Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tylko dla odważnych :) RuF CTR "Yellow Bird" Na Nu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Nie wiem dokładnie jak by to było, ale mogę w to wejść Tylko żeby rywalizować dostępnymi ogólnie samochodami, bo np. ja jeszcze nie mam formuły gt4

Komentarz

znaczy się tam na forum psxextreme (z tego co przejrzałem) są proponowane samochody i drogą głosowania wybiera się jeden, jest dobre rozwiązanie bo rzeczywiście ktoś nie ma odpowiedniego samochodu i albo się opóźnia turniej bo wszyscy czekają aż ta osoba zdobędzie samochód albo ta osoba nie startuje z tego powodu, więc ta droga głosowania jest lepsza

a jakieś ogólne zasady można by wspólnie określić

Komentarz

jak dla mnie to zalezy z kim bedzie turniej bo jak widać definitywnie ze w turnieju osoby szoruja po bandach to ja podziekuje. Ale jesli juz to z chęcią wezmę udział oczywiście na tym forum znajdzie sie garstka ludzisk :/ pewnie z 6 max 8. Co do zasad to sugeruje zeby autko jak i trase wybierano z sądy, Arcade mode-> time trial w setup moc max, waga min, oponki jakie sie zechce (siła rzeczy SS). A pomysłodawca oczywiscie powinien to wszystko zorganizowac

Komentarz

Exe- Taki podejście nic nie da. Co z tego, że weźmie w tym udział kilka osób? Lepiej jak byś te kilka innych do nas zaprosił Taki mały off top...

Pozdro, Moderator Serwer

Komentarz

...sie troche pogubiłem Czyli będzie ten turniej czy nie?
            A wracając do tematu topic'u, to narazie mam tylko 7:16:6xx, ale na jednym z checkpoint'ów miałem -11s odliczone od czasu 7:26
            SÄ… szanse na 7:15

Komentarz

no turniej będzie, ale muszą zgłosić się chętni, jeszcze dziś (a może jutro) napiszę jakieś ogólne zasady

Komentarz

Exe- Taki podejście nic nie da. Co z tego, że weźmie w tym udział kilka osób? Lepiej jak byś te kilka innych do nas zaprosił Taki mały off top...

to był mój wniosek nie zamierzenie, sądząc po ogólnym zainteresowaniu sie tą stronką ludzi a już wogóle w czynnym udziale oczywiście ze jest dobrze jak jest wiecej ludzi no ale stały squad tez jest wazy bo jak weźmie sie do tego 15 osób a na końcu dotrzyma 5 to lipa, totez zawody długie byc niepowinny a wogóle nasunoł mi sie taki pomysł zeby zrobić je jakoś klasyfikacyjnie aby potem mozna było zrobić nastepne
                troche inne np ścigamy sie w jednym sezonie autkami do 350 HP na oponkach z seri racing a nastepny sezon power od 350 HP i oponki sports he ?

Komentarz

hmmm ja myślałem o takich zasadach:
                  - 5 tras (wybieramy je wspólnie, jeśli się zgodzicie mogą być również drift i snow)
                  - samochód (ktoś rzuca propozycję i wybieramy poprzez sondę)
                  - wynik czasu podajemy poprzez zrobienie zdjęcia (tutaj też może być warunek, że najlepszy czas uwarunkowany replay'em)
                  - opony, tuning, TCS/ASM (tutaj musimy podjąć wspólną decyzję, bo niektórzy mogą nie chcieć jeździć bez elektroniki)
                  - czas na daną trasę to powiedzmy tydzień, w międzyczasie można proponować samochód na następną trasę (żeby nie było opóźnień)
                  - jeśli dana osoba poda czas na ostatnią chwilę (np. ostatniego dnia turnieju na danej trasie) wtedy pozostali mają załóżmy 1-2 dni dodatkowych jako szansa na pobicie tego czasu

no i jeśli ktoś ma jakieś pomysły to może dorzucić swoje reguły, ja napisałem te podstawowe i ogólne

