołało we mnie podnietę już dawno i nie jest ona chwilowa (2lata), dopiero gdy miałem własne PS2 odkrywałem kolejne i kolejne rzeczy, a czasem nawet jeszcze mnie coś zaskakuje :wink:
        Już ja ich rozliczę. Polyphony ! Bój się.
        Trwogę Czuć Na Całym Forum !!! :mrgreen:

Pozdrawiam

Komentarz

Jeżeli już doszliśmy do TRAILERów to spójrzcie na PRO STREETA to są dopiero kpiny w trailerach obiecywali wszystko odpadające koła i reszte bajerów a co sie okazało lekkie zgnioty i odszkałcony zderzak

Komentarz

Ostatnio miałem zaszczyt zagrać w GRID od Codemasters, co prawda w wersji trialowej, ale jednak.
            Mam wrażenie że teraz to już całkiem Polyphony poległo.
            W tym samym czasie dla porównania przyciąłem u kolegi w GT 5 Prologue.
            Brak mi słów. To co widziałem w GRID, spycha do rowu nieprzerwanie pędzącą skamielinę Yamauchiego
            pod wieloma względami, choć przyznaję, że głównie zrobiło na mnie wrażenie to,
            w jaki sposób zaimplementowano uszkodzenia fur, interakcję z otoczeniem, trasy, no i drift.
            Jedyne co mi się nie podoba, to interfejs gracza, oraz rozbudowanie gry.
            Przyzwyczaiłem się już do setki fur, mnogości wyścigów, gdzie gracz sam decyduje gdzie będzie jechać.
            To wszystko wciąż mam w Gran Turismo! Jednak już nie wystarcza.
            Obie gry kuleją w tym samym - kustomizacji pojazdów, ale i to nie daje powodów,
            aby ekipa PD mogła spać spokojnie
            Sądzę że doszedł kolejny REALNY konkurent dla Gran Turismo, po serii Forza Motorsport.
            Ilu jeszcze ma dojść aby odpowiedni ludzie zaczęli coś robić w temacie ewolucji serii Gran Turismo ???
            "Jeszcze więcej możliwości w GT5"- narzekać każdy potrafi, czasem dobre jest to co już się ma.
            Ale nie bez przesady. O zmianach jakie winny być wprowadzone, nie pierwszy raz i nie ja jeden piszę.
            I przy tym, czego byśmy sobie życzyli w nowej części Gran Turismo, powstał koncert życzeń.
            Spójrzmy na to bardziej obiektywnie (czyt. realnie).
            Polyphony dysponuje wciąż tymi samymi bibliotekami programistycznymi, rozbudowywanymi
            nieprzerwanie od tych dziesięciu czy jedenastu lat (trudno mi już się doliczyć).
            Z ich perspektywy ewolucja trwa nadal. Być może w przyszłości wypuszczą coś co zmiecie wszystko wokół,
            stanowiąc sobą bezwzględne odzwierciedlenie realizmu. Na razie jednak pozostaje nam cierpliwie czekać
            i sponsorować twórców Gran Turismo, kupując kolejne części tej gry.
            Czego nie mogę się doczekać? Pal licho uszkodzenia, skoro i tak nie miałbym okazji ich podziwiać, w szerszej skali.
            Najważniejszy dla mnie jest tuning. W czasach pierwszej części, to co oferowało GT, było dla mnie S U P E R.
            Dziś nie bawi za bardzo.
            Uważam, że w temacie tuningu aut PD mogłoby wiele zaoferować.
            Wyobrażacie sobie jak bardzo przydatny byłby Photo Mode, mając do wyboru setki różnych części oraz motywów?

Komentarz

Ostatnio miałem zaszczyt zagrać w GRID od Codemasters, co prawda w wersji trialowej, ale jednak.
              Mam wrażenie że teraz to już całkiem Polyphony poległo.
              W tym samym czasie dla porównania przyciąłem u kolegi w GT 5 Prologue.
              Ja zrobiłem podobne porównanie i powiem, że jednak mimo wszystko trochę przesadzasz.....a przynajmniej z mojego punktu widzenia...
              Najważniejszy dla mnie jest tuning
              Właśnie.....Więc nie porównuj pod tym względem GT do Grid'a bo wydaje mi się bardziej, że Codemasters tworząc Grid'a właśnie chciało ucelować w takich ludzi jak Ty i powstał NFS z realistycznym prowadzeniem :wink:
              Wyobrażacie sobie jak bardzo przydatny byłby Photo Mode, mając do wyboru setki różnych części oraz motywów?
              NIEEE ! Nie rób Mi tu z Photomode, NFS'a !

