Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Konkurs#1:GT-R V-Spec II N1 (R34) / Nurburgring Nordschleife

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Konkurs#1:GT-R V-Spec II N1 (R34) / Nurburgring Nordschleife

Dopiero wczoraj przysłano mi GT4, wiem że troche późno ale nigdy nie jest za późno by zacząć grać w GT. Muszę trochę popracować nad techniką jazdy, gdyż ona jest kompletnie inna niż w GT3. Znajomość poprzednich tras drastycznie mi ułatwia zapoznawanie się z możliwościami auta.

Uważam że powiniśmy rozpocząć serie konkursów. Myślę że dzieki nim zbogacimi sowje umiętności i staniemy się lepszymi kierowcami. Mam również nadzieję że te nowe konkursy pobudzą nasze forum.

Trasą pierwszego konkursu będzie Nurburgring Nordschleife a samochodem Nissan Skyline GT-R V-Spec II N1 (R34) '00. Uważam że to świetna kombinacja skoro ten samochód był przystosowany do tego toru.

Wykręcanie czasów ma się odbywać w Arcade Mode, na ustaiweniach następujących: 0 wspomagań, i opony sports medium.

Proszę przedstawiać swoje czasy do 15 Października. Osoba z najlepszym czasem będzie mogła poprowadzić kolejny konkurs na wybranym torze i samochodem.

Życzę miłego wykręcania czasów.
    Pozdrawiam.

czy zdjecie z cyfrowki to wystarczajaca weryfikancja, i czy mozna wysylac czasy po pare razy w miare polepszania wynikow?
    All Gold Boy

Komentarz

Narazie czasy wystarczą. Można wysyłać poprawione czasy, a przy roztrzygnięciu wygranej przyda się zdjęcie z aparatu cyfrowego.

Komentarz

A co jak się nie ma aporatu i nie ma się jak tego udowodnić. Czy będzie można np wysłać fotke później jak się aparat będzie miało i np ma się rok na to. A jeśli nie to ban lub nawet usunięcie z forum.
        Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

Świetnie kolejny konkurs ! Mam pytanie w tej sprawie. Czy można ustawiać większą moc i niższą masę w Quick Tune?

Komentarz

Nie, wszystko musi być stock - czyli ustawienie fabryczne. Co do fotek to nie będą brane pod uwagę jeśli czyjś czas nie będzie w czołowce.

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
              Nie, wszystko musi być stock - czyli ustawienie fabryczne. Co do fotek to nie będą brane pod uwagę jeśli czyjś czas nie będzie w czołowce.
              Nie może tak być, ponieważ ktoś może pojechać na większej mocy, a potem ją zmniejszyć i zrobić fotkę. Jedyne wyjście to wszystko na "jak najlepiej" oprócz opon bo to można zweryfikować.

Komentarz

O kurna!
                Nie mam takiego Skylina w Arcade! Nissan Skyline GT-R V-Spec II N1 (R34) '00 ni istnieje w mojej wersji. jest tylko Nissan Skyline GT-R '00 i takim jezdzilem wczoraj.
                moj czasik to lekko ponizej 7:44.429, detale mam na fotce(jak na tym forum zalacza sie obrazky?).
                Ustawienia stockowe w quick tune.
                Ale w poszukiwaniu cennych sekund pooszukiwalem troche na trasie (hiehie, waidomo ze nie da sie sprawdzic wiec kazdy bedzie oszukiwal, moze oprocz tych paru biednych idealistow). Czyli karuzela po scianie i oraz ciecie trawy (bynajmniej nie kosiarka).
                Mysle ze przy odpowiednim treningu zejde ponizej 7.40
                Ale z tego co pisze PiotrB to zapodam full moc i min masse i pewnie 7.00 peknie.
                Trasa jest nieprzyjemna ale w Skyline sie calkiem komfortowo podrozuje. Niebardzo lubie te nissany, ale trzeba im przyznac ze zawias robi swoje; troche dychawiczny silnik jak na taka mase wozu i szosty bieg autostradowy. Przyjemna jazda.
                All Gold Boy

Komentarz

Gram dopiero w GT4 czwarty dzień i udało mi się osiągnąć 8'30.425 na tym torze. Jeszcze nie znam tak dobrze Ring'a jak wy, ale kosiarki i skrótów nie robiłem. Fajnie się jechało.

Narazie udało mi się wykręcić:
                  8'06.302

Nie wiem jak wy ale ja używam Logitecha Driving Force Pro. Na pilocie jakoś łatwiej się jeździ ale wole i tak na kierownicy.

Komentarz

Trenowalem troche w weekend i poprawilem na 7:38.754.
                    Nie ruszalem nic w quick tune, opony SM/SM. Natchnal mnie Kimi.
                    All Gold Boy

Komentarz

No i co? nikt wiecej nie pomyka po NS? Moze to i prawda bo nikogo oprucz mnie nie widzialem na trasie Ja juz nie bede szlifowal tamtego czasu a autkiem na full tuningu to mi sie niechce bo jest trudniej.
                      All Gold Boy

Komentarz

Jeździłam takim samochodem jakim i Wy powinniście - Nissan Skyline GT-R V-Spec II N1 (R34) '00 - aby był w Time Trialu trzeba go kupić w salonie Nissana w trybie Gran Turismo.
                        Mój czasiorek to 7'28.437
                        ps:więc prowadze )
                        pozdr-Monika

Komentarz

no to jutro sprobuje (dzis nie mam dostepu do plazmy) takim samym, ale czas moge wyslac dopiero w poniedzialek bo internet mam tylko na przerwie w pracy.
                          All Gold Boy

Komentarz

Nie, nic nie trzeba kupować, on jest tam od samego początku, chyba że tylko tak jest w wersji NTSC. Ten wyścig zostanie po mojemu poprowadzony, a jego zwycięzca będzie mógł sobie własny zaorganizować, i swoje warunki dyktować. Proszę nic nie przekręcać, i proszę robić zdjęcia czasów - te które pokażą się w race menu.

Komentarz

Trenowalem w sobotkie i uzyskalem 7.23:938.
                              Sorry ze wysylam dopierro teraz ale w weekendy nie stac mnie na kafejkie (maja tu zbojnickie ceny).
                              Rzeczywiscie w mojej wersji europejskej Skylinze GT-R V-spec II N1 'OO pojawil sie dopiero po zakupie (kontrolowanym) w sklepie nissana.
                              Oczywiscie ten czas jest autem podtuningowanym w quick tune czyli power max+ i masa max-.
                              Czas jaki udalo mi sie wykrecic autem nie dziubanym to jest wyzej (7.38 z groszamy).
                              All Gold Boy

Komentarz

PracujÄ™...
                              X