pomysł exeqtora jest niezły, no ale czekamy na wypowiedzi innych
                  sądząc po ogólnym zainteresowaniu sie tą stronką ludzi a już wogóle w czynnym udziale
                  rzeczywiście, co chwila czytam post w stylu "GT to moja ulubiona gra", "GT jest najlepsze", a jakoś większych chęci nie widzę, z reguły rzucony jest pomysł, zasady wyścigu, ludzie pojeżdżą parą okrążeń i się zniechęcają (przykładem jest ten dział wyścigu Yellow Bird'em na Nurburgring'u, gdzie udział wzięło z 5 osób przez chwilę pojeździło, pomarudziło i zamarło, jedynie PP89 odkopał ten temat)

Komentarz

Mój czas nie powala ale czas 7:37 wykręciłem na oponach Luxury/road
                    Gram, bo lubiÄ™!

Komentarz

a spróbuj na soft sport, ale jak na takie słabe opony (luxury) to niezły wynik

BTW: jesteś chętny do wzięcia udziału w turnieju?

Komentarz

Tak średnio bo w domu bywam raz na dwa tygodnie więc rzadko grywam na pleyaku. Zobaczymy będę próbował, najwyżej poza konkurencją.
                        Gram, bo lubiÄ™!

Komentarz

Reguły pasQdo mi pasują z paroma wyjątkami:
                          1.
                          - jeśli dana osoba poda czas na ostatnią chwilę (np. ostatniego dnia turnieju na danej trasie) wtedy pozostali mają załóżmy 1-2 dni dodatkowych jako szansa na pobicie tego czasu
                          Przez to będą opóźnienia i zamieszanie np.: jeden zrobi najlepszy czas ostatniego dnia turnieju, potem kolejny będzie chciał pobić, i załóżmy że pobije, to wtedy znowu kolejny będzie chciał być lepszy, i kółko się zamyka... Ja bym się trzymał, że jest pewien termin i nie ma żadnych przedłużeń.
                          2. Nie wiem jak inni, ale ja bym był za ściganiem się autami bez żadnego tuningu, opony i elektronika jakie kto woli. Liczyły by się wtedy same umiejętności jazdy, a nie ustawienia auta.
                          3. Osobiście nie lubie szutru ani śniegu... ale jak już ma być, to nie będe robił problemów.
                          A tak poza tym wszystko jest ok.

Pozdrawiam.

Komentarz

co do pierwszego punktu to masz rację, no i wyścigi odbywałyby się w Arcade

Komentarz

Najlepiej wziąść gotowe tam gdzie ludziska juz grają
                              "Zasady:

- Gramy na konsoli PS2 w Palowego GT4 ;]
                              - Åšcigamy siÄ™ w trybie ARCADE>TIME TRIAL
                              - W ustawieniach samochodu przed wyścigiem ustawiamy WAGĘ na MINIMUM oraz MOC na MAX.
                              - Skrzynia biegów, wspomagania, oraz ogumienie wybieramy DOWOLNIE.
                              - Po skończonej jeździe, wychodzimy do menu po wyścigu, gdzie mamy pokazane trasę, samochód, czas, itp i robimy zdjęcie uwidaczniające całą powierzchnię ekranu.
                              - Zdjęcie z najlepszym czasem wrzucamy do każdej NIEDZIELI do godziny 20:00 !! Czasy wrzucane później nie są brane pod uwagę !! Ścigamy się na jednej trasie przez tydzień.
                              - Ostatni uczestnij po każdej rundzie ma obowiązek w poniedziałek najpóźniej podać wybraną przez siebie trasę, na której jedziemy kolejny etap.
                              - Przedostatni zawodnik po każdej rundzie ma obowiązek w poniedziałek najpóźniej podać wybrany przez siebie samochód, któym jeździmy kolejny etap.
                              - ZAKAZ OSZUKIWANIA !! ;]"

Komentarz

ok, zasady już są, natomiast 3. punkt, myślę, że na seryjnych ustawieniach jeździło by się ciekawiej

jeśli zgłosi się więcej chętnych to można niebawem zaczynać

Komentarz

PracujÄ™...
                                X