Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Turniej GT4 - Seria Szósta
Zwiń
X
-
Re: Turniej GT4 - Seria Szósta
Wyniki rundy 5
Trasa - High-speed Ring
Samochód - Toyota Castrol Tom's Supra (JGTC) '00
1. Olo699 - 1.00.499 - 25 pkt.
2. F288GTO - 1.00.785 - 18 pkt.
2. DominikW - 1.00.799 - 15 pkt.
Kolejną rundę wyznacza Olo699. Jeśli dzisiaj do godziny 21 runda nie zostanie wyznaczona, ja podam trasę i samochód. Jeśli ktoś chce może napisać własne propozycje
Komentarz
-
Konsola mi nawaliła i dopiero 15 min temu udało mi się ją uruchomić ale ważne, że jest jakiś czas :mrgreen:
Olo699 zwyciężył i wyznacza kolejną rundę.
Wyniki rundy 6
Trasa - El Capitan
Samochód - Nissan Gran Turismo Skyline GT-R '01
1. Olo699 - 1.45.484 - 25 pkt.
2. F288GTO - 1.47.365 - 18 pkt.
Komentarz
-
Tydzień temu to jednak płyta mi się popsuła a nie konsola bo ni cholery nie mogę uruchomić GT4 (uruchamia się ale zacina na intro) a inne gry działają bez problemu. Wygląda na to, że nie podam czasu bo od wczoraj uruchamiałem grę ze 100 razy i zawsze się zacina kilka sekund po ruszeniu intraJutro postaram się pochodzić po sklepach z używanymi grami może mi się trafi GT4 a jak nie to kupie nowe w Media. Oby tylko to nie był laser
Olo699 jak masz czas i ochotę to możesz zrobić rundę na NordschleifeJa wcześniej nie dawałem tego toru bo nikt by pewnie nie pojechał bo za długi ale teraz i tak tylko my dwaj jeździmy więc jak masz ochotę na Nurburgring to się nie krępuj :wink: Oczywiście zrób rundę jaką tylko chcesz, ja wszystkim i na wszystkim pojeżdże
Komentarz
-
A ja Ci powiem tak:
Oczywiście bardzo współczuję z powodu zaistniałej sytuacji. Naprawdę szkoda, bo rywalizacja z Tobą to sama przyjemność :wink: . Więc jeśli chcesz, możemy przedłużyć tą rundę do następnego tygodnia.Zebyś też miał szansę wziąć udział. Bo ja nie chcę tak łatwo zdobyć bez walki tych 25pkt. O nie!
A co do Nurba. Świetny pomysł!Ja z największą przyjemnością pojadę.
:wink:
Komentarz
-
Super pomysł z przedłużeniem rundyKupiłem dzisiaj używane GT4 i wszystko pięknie działa
Teraz przez dwa tygodnie będę miał dużo wolnego czasu więc ktokolwiek zdobędzie te 25pkt. na pewno będzie musiał o nie powalczyć :mrgreen:
Komentarz
-
1.45.343
Zdjęcie strasznie niewyraźne wyszło bo mam kiepski telewizor ale zaraz postaram się wstawić replay.
Niestety musiałem korzystać z TCS, bez kontroli trakcji nie dało się płynnie i szybko przejechać okrążenia w przyzwoitym tempie. Następna runda na Nordschleife, jutro popróbuję różne samochody i po południu podam czym będziemy jeździć :mrgreen:
Komentarz
-
Replay do mojego przejazdu http://www.youtube.com/watch?v=-Oqv9tlMWYM
Z TCS Niskie 1.44 spokojnie jest do wyrwania, podejrzewam że i wysokie 1.43 można pojechać. Zrobiłem dwa okrążenia bez TCS i miałem coś koło 1.49 chyba ale cały czas zrywałem trakcję. Pewnie, że da się pojechać szybko bez TCS :mrgreen: tylko, że duuużo więcej czasu zajęłoby mi wykręcenie identycznego czasu i poszedłem na łatwiznę bo myślałem, że Ty też jeździsz z kontrolą trakcjiGdybym wiedział, że pojechałeś swój czas bez TC to nawet bym nie spojrzał na ten wspomagacz
Kurczę, aż mi jest głupio, że tak na skróty poszedłem...
Wyniki rundy 7
Trasa - Seattle Circuit
Samochód - Plymouth Cuda 440 Six Pack '71
1. F288GTO - 1.45.343 - 25 pkt.
2. Olo699 - 1.46.762 - 18 pkt.
Komentarz
-
No to zobaczymy, kto ma jaja :wink: . A co do poprzedniej rundy. Kluczem do dobrego okrążenia bez TCS jest odpowiednie dozowanie gazu, na pół gwizdka, a nie "jak fabryka dałą", gdyż wtedy jest mielenie w miejscu i kicha. Zresztą w licencjach można tego się nauczyć, pełno jest tam testów, gdzie dozowanie gazu jest kluczem do złota. A dwa, to odpowiednia redukcja biegów. Dla przykładu. Często rwie asfalt na drugim biegu, przy prędkości 80-90km/h. A wystarczy zredukować o bieg niżej i autko pięknie dostaje kopa i przestaje mielić. Ot cała filozofia. :wink:
A co Twojego wyniku. W regulaminie nie jest napisane, że TCS jest niedozwolone, więc wygrałeś jak najbardziej uczciwie. :wink:
EDIT:
Komentarz
-
Niestety straszne choróbsko mnie męczy od środy i nie mogłem pojeździć tyle i tak jak bym chciałMam prośbę do Ciebie żebyśmy przedłużyli tą rundę o tydzień. Jak się nie zgodzisz to w porządku, ja i tak postaram się pojechać dobre kółko żeby sprawdzić czy dam radę Ciebie pobić :wink: Decyzja należy do Ciebie.
Komentarz
Komentarz