Według mnie seria GT5 będzie magiczne ze względu na coś innego, mianowicie, wyobraź sobie Jazdę po Nurburgringu Nordschleife seryjnym samochodem, na seryjnych oponach, z widokiem z wnętrza, manualnej skrzyni biegów, wczuwanie się w rolę kierowcy testowego, i wielogodzinna jazda, pokonywanie zakrętów, doskonałe opanowanie danego samochodu, poznanie każdej jego reakcji itp. po prostu gra w której Pad nie ma sensu.... a teraz powiedz sam.... Czy wyobrażasz sobie to w jakiejś innej grze niż Gran Turismo ? No właśnie :wink:

Nawet jeśli Grid będzie bardziej kolorowy, "tunningowy" a zniszczenia i dym będą fotograficznie odwzorowane to ja...wolę Gran Turismo, ze względu właśnie na tą swoją "magię"....oczywiście uznasz mnie za "fanboya" czy jakiegoś tam, ale po prostu godziny spędzone z tą grą robią swoje....zżyłem się już z GT i tak mi jest dobrze :wink: Po prostu nie chcę niczego innego, a przynajmniej na pewno nie Grid'a, choć nie powiem bo gra jest bardzo, bardzo dobra :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

^- fanboj.
                narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez szymoniec
                  ^- fanboj.
                  I wiesz co ? Nie obrażę się :wink: Wręcz przeciwnie, dla mnie to komplement

Pozdrawiam

Komentarz

Coz.. Planowalem kupno PS3 dla GT5, ale od czasu gdy kierownice podlaczylem do mojego leciwego kompa, by pograc w Live For Speed, juz tam zostala. Mysle czasem by ja przelaczyc z powrotem do pleja ale.. to juz nie to. Jesli GT5 nadal ma byc "real driving simulator" to nie wystarczy odpicowana grafika. Swiat poszedl do przodu. Nie gralem w GT5 nigdzie, ale z filmikow widac, ze samochody tak samo jak w GT4, suna po torze jak poduszkowce.. Nie czuc nic z pracy zawieszenia (opon!), a dzwiek silnika jest jednostajny, jakby bez najmniejszych wahan obciazenia.. Na dzis to dla mnie za malo by myslec o kupnie PS3 dla GT5. Zdecydowanie za malo. Zagram gdzies z ciekawosci ale nie ludze sie juz, ze GT5 zaspokoi moje rosnace oczekiwania.

Moze sony chce zostac w tym segmencie w ktorym dominuje. Nie widac by ruszyli sie z miejsca. To juz nie arcade i symulacja jeszcze nie taka jak mogla by byc... Raczej nic nie stalo na drodze by zrobic krok do przodu. Wyglada na to ze celowo zostali tam gdzie byli. Gra nie za glupkowata i nie za trudna... GT5

Moze z tymi zniszczeniami jest tak, ze boja sie je dodac, by gra nie zrobila sie bardziej arcade'owa. W koncu nawet po srednim uderzeniu, samochod powinien zostac tam gdzie spotkal sie ze sciana.. Ciezko pogodzic realizm z gra na tym polu. Bylo kiedys (moze nawet w GT4 - nie pamietam) cos takiego jak "forced pit entry", ktore mialo symulowac rzeczywistosc - ktos tego uzywa? (ja nigdy - stad nawet nie wiem jak i czy to dziala - moze nie powinienem o tym pisac) Moglo by byc fajnie z odpadajacymi czesciami i gnieciona blacha, ale nierealnie, albo realnie i 90% graczy by sie wkurzalo ze po przygodzie ze sciana trzeba zjechac do boksu, albo nawet zakonczyc wyscig na scianie..

Zamieszczone przez Lukas
                    ..oczywiście uznasz mnie za "fanboya" czy jakiegoś tam, ale po prostu godziny spędzone z tą grą robią swoje....zżyłem się już z GT i tak mi jest dobrze
                    Mnie wystarczylo kilka godzin z inna (lepsza) gra, by pozegnac sie z seria GT bez zalu.. Mimo ze spedzilem przy niej prawie 10 lat.
                    (troche odkopane)
                    maruda
                    A-spec 17,839 km

Komentarz

a ja już grałem i ni jest tak złe

Komentarz

Pracuję...
                      X