Mam propozycję wyścigów na 1/4 mili ale z zasadami takimi jak w Mistrzostwach Polski czyli podzielić każdy wyścig na klasy tj.
a) Mini - napęd dowolny, pojemność silnika do 1550 cm, wolnossące,
b) Mini Plus - napęd dowolny, pojemność silnika do 1550 cm z doładowaniem,
c) Diesel - napęd dowolny, z doładowaniem lub wolnossące, zasilane olejem napędowym,
d) Profi - FWD, wolnossące, pojemność silnika powyżej 1550 cm,
e) Profi Plus - RWD lub AWD, wolnossące, pojemność silnika powyżej 1550 cm, rotary engine,
f) Turbo - FWD z doładowaniem,
g) Turbo Plus - RWD lub AWD, maksymalnie 5 cylindrów z doładowaniem, rotary engine z doładowaniem,
h) Maxi - RWD lub AWD, minimum 6 cylindrów z doładowaniem
Oczywiście ja wolałbym żeby każdy mógł wybierać auto jakie chce, oczywiście mieszczące się w wybranej klasie ale pewnie powiecie, że nie będzie równych szans.
A po klasie Maxi, nie ma czasem Outlaw ?? O tej klasie w gazeci pisało, że startują tam samochody które nie spełniają wymogów z żadnej z powyższych klas....
Dobra fajnie kazdy madry ale nikt nie napisal od kiedy zaczynamy. Mam juz pare wynikow w 3 klasach i to nawet niezlych. Niech ktos napisze od kiedy zaczynamy.
I mam jedno male pytanko czy w klasie maxi mozna uzywac takich bardziej super wozow czy bardziej cywilizowane wozy??
Dobra fajnie kazdy madry ale nikt nie napisal od kiedy zaczynamy.
pewnie nigdy...organizowanie wyścigów na forum ogranicza się do pomysłu, a wykonanie jego później jest ciężkie, głównie z powodu małej ilości chętnych osób, więc sam wybierz samochód, napisz zasady i sam zorganizuj wyścig, dopiero wtedy zbiorą się chętne osoby, jeśli chodzi o mnie ja na pewno będę chętny
No to jaki problem zrobmy tak jak napisal Sokoow. Wszystkie te klasy takie jak napisal oprocz Maxi bo te wystarcza a poza tym w Maxi nie ma jasnych zasad bo tam mozna stratowac wszystkim.
Moje proponowane zasady:
1. Jezdzimy tylko na Las Vegas
2. Kazdy moze stratowac max w 3 klasach (bo bedzie balagan)
3. Startujemy raczej autami codziennymi tak zeby kazdy mial szanse (tzn. bez: Rally Car'ow, Race Car'ow, i aut typu: Saleen, Escudo itd.)
4. Podane wyniki bedziemy potwierdzac fotkami a najlepsze replayami.
5. Przy podaniu wyniku podajemy dane naszego autka (ustawienia niekoniecznie) i ewentualnie fotke autka.
6. W kazdej klasie mozna uzywac nitro
Kto sie zgadza nie sie podpisze i niech napisze w jakich klasach bedzie startowal....
ja startujÄ™, co do klas to: Mini Plus; Profi Plus i Turbo
jeszcze jedno pytanie: jaka jest konkretna różnica między "z doładowaniem", a "wolnossące". Czy chodzi o to, że w tych pierwszych można dopakować Turbo Kit, NA, bądź Supercharger, a w tych drugich nie?
Ja napewno staruje w Diesel i Turbo Plus....
Co do 3 klasy to sie zdecyduje jeszcze dzisiaj.
Ale co myslisz o moim pomysle zebysmy jezdzili tylko takimi bardziej normalnymi autkami??
Tak jak juz mowilem wonossace to sa NA a z doladowaniem to te z turbo i superchrgerem...
Jeeli sie myle niech mnie ktos poprawi.
Pomysł dobry, oczywiście dla mnie bez różnicy, ale zwykłymi autami będzie ciekawiej, będą przyzwoite wyniki wychodziły, a druga sprawa to w takich samochodach trzeba się napracować, żeby osiągnąć dobry wynik.
Komentarz