Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Turniej GT4 - Seria Szósta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Turniej GT4 - Seria Szósta

Oczywiście, że przedłużamy :wink: . Przyznam, że mi też coś nie szło, ten czas mógłbybyć o wiele lepszy. Nie jestem z niego zadowolony. Tez muszę poprawić. A i może ktoś inny załapie się na tą rundę. :wink:

Komentarz

Chciałem zejść poniżej 7.20 i łatwo nie było ale się udało

Wyniki rundy 8
      Trasa - Nurburgring Nordschleife
      Samochód - Toyota Supra RZ '97

1. F288GTO - 7.19.543 - 25 pkt.
      2. Olo699 - 7.21.429 - 18 pkt.

----------------------------------------

Runda 9
      Trasa - Deep Forest Raceway
      Samochód - Chevrolet Corvette ZR-1 (C4) '90

Zapowiada się ciekawe porównanie :mrgreen: Co prawda mamy słabszą ZR-1 sprzed modyfikacji w 93roku i jeździmy na miękkich sportowych oponach ale za to moc i wagę zmieniamy Niestety na tych gumach Vettka ma świetną trakcję, a szkoda... :wink:

Komentarz

Komentarz

Ostatnia runda nr 10 zostanie ogłoszona jutro i trwać będzie 2 tygodnie. Niestety dzisiaj nie miałem możliwości przeprowadzenia testów i stąd taka decyzja o opóźnieniu rozpoczęcia rundy. Jeździć będziemy na Grand Valley Speedway. Samochód będzie wyścigowy i to z tych najszybszych A może ktoś ma jakieś propozycje co do konkretnego modelu? :wink:

Komentarz

A ja mam takie małe pytanko. Ostatnia runda jeszcze trwa, czy juz nie? Bo na pierwszej stronie jeszcze pisze, że trwa, ale tydzień już minął. Jeśli trwa, to wezmę udział, a jesli nie, to poczekam na następną :wink: . Bo przyznam, nieco zapomiałem o turnieju .

Komentarz

Teraz miałem uaktualnić pierwszą stronę i rozpocząć ostatnią 10 rundę. Oczywiście zrobię to za tydzień a rundę 9 przedłużę do niedzieli. Głupio na koniec turnieju wyglądałby taki event w którym udział wzięła tylko jedna osoba. :wink:

RUNDA 9 ZOSTAŁA PRZEDŁUŻONA DO KOŃCA OBECNEGO TYGODNIA.

Komentarz

A mnie ciekawi jak wy tak ostro jeździcie, ja gram w tą grę tak z rok i za ni...uja nie zejdę poniżej czasu 1'27.639 po prostu śmigam, wszystko ścinam, trafiam w wierzchołek zakrętu i nie udaje mi się tego przebić. Chciałem tak sobie pokazać mój wynik bo zazwyczaj lubię jeździć Corvettami ale ta jest tak podsterowna, że ludzie, na każdym zakręcie lata bokiem

Komentarz

Jeżeli samochód zaczyna się ślizgać (nie ważne czy tył czy przód) to z jednego prostego powodu - za szybko pokonujemy dany zakręt! :wink: I teraz mamy takie opcje. Możemy spróbować jak najbardziej złagodzić "kąt" łuku po którym pokonujemy zakręt poprzez jak najszersze wejście w niego, jak najbliższy zjazd do wierzchołka i jak najszersze wyjście. Krótko mówiąc trzeba wykorzystywać 100% szerokości toru co pomoże nam unikać poślizgów przy zachowaniu wysokiej prędkości. Jeżeli nadal wypadamy z zakrętu (nie ważne czy tyłem czy przodem) to pozostaje druga opcja - przejechać dany zakręt wolniej. GT4 jest bliżej do arcade niż symulatora i dobra jazda tutaj, polega głownie na wybieraniu idealnego toru jazdy i utrzymywaniu największej możliwej prędkości blisko tej granicy wypadnięcia z zakrętu. Model jazdy jest prosty i przewidywalny, podsterowność dominuje nad nadsterownością, rzadko tracimy trakcję. Ważne żeby nie popełniać tych samych błędów i wiedzieć co w danym momencie robimy źle. Ja bardzo lubię jeździć seryjnymi samochodami na oponach economy które odpowiadają realnym drogowym oponom. Bardzo pomagają one zrozumieć model jazdy w GT4

Co do obecnej rundy to w wolnej chwili (czyli zapewne dopiero w przyszłym tygodniu) wstawię replay z mojego przejazdu.

KOLEJNA RUNDA (10 - ostatnia) ZOSTANIE OGŁOSZONA WE WTOREK I POTRWA DO 4 WRZEŚNIA

Komentarz

Wyniki rundy 9
                    Trasa - Deep Forest Raceway
                    Samochód - Chevrolet Corvette ZR-1 (C4) '90

1. F288GTO - 1.20.188 - 25 pkt.

----------------------------------------

Runda 10 (ostatnia)
                    Trasa - Grand Valley Speedway
                    Samochód - Nissan R390 GT1 Race Car '98

Runda potrwa do 4 września do godziny 21.00

Komentarz

Zamieszczone przez F288GTO
                      Głupio na koniec turnieju wyglądałby taki event w którym udział wzięła tylko jedna osoba. :wink:

RUNDA 9 ZOSTAŁA PRZEDŁUŻONA DO KOŃCA OBECNEGO TYGODNIA.
                      Dziwicie się czemu frekwencja jest tak mała a sami wybieracie czasami takie wozy które naprawdę rzadko ktoś ma odblokowane w arcade
                      Przykład: Runda 10, Nissan R390 GT1 Race Car '98
                      rozbujamy tą bude na nowo

Komentarz

Na ostatnią rundę samochód musi być z tych najszybszych race carów. Tego Nissana akurat stosunkowo łatwo odblokować i sporo osób go ma w arcade mode. Wystarczy go kupić w używanych jako black cara i już. Narzekać można by było jeśli dałbym price cara z jakiegoś endurance'a :wink:

Komentarz

Pracuję...
                